SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Dolandırıcılık Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:18:14
SGK'dan Dolandırıcılık Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından yaşanılan dolandırıcılık olayları ile ilgili uyarıda bulunarak, “Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz” denildi. 

SGK’dan yapılan açıklamada, son dönemde SGK’nın adını vererek bazı şahısların vatandaşları aradıkları, kişilerden genel sağlık sigortası prim borçlarını silmek için bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını istedikleri, vatandaşlardan haksız menfaat elde etmeye yönelik teşebbüste bulundukları tespit edildiği belirtilerek konu hakkında açıklamanın yapılması uygun görüldüğü vurgulandı.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 92 inci maddesi uyarınca, ülkemizde yaşayanlardan herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alındığı hatırlatılarak “ Bu kapsamda tescil edilen vatandaşlarımızın yapmış olduğu gelir testi başvurusu sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık geliri tespit edilmekte ve ödemeleri gereken genel sağlık sigortası primleri vatandaşlarımıza posta yoluyla bildirilmektedir. Ödemeler, Kurumumuz ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve Kurumumuz web sayfası üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir. Ayrıca zorunlu genel sağlık sigortası tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız Kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki “E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” ekranından kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilmektedir” denildi.

Kurum tarafından hiçbir vatandaşın “Genel sağlık sigortası borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız” gibi ifadeler kullanılarak aranmadığı uyarısı yapılarak “Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz” ifadesi kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız