SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temel Atma Aşamasına Geldi

0
Güncellendi - 2019-08-26 06:40:42
Temel Atma Aşamasına Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kayısı üreticileri ve şehre önemli bir tesis kazandırılıyor. ‘Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi’ temel atma aşamasına getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde sürdürdükleri girişimler sonucunda projenin inşaat ihalelerinin tamamlandığını söyledi.

Başkan Gürkan, “Projemiz artık uygulama aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Eylül ayı içerisinde inşaatın temelini atarak, çalışmalara başlamış olacağız.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesinin amacı; şehrimizin kuru kayısı pazarında zaten var olan rekabet gücünü daha da artırarak, Malatya’nın sosyoekonomik gelişimine katkı sunmaktır. Temel atma aşamasına getirdiğimiz dev tesisimiz, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine doğrudan katkı sağlayacağı gibi istihdama da önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

Yurt dışına daha kaliteli ürün ihracatı için gerekli olan çalışmaların yapılabileceği tesis ile yıl bazında fiyat istikrarının da sağlanabileceğini belirten Başkan Gürkan, kayısıda yaşanan fiyat dalgalanmalarının önlenmesiyle birlikte kayısı üreticilerinin yaşadıkları mağduriyetlerin de büyük ölçüde azalacağını söyledi.

Yapılacak Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi kapsamında 5000 tonluk depoların yapılacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Kayısı üreticilerimiz depolara teslim ettikleri ürünün karşılığında, eksperler tarafından yapılan değerlendirmelere göre ‘Ürün Senedi’ alacaklar. Bu senedi istedikleri zaman nakde dönüştürebilecekler.” dedi.

Tesis içerisinde her sabah günlük mezat yapılabileceğini ve mezat sonucu belirlenen fiyat üzerinden üreticilerin, istedikleri zaman ürünlerini satabileceklerini söyleyen Başkan Gürkan, “Tesis içerisinde, kayısı analizlerinin en iyi şekilde yapılacağı ve bölgeye hitap edebilecek kapasitede bir Laboratuvar kuruyoruz.  Böylece isteyen herkes kayısı analizlerini başka bir ile göndermeden burada çok rahat bir şekilde yaptırabilecekler.

Tesisimizin bir diğer özelliği ise paketleme ünitesinin de yer almasıdır. Çiftçilerimiz kayısılarını depoya teslim etmeden burada istedikleri evsafta paketleyebilecekler.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesinin bir diğer önemli özelliği de tesisin çatısına kurulacak olan 1 Megawatlık Güneş Enerji Santralidir. Buradan üretilecek enerji, tesisin ihtiyacı olan enerjinin büyük bir bölümünü karşılayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Tevfik Dilek (5 yıl önce)
    Bu proje daha önceki belediye başkanları döneminde hazırlandı yapıldı temel atma töreni kalmıştı oda bu Başbakan'a nasip oldu hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Proje aşamaşında kalır sermaye böyle bir projenin tamamlanmasını istemez !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    100 yıl önce kükürtleme işi çiftciye öğretilmişti .bugünde depo ve sertifika ,arada hiçbir şey verilmedi.çok iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan öz (5 yıl önce)
    Yerinde ve gecikmiş bir proje. Malattyamıza çok katkı sağlayacaktır. Uyarmakta fayda görüyorum. Ekpee ve yöneticiler seçilirken çok dikkat edilmeli adeda kılı kırk yararak seçilmelidir. Aksi takdirde kayıso birlik gibi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Metin (5 yıl önce)
    Tabii detayları tam olarak bilmiyoruz ancak, verilen bilgilerden anladığımız şu: üretici lehine olacak bir yatırım. Üreticilerin en çok dertli oldukları "3-5 tüccara mahkum olma" hali sonlanacak gibi gözüküyor. Düşünen ve emeği geçen herkesi tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MİKAİL (5 yıl önce)
    Anlayan var ise lütfen yorumlarda cevaplasın. TB bununla ilgili bir çalışma yaptı.Bu ticaret borsasının yaptığı Lisanslı depo mu yoksa belediye ayrıca bir lisanslı depo mu yapıyor. Malatya haber eskiden daha özenli haber yapardı kusura bakmayın ama yayınladığınız haberi okuyun. Nerede yapılıyor bu depo..? Bedeli nedir.? Eylül ayında atılacak temel ne zaman bitecek.? Böyle haber mi olur Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (5 yıl önce)
    Köylü burada kayısı sını beleş mi bekletecek sanmıyorum. Küçük köylü üretiçi bir iki ton için para ödeyip bekletmez bence yine büyük üreticiye yarar. Kardeşim beceremediler bir taban fiyat getirmeyi ne zor işmiş bee
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Malatya ya Lisanslı depolar değil, "Lisanslı Cemal Enginyurt lar" lazım.Goreceksiniz Lisanslı depoyu da kendilerine benzetecekler.Bir zamanlar Hayaller Kayısı Borsasıydı gerçekleri gördük görüyoruz. Kayisıya bile bile taban fiyat verilmeyen bir şehirde kayısı üretiyoruz. Borsa var Taban Fiyat Yok. Yuhhh...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat turcan (5 yıl önce)Haşmet isimli kullanıcı yorumuna
    Haklisiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (5 yıl önce)
    Nihayet...Kayisici ureticilerimiz ve Malatyamiz adina sevindirici bir gelisme...Arz talep dogrultusunda kapasite artirimi olur umarim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Doğru ve faydalı bir proje. Malatya kayısı üreticisi fiyatı kafasına ve çıkarına göre belirleyen birkaç kayısı baronunun elinden inşallah kurtulacaktır bu sayede. Yok artık üç beş kuruş verip beleşe kayısıyı garibanın elinden almak... Bu depolar çoğalmalı 5000 ton yetersiz bir depolama kapasitesi.
    0
    0
    Yanıtla