SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Tarım Kredi'den Sözleşmeli Üretim ve Borç Yapılandırması

Malatya Tarım Kredi'den Sözleşmeli Üretim ve Borç Yapılandırması
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği, faaliyet alanı içindeki Malatya, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van'da dane mısır, yağlık ayçiçeği ve çeltik üretecek ortaklarına borç yapılandırması ve prim desteği sağlayacağını bildirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Müdürü Yusuf Karabatak, yaptığı yazılı açıklamada, "prim esaslı sözleşmeli üretim" modeli ile tarımsal üretimin artması ve her türlü tarımsal girdinin kaliteli ve uygun fiyattan karşılanması için çalışmaların sürdürüleceği belirtti.

Bölge Müdürlüğüne bağlı kooperatiflerde 2022 yılı ekiliş sezonunda destek verileceğini ifade eden Karabatak "Sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaşmasına katkı sağlanması, ortaklarımızın ekonomik menfaatlerinin korunması, dengeli piyasa fiyatlarının üretici lehine oluşmasına katkı sağlanması, bölgemizde ekilebilir tarım alanlarının değerlendirilmesi amacıyla; dane mısır, yağlık ayçiçeği ve çeltik ürünlerinde prim esaslı sözleşmeli üretim yapılacaktır. Sözleşme yapılan ortaklarımızın ürün alım fiyatlarına ilaveten, dane mısırda ton başına 130 lira, yağlık ayçiçeğinde ton başına 300 lira, çeltikte ise ton başına 130 lira prim ödemesi yapılarak ortaklarımıza ek katkı sağlanacaktır." ifadelerini kullanıldı.

Karabatak, 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde vadeli kredi borcu bulunan ortaklara defaten veya taksitlendirme suretiyle yapılandırma imkanı sağlanacağını, yapılandırmadan yararlanacak kişilerin 30 Eylül'e kadar kooperatiflere başvurması gerektiğini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız