SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teşvik Belki Kısmen, Belki de..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:49:01
'Teşvik Belki Kısmen, Belki de..'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Babacan, teşvik sisteminde kısmen ya da kapsamlı bir değişiklik yapılabileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki sorularını yanıtladı. 

İMKB'deki yabancı payının yüzde 65,46 olduğunu belirten Babacan, 7 bin 300 yabancı yatırımcının 131 milyar liralık portföye sahip olduğunu açıkladı.  

Babacan, Çukurova ve Kepez elektrik hissedarlarının durumuyla ilgili olarak, devletin tasarruf mevduatına 50 bin liraya kadar güvence verdiğini ancak borsa yatırımlarında böyle bir güvencenin söz konusu olmadığını söyledi. Hisse senedi alanların şirketlere artısıyla eksisiyle ortak olduğuna değinen Babacan, ''Uzan grubunun kuruluşlarına ortak olmak için girenler Uzanların her türlü iş yapma riskini de üstlenmiş oluyorlar. Borsaya yatırım yapanların dikkat etmeleri gereken en önemli husus, kime ortak olduklarıdır'' ifadesini kullandı.  

Teşvik sistemi 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5084 sayılı Kanun'un 2004 yılında uygulanmaya başlanan teşvik sistemi olduğunu anımsatarak, yasanın yatırımdan çok işletme teşviği formatına sahip olduğunu belirtti.  

Türkiye'nin yeni bir teşvik sistemine geçtiğini belirten Babacan, şunları kaydetti:

''2003'teki endekse göre kurgulanmış teşvik sistemini 49 ilde aynen devam ettirmemiz, yeni teşvik sistemiyle çelişki olacak. Bunun devam edip etmemesi konusunda çalışma başladı. Beklentileri fazla yükseltmek istemiyorum. 5084'ün belki kısmen, belki şekil değiştirerek devamı söz konusu olabilir, ya da 'tamamen 31 Aralık'ta sona erdi' diyebiliriz. Bununla ilgili Ekonomi Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımız çalışıyor.''   

TBMM Genel Kurulu'nda, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın birinci bölümünde yer alan 4 madde kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız