SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tarım Sigortası Primleri Çok Yüksek"

0
Güncellendi - 2016-01-19 20:27:53
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, tarım sigortası primlerinin çok yüksek olduğunu belirterek bu sorunun çözülmemesi durumunda çiftçilerin şehirlere göç edeceğini söyledi.

Tarım sigortası primlerin 436 TL’ye yükselmesi çiftçileri kara kara düşündürüyor. Primlerin yükselmesi nedeniyle bir çok çiftçi üzerlerine kayıtlı tarlaları sildirerek kent merkezine göç etmek zorunda kalıyor. Malatya Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, devletin çiftçilerin sosyal güvenlik haklarının oluşması için yürürlüğe koyduğu tarım sigortasının ilk etapta üreticiler için oldukça uygun olduğunu ancak bu yıl fiyatın yükselmesi nedeniyle bir külfet oluşturduğunu söyledi. Bu yıl tarım sigortası priminin 436 TL’ye yükseldiğini ifade eden Solmaz, “Bundan dolayı çiftçiler kendi atlarına kayıtlı arazileri odamıza gelerek sildirmek zorunda kalıyor. Çünkü geçimlerini sağlayamıyorlar, bu sigorta primlerinin ödeyecek kadar gelirleri olmadığı için doğal olarak tarımdan vazgeçiyorlar” diye konuştu. Üreten kesim olan çiftçilerin mutlaka köylerinde kalarak üretimlerine devam etmesi gerektiğini belirten Solmaz, ancak primlerin yüksek olması nedeniyle çiftçilerin şehirlere göç ederek sigortalı bir iş aradıklarını söyledi. Yetkililere seslenen Solmaz, bu soruna muhakkak çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Solmaz, “Devletin desteğinin artması, bu insanların tekrar köylerde hayatlarını ikame etmelerini sağlayacaktır. Çünkü bu insanlar üretmediği müddetçe biz şehirde yaşayan tüketiciler olarak temel ihtiyaçlarımız karşılanamaz hale gelir” diye konuştu.

Bu durumun da ülkeyi dışa bağımlı hale getireceğini savunan Solmaz, “Bu nedenle devletimiz bu soruna biran önce çare bulması gerekiyor. Çiftçilerimizin sosyal güvence primlerine katkı sağlanarak üreticilerimizin rahatlıkla kendi bölgelerinde çalışarak üretime katkı sağlamaları gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız