SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tekstil Malatya'nın Vazgeçilmezi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:22
'Tekstil Malatya'nın Vazgeçilmezi'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, tekstil sektörünün Malatya için vazgeçilmez olduğunu söyledi. Çok ciddi firmaların Malatya’da üretim yaptığını söyleyen Erkoç, “Özellikle İstanbul’da; Türkiye Ekonomisi ’ne katkısı olan Malatyalı işadamlarımızda var. Özelleştirmede TEKEL depolarının Malatya’ya verilmiş olması, Malatya’da Tekstil kümelenmesini sağladığı kanaatindeyiz. Ama henüz istediğimiz seviyelere gelmedi. Malatya’nın bu anlamda alt yapısı var. “ dedi.
 
Kalifiye Eleman Sıkıntısı
 
Kalifiye elaman bulunmasında zorlanıldığının altını çizen Erkoç, “Geçmişte birkaç kez bu konuyu kamuoyu ile paylaştık. Sadece ideolojik yaklaşımlardan dolayı meslek liselerinin önünün kesilmesi nedeni ile bu anlamda kalifiye elaman bulma noktasında sıkıntılar yaşadık. Gelişmiş ülkelere bakıldığında; özellikle Almanya’da meslek liselerinde okuma oranı yüzde 72’ye yakındır. Bu oran bizlerde çok düşük seviyelerde olmasına rağmen özellikle son yıllarda hükümetin verdiği destekler ile oran yüzde 42’lere çıktı. “ ifadelerini kullandı.
 
“Marka Olmazsa Hamallığını Yaparsınız”
 
Gelişmiş ülkelerin bir dönem tekstil işini bıraktığını söyleyen Erkoç, “ Bu ülkelere örnek olarak İngiltere’yi verebiliriz. İtalya’da bırakmaya çalışıyor. Bizlerinde gelişmeyi tamamladıktan sonra, tekstili gelişmekte olan ülkelere kaydıracağımız aşikârdır. Türkiye için tekstil önemli bir sektör; ancak günün birinde gelişmişlik sürecini yakaladıktan sonra bizde tekstili bir marka olarak, bir moda merkezi olarak ortaya çıkarmamız lazım. Tekstilde kendini Türkiye’de söz sahibi yapmaya çalışan firmalarımızın, Avrupa’daki firmalar ile evlilik kurması ve kendi markalarını oluşturmaları gerekir. Bu markalar oluşturulursa ihracatta yukarılara çekilir. Yoksa markanızı oluşturmadan sadece bu işin hamallığını yaparsınız. Günümüzde tekstil sektörü, Türkiye’de işsizliği süpüren bir sektördür. Bizim bir müddet daha bu sektöre ihtiyacımız var; ama Türkiye’nin geleceği bu sektörde değil. Çünkü artık alın teri yerine akıl teri ortaya koymamız lazım. “dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız