SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

“..Startup Weekend Malatya”.. Artık Her Neyse, Bitmiş!

0
Güncellendi - 2018-11-14 03:54:29
“..Startup Weekend Malatya”.. Artık Her Neyse, Bitmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya’da düzenlenen “Girişimcilik Yarışması Startup Weekend Malatya” sona erdi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde 9-10-11 Kasım tarihleri arasında “Fikrini Uçuruyoruz” sloganı ile düzenlenen Startup Weekend 2018 etkinliği üç gün boyunca kapılarını girişimci adaylarına açtı.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, İnönü Üniversitesi, Malatya Teknokent ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılan genç girişimciler kurdukları ekiplerle üç gün boyunca iş fikirleri geliştirerek olgunlaştırmaya çalıştı. Bu süre zarfında katılımcılara iş geliştirme fikri, fizibilite çalışmaları hazırlama ve etkili sunum teknikleri konusunda eğitimler verilerek, uzman mentörlerce rehberlik desteği de verildi.

Çok yoğun geçen sürecin ardından finale kalan 16 ekip jüri karşına geçerek projelerini anlattı.

Birbirinden değerli bu projeleri dinleyen jüri üyeleri zorlu bir değerlendirmenin ardından yarışmanın sonuçlarını açıkladı.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesi Başkanı Mesut Özdemir ve KOSGEB Malatya Şube Müdürü Murat Seki tarafından verildi.

Ayrıca yarışmada başarılı bulunan projelere Pusula Ön Kuluçka Merkezinde hayata geçirilecek ve desteklenecek.

Ödül töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yarışmaya 150’nin üzerinde bir katılımın olduğunu bütün katılımcıları ve ekipleri kutladığını söyledi.

İnönü Üniversitesi olarak yarışmaya destek olduklarını belirten Kızılay, “Fırat Kalkınma Ajansının değerli Genel Sekreteri Abdulvahap Bey ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. Ekibinde çok emek veren arkadaşlarımız oldu. Teknokent’ten Fatih Kocamaz ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Bu projenin başarılı olmasında emeği geçen ve İstanbul’dan gelen Patrick Bey ve Neşen Hanıma ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay, yarışmaya katılan 16 grubu da hem Malatya Teknokent’e hem de girişimcilik merkezine beklediklerini sözlerine ekledi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ettiğini söyledi.

Yoğunlu, yarışmanın ilk gününde fikirleri dinlediklerinde ham fikirlerin ve ham projelerin olduğunu belirterek, “Fakat bu gün 16 projeyi jüri olarak dinlediğimizde gerçekten çok geliştirmiş olduklarını gördük. Buradaki amaç ben açılış konuşmasında da söylemiştim, bu aslında bir girişimcilik oyunuydu. Beraber ekipler kurarak girişimcilik oyunu oynarken hocalarımızın ve mentörlerin katkılarıyla girişimcilikle ilgili temel kavramları öğrendiğinizi düşünüyorum. Bizlerin amacı buydu. Katılımcılarımız bu kavramları anlamış oldular. Bir işin planının nasıl hazırlanacağını, kendi argümanlarını nasıl gerçekleştireceklerini, realize edeceklerini öğrendiler. Bu güzel ortamı bize sağladıkları için sayın rektör hocama şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel ortamda gerçekten çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca katkılarından dolayı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve ekibine de teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

Yoğunlu, yarışmada dereceye giren ve girmeyen tüm katılımcıların Malatya Teknokent’e, girişimcilik merkezine ve Pusula Ön Kuluçka Merkezine gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Programa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesi Başkanı Mesut Özdemir, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, KOSGEB Malatya Şube Müdürü Murat Seki, Fırat Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Mehmet Şirin Budancanamak, Fırat Kalkınma Ajansı personeli ve yarışmacılar katıldı.

NİYE BU ACAYİP İSİMLENDİRME?!..

Bu arada, Malatya'dan 3 kuruluşun katkılarıyla düzenlenen etkinliğin, “Girişimcilik Yarışması Startup Weekend Malatya” gibi yarı Türkçe, yarı İngilizce adlandırılması ve buna ne için gerek duyulduğu ise merak konusu oldu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (6 yıl önce)
    Sayın yetkililerin Türkçe konuşmaları için Türkçe kursuna gitmeleri lazım. Habere laf edeceğinize memleketin parasını harcayıp İngilüz yaşayanlara laf edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karlofça (6 yıl önce)
    Sayıştay raporunda teknokentle ilgili kısımı okusanız utanırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ökkeş (6 yıl önce)
    Benim tek merak duyduğum, Malatya'daki editörler kendini geliştirmeden nasıl bu kadar yaşadılar. Bu yorum paylaşılmayacak muhtemelen umarım bir yerlere ulaşır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayıştaycı (6 yıl önce)
    Yayınlarmısın sayın editör korkmayınız
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (6 yıl önce)
    Bu etkinliğin isimlendirmesi bu şekilde yapılıyor. İsmin son kısmına başka şeyler işlenen temaya göre de değişiyor. İsimde sıkıntı yok bence. Ancak kısa ve orta vadede bu etkinliklerin somut katkılarının neler olduğu noktasında soru işaretlerim var. Daha somut, ayağı yere basan , ihtiyaca cevap veren ve bir sıkıntıyı gideren etkinlikler olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Çarşı her şeye karşı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Vallahi çok ayip malatya haber boyle bi baslikmi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Kullanılan dil konusundaki eleştiri yerinde olmuş. Binlerce insan yanlış yapıyor diye doğru olan şey değişmez. Selfie derler, özçekim kelimesi önerilmişken üstelik. Hadi özçekimi beğenmezsin, başka Türkçe kelime bul. Startup terimi kullanılmak zorunda kalsa bile ya Türkçesi açıklanır ya da ne bileyim paranteze falan alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • denizhan (6 yıl önce)
    Gülmekten öldüm yavvv. Malatya'dan uzak, ne işe yarayacağı çok da belli olmayan uğraşlar. Bu arada bu tekno kent ne işe yarıyor. Üniversite açıklama yapsa da bilsek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazeteci sormazsa üniversite açıklamaz. Gazeteciler de araştırıp sormadığına göre git bi teknopark a çaylarını iç öğren. Hadi koçum
    0
    0
    Yanıtla
  • Tugrul (6 yıl önce)
    Zor değil araştır öğren malatyahaber.com. Ortada bir emek var, emeğe saygı duy, sürekli eleştirerek bir yere varamazsınız. Malatyahaber editörleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen çağı yakalamak için dembolik bir hareket yaparsın oblar sana pranga vurmaya çalışır...
    0
    0
    Yanıtla