SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Temel Fotoğraf Eğitimi

0
Güncellendi - 2018-10-26 03:22:37
Temel Fotoğraf Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından  26. kez Temel Fotoğraf Eğitimleri   düzenleniyor.

MAFSAD Kitap Kafe’de gerçekleştirilen Fotoğraf eğitimleri kapsamında kompozisyon konusunu anlatan  MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan şimdiye kadar yaklaşık 400 kişiye fotoğraf eğitimi verdiklerini fakat 26.dönem eğitim katılımcılarının fotoğraf konusunda çok istekli olduğunu belirtti.

Kompozisyon dersi kapsamında ritim, uyum, kontrast, perspektif, şemalar, denge, bütünlük vb. konular üzerinde durduğunu söyleyen Başkan Orhan, gruptaki arkadaşların fotoğrafı öğrenme noktasında çok istekli olduklarını, büyük bir uyum gösterdiklerini ve kısa sürede fotoğrafın sanatsal boyutunu öğreneceklerine olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Katılımcılardan Saime Büber, fotoğraf sanatı ve aldıkları fotoğraf eğitimi hakkında şu şekilde konuştu:

“Fotoğraf çok özel bir sanat, yoksa her çektiğimiz kare bir sanat eseri olurdu. Zira kişinin gördüğünü, doğanın duruşunu ve ışığın mucizesini birleştirip tek karede görüntüleyebilmek kolay bir durum değildir. Çok fazla emek vermek gerekiyor. Eşsiz bir anı sanata dönüştürmek eğitimsiz olmuyor. Ancak iyi bir eğitim, iyi bir an ile doğru zaman kesitiyle birleştiğinde sanırım sanat ortaya çıkıyor. MAFSAD’ın düzenlemiş olduğu bu eğitimde fotoğrafla ilgili her kriteri bir arada toplayıp güzel görüntüler çekmeyi başaracağımıza inanıyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız