Türkiye onu, TRT'nin siyah-beyaz yayın yaptığı dönemlerde tanıdı. TRT spikeri Tuna Huş'un hayatı geçirdiği beyin kanamasıyla bir anda değişti. Hayatını konuşmaktan kazanan bir insanın başına gelebilecek en kötü olaylardan birini yaşayan Huş, Üsküdar'daki evinin kapısını Anadolu Ajansı muhabirine açtı.
Tuna Huş'un söylemek istediklerini, ailece yaşadıkları sıkıntıları eşi Berrin Huş anlattı. By-pass ameliyatı olduktan bir buçuk yıl sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında felç geçirdiğini belirten Huş, eşinin vaktini çoğu zaman televizyon izleyerek geçirdiğini söyledi.''Dünyada ne var ne yok, her şeyden haberdar. Ben televizyonu çok sık takip etmediğim için gelişmeleri bana o aktarıyor. Sporu takip ediyor. Her tür sporu büyük bir merakla izliyor'' diyen Huş, kocasının eski arkadaşlarını izlerken farklı bir tavır takındığını belirtti. Huş, ''Onları daha keyifle izliyor, ekranda öğrencilerini görünce çok mutlu oluyor. Ancak yanlış yaptıklarında suratı asılıyor. Önceleri Türkçe'nin yanlış kullanılmasını kafaya takmıştı. Herkesi uyarma ihtiyacı hissediyordu. Ama artık vazgeçti. Ama hangisine söylesin, kızsın'' dedi.
Tedavi masraflarının çok yüksek olması nedeniyle bir dönem maddi sıkıntı yaşadıklarını, ancak şu anda durumlarının daha iyi olduğunu vurgulayan Huş, ''İnsan bu tür durumlara hazırlıklı yakalanmıyor maalesef. Biz de hazırlıksız yakalandık. Çok sıkıntı çektik. 1 aylık, 2 aylık, 1 senelik durum değil. Tedavi döneminde ciddi manada sıkıntı çektim. Ama sağ olsunlar, dönem dönem bizi unutmayan insanlar oldu. Borcumuz harcımız yok. Emekli aylığımızla geçiniyoruz'' ifadelerini kullandı.
Maç olduğunda dışarı çıkmıyor
Tuna Huş'un düzenli bir hayatı sevdiğini vurgulayan Berrin Huş, ''Erken kalkar. Kahvaltıdan sonra ilaçlarını alır. Ondan sonra kahvesini içer. Saat birden sonra mutlaka 1-2 saat uyur. Ardından akşam yemeği yer ve televizyon izler. Maç olduğu zaman Tuna'yı dışarı çıkarmak mümkün değil. Onun için hafta sonu içerdeyiz'' dedi.