SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Süreç Başladı, Son Başvuru Tarihi 2 Haziran.."

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) eski başkanı, malatyahaber.com Yazarı ve Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, deprem nedeniyle ödeme süresi ertelenen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarına ilişkin yapılandırma sürecinin başladığını duyurdu.

Altaş yaptığı açıklamada, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren ve 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle mücbir sebep kapsamında bulunan mükelleflerin, 30.11.2024 tarihinde sona erecek mücbir sebep haline ilişkin ödemeleri için yeni bir taksitlendirme hakkı tanınmıştır” dedi.

"Son Başvuru 2 Haziran 2025"

Altaş, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“06/02/2023 tarihinden önce vadesi dolmuş borçlar ile mücbir sebep kapsamında 30.11.2024 tarihi itibariyle ödenmesi gereken birikmiş prim borçlarının 02/06/2025 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödenmesi halinde, yükümlülükler yasal süresi içinde yerine getirilmiş sayılacaktır. Bu süreçte SGK İl Müdürlüklerine başvuru yapılması ve ilgili mevzuattaki şartların sağlanması koşuluyla, borçlar azami 24 ay süreyle faizsiz taksitlendirilecektir.”

"Teşvikten Yararlanmak İçin Başvurun"

Altaş, yapılandırmaya başvurmayan mükelleflerin ciddi kayıplar yaşayacağını vurgulayarak, “Bu kapsamda yer alan mükelleflerin hak kaybı yaşamamaları ve sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları için 2 Haziran 2025 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde teşviklerden mahrum kalacakları gibi, gecikme zammı ile karşı karşıya kalacaklardır” uyarısını yaptı.

Altaş, mücbir sebep hali 31.05.2025 tarihinde sona erecek olan mükellefler için yapılandırma işlemlerinin 31.07.2025 tarihinden sonra başlatılacağını da sözlerine ekledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız