SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Amatörde Bu Hafta Maç Yok!

0
Güncellendi - 2019-01-03 01:09:02
Amatörde Bu Hafta Maç Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, “Son zamanlarda spor müsabakalarında artan şiddet ve çıkan olaylar nedeniyle 4, 5 ve 6 Ocak tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak olan amatör futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul kararları gereği oynanmayacak” dedi.

TASKK Genel Başkanı ve TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez,  “Spor Barış kardeşlik ve sevginin bir arada yaşandığı ve toplumun her kesimini bir araya getiren sosyal bir bağ olarak ifade edilebilir. Ancak kazanma ve kaybetme algısının somutlaşması ve rekabetin ekonomik ölçüler ile değerlendirilmesi ile birlikte sporun yapısı ve algılanış biçimi değişime uğramıştır. İstanbul Süper Amatör Küme de oynanan Yıldırım Bosna Spor- Küçükköyspor karşılaşması öncesi iki kulübün taraftarları arasında çıkan kavgada 17 yaşındaki Küçükköy spor taraftarı Muhammet Yücel’in bıçaklanarak hayatını kaybetmesi nedeni ile büyük üzüntü içerisindeyiz. İnsan hayatı ve sağlığı yanında Şampiyonluk veya küme düşme mücadelesi zerre önem arz etmiyor. Yeniden aynı acıların yaşanmaması için Kulüplerimizin bu hadiseden ders çıkartmaları gerekmektedir. Bu nedenle 4, 5 ve 6  Ocak tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak tüm Amatör Futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul Kararları gereği oynanmayacaktır. Bu üzücü hadisede vefat eden kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet acılı ailesine sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı ve sabırlar dilerim” açıklamasını yaptı.

MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir de, Düşmez’in yaptığı açıklama sonrası Malatya’da bu hafta amatör maçların oynanmayacağı mesajını paylaştı. Özdemir, “Son zamanlarda spor müsabakalarında artan şiddet ve çıkan olaylar nedeniyle 4, 5 ve 6 Ocak tarihleri arasında Türkiye genelinde oynanacak olan amatör futbol müsabakaları TFF Amatör Kurul kararları gereği oynanmayacak” dedi.

İstanbul'da geçen hafta sonu Küçükköyspor ile Yıldırım Bosnaspor arasında oynanacak Süper Amatör Lig maçı öncesinde, 17 yaşındaki Küçükköyspor taraftarı Muhammed Yücel bıçaklanarak öldürülmüştü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız