SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SGK'dan Mezarlık Yanında Arsa Satışı!

0
Güncellendi - 2021-04-20 19:05:46
SGK'dan Mezarlık Yanında Arsa Satışı!
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR KAMULAŞTIRMAYINCA.. Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu  (SGK) İl Müdürlüğü tarafından imarda mezarlık yeri olarak görünen 5.667,15 metrekare büyüklüğündeki arsa açık artırma usulü ile peşin fiyata satışa çıkartıldı. 

SGK İl Müdürlüğü tarafından arsa satışı ile ilgili olarak yapılan duyuru da, arsanın Şehir Mezarlığının bitişiğinde ve imar planında mezarlık yeri olarak göründüğü, ancak kamulaştırılmadığı belirtilerek, 5.667,15 metrekare büyüklüğündeki tarlanın 460 bin TL muhammen bedelle 2 Haziran 2021 tarihinde açık artırma usulüyle peşin fiyata ilk satışının yapılacağı kaydedildi. 

-“İmar planında mezarlık alanı, ama belediye henüz almadı” 

SGK’nın arsa satışı ile ilgili açıklama bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Malatya, Yeşilyurt İlçesi Yaka Mah. bölgede olup söz konusu taşınmaz Yaka Mah içerisinde şehir mezarlığının kuzey yönü bitimindedir. Taşınmazın yakınında kayısı bahçesi ve şehir mezarlığı bulunmaktadır. İmar planı olarak mezarlık alanı içerisinde kalmakta olup henüz belediye tarafından kamulaştırma yapılmadığı ne zaman da yapılacağı bilinmediği, Sulama kanal hidratının üst kotunda kaldığından derme sulama birliği sulama sisteminden  yararlanamadığı, Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede genellikle sulu ve susuz tarım faaliyetleri yapılmaktadır.” 

SGK'dan açıklama..

Bu arada, arsa satışıyla ilgili olarak SGK İl Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"Bahse konu arsa sahibi Müdürlüğümüz borçlusu olup, 29.03.2021 tarihinde Müdürlüğümüze müracaat ederek adına kayıtlı habere konu arsanın Müdürlümüzce satışının yapılarak borçlarına mahsubunu talep etmiştir.

Adı geçenin talebi doğrultusunda tapuda sulu tarla olarak geçen arsanın Müdürlüğümüzce satış işlemlerine başlanılmış olup, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda söz konu arsanın imar planında mezarlık alanında olduğu belirtilmiş, ancak alınmış herhangi bir kamulaştırma kararından bahsedilmemiştir.

Müdürlüğümüz Satış Komisyonunca yapılan değerlendirmede söz konusu arsanın 6183 sayılı Kanun hükümlerince satışında herhangi bir sakınca görünmediğinden satışa çıkarılmıştır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cengiz (3 yıl önce)
    Kendine yakışanı yapmış SGK, Mezarda emekliliği resmileştirmiş, daha nasıl anlatsın!
    0
    0
    Yanıtla