SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Öğrencisi Genç Kız İntihar Etti

0
Güncellendi - 2018-11-21 04:55:16
Tıp Öğrencisi Genç Kız İntihar Etti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi genç kız kendini asarak hayatına son verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay Pazartesi günü İzzetiye Mahallesi'ndeki  evde meydana geldi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olduğu bildirilen 21 yaşındaki Şeyma H.Y., kardeşlerini okula gönderdikten sonra, anne ve babasının da bulunmadığı bir sırada evlerinde kendini iple asarak intihar etti. Olayı, eve gelen yakınları farketti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi eski daire başkanlarından Alican Bozkurt'un kayınbiraderinin kızı  olduğu öğrenilen genç kızın cenazesine, Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda otopsi yapıldı. Cenazenin Salı günü öğle namazını müteakip Darende- Ilıca Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • pırasa (5 yıl önce)
    Konunun derinliğine hakim değilim ama yorumlara bakarak söyleyebilirim ki; Türkiye de bir insan tıp fakültesini kazanabiliyor ise rahat bırakın bitirsin o kişi zaten seçkindir. Nice profler biliyoruz ki tıbba değil paraya hizmet eden. Nice doktorlar biliyoruz 10 ilaç adı bilip 25 yıl hizmet verip emekli olan. Lütfen bildiğiniz bir sıkıntı varsa Cimere yazın. Allahım günahlarını affetsin kardeşimizin. Ailesine sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (5 yıl önce)
    Tıp fakültesinde ögrenci sayısı çok fazla.Cok kıymetli hocalar da var ama kalabaliktan cocuklar zorlukla birseyler ögrenmeye calısiyorlar.Fakulte koordinatörü ögrencilerin taleplerini dinlemiyor.Sınavlarda ikiye bölunüyorlar eger cok ince detay soran bir hocaya denk geldiyse gecemiyorlar yok değilse geçiyorlar tamamen ne cıkarsa bahtıma hesabı Bu da ogrencilerdeki adalet duygusunu köreltiyor.Bunalıma itiyor.Tıp egitimi elbette detay ister,pratik ister ama öğrencilerin özguvenini yikarak degil motive ederek olmalı.Uzmanlıkta öğrenecegi bilgileri sürekli sorarak olmamalı.Bu anlamda bunlara dikkat eden tüm eğitimcilerimizi tenzih ediyor ,biraz daha ögrenci dostu bir yol izlemelerini tavsiye ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Uzman doktor arkadaşımla konuştum bu konuyu; Özellikle intörn döneminde ya da yoğun derslere, mesai ve nöbetlere maruz kaldığı dönemlerde tıp fakültesinde okuyan öğrenciler bu yoğunluğu kaldıramayıp intihara teşebbüs edebiliyorlarmış. Şeyma kardeşime öncelikle Allah'dan rahmet, kederli Ailesine sabır diliyorum. Eğitimci Mehmet hocamızın kızı; İlkokuldan fakülteye kadar dersleri hep başarılı. 2 sayfa mektup bırakıyor, bu ağırlığa dayanamıyorum diye... Hastaların vefatına, gelen diğer vakalara üzülen duygusal bir yapısı olduğu söyleniyor. Mehmet hocam çoğu kez uyarmış kızını "Yapamıyorsan lütfen bırak" diye. Burada Sistemin temelinden tutun çatısına kadar her şeyi sorgulanmalı !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Can (5 yıl önce)
    Eğitimden sorumlu dekan yardımcısı veteriner, sağlık bilimleri enstitü müdürü veteriner, anatomi, fizyoloji, histoloji, biyokimya, genetik hocaları ya veteriner ya biyolog. Tıp fakültesinde doktor hoca yok neredeyse.Rahmetli Özal bu hastaneyi bu hale getirsinler diye mi kurdu.Bu saçma sapan sistemin içinde olan çocuklara oluyor işte.Allah ailesine sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (5 yıl önce)
    Bu kadar ağır derslere ne gerek var zaten bunlar uzman dr olmazlarsa aile hekimi olacaklar .aile hekiminin yaptığı ve bilmesi gerekenler belli .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabrı cemil versin üzücü bir hadise Rabbim gençlerimizi korusun her türlü kazadan beladan şerden musibetten..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Bu cenaze töreni ne katıldım çok ama çok üzücü ALLAH rahmet eylesin ailesine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (5 yıl önce)
    Çok yazık Allah sabır versin ailesine .İnönü Tıp fakültesinin dersleri saçma bir şekilde düzenlenmiş ,okulun açıldığı zaman belli değil ,kafalarına göre takvimi değiştiriyorlar ,sınava girdikten sonra sistemi değiştiriyorlar, yazık bu gençlere yönetimde liyakatsiz insanlar var çok acil çözüm bulunması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Çok acı verici..Rabbim ailelerine sabır versin..
    0
    0
    Yanıtla