SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Artçı Deprem Suyu Yine Bulandırdı

Artçı Deprem Suyu Yine Bulandırdı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt- Çırmıhtı merkezli olarak 19 Şubat Pazar günü saat 15.04'te meydana gelen meydana gelen, büyüklüğü 4,7 olmasına karşın şiddetli bir şekilde hissedilen, hasarlı binalardaki hasarı daha da artıran Yeşilyurt- Çırmıhtı merkezli deprem, Malatya'nın içme suyunun sağlandığı Yeşilyurt- Kozluk sınırlarıda Pınarbaşı mevkiinde bulunan kaptajda toplanan kaynak sularını tekrar bulandırdı.

Kahramanmaraş- Pazarcık merkezli olarak 6 Şubat sabaha karşı 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem,içme suyu kaynağındaki suyu aşırı derecede bulandırmış, içilemezç ve kullanılamaz hale getirmişti. Depremin ilk saatlerinde, kaptajı besleyen 5 ana gözeden 2'si kurumuş, birkaç saat sonra yeniden akmaya başlamıştı. 6 Şubat'taki büyük depremler nedeniyle,çme suyu kalite parametrelerine göre, NTU olarak ifade edilen suyun bulanıklık değerinin 1 olması gerektiği, 5'e kadar olan değerin de içme suyu için kabul edilebilir üst sınır olduğu, ancak depremin ardından Malatya İçme Suyunda bu değerin 970 NTU'ya ulaştığı belirtilmişti. Valilik, şebeke suyunun kullanılmaması konusunda halkı uyarırken, bulanıklık giderek azalmaya başlamış, haftanın ilk günlerinden itibaren içilebilir duruma gelebileceği kaydedilmişti.

Pazar günü 15.04'te meydana gelen deprem öncesi 8-9 NTU'ya kadar gerileyen bulanıklık değerinin, depremin ardından 110 NTU'ya çıktığı, suyun normale dönmesinin, yeni bir deprem etkisi olmazsa  birkaç gün daha sürmesinin beklendiği öğrenildi.

malatyahaber.com

Savaş BARIŞ, malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Zaruri (1 yıl önce)
    Sağlık çalışanıyım. Mecburum malatyda kalmaya. 25 senelik evimde oturmaya da mecburum başka seçeneğim yok. Bu su ne zaman yıkanılabilecek veya çamaşır yıkanabilecek düzeye gelirse haber yapın. Gidip evimize bi banyo yapalım. Perişan haldeyiz
    0
    0
    Yanıtla