SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKDK'dan 68 Kadın Girişimciye Destek

0
Güncellendi - 2018-12-11 19:29:18
TKDK'dan 68 Kadın Girişimciye Destek
A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 2016 yılından bu yana 68 kadın girişimcinin  toplam yatırım tutarı 80.5 milyon TL olan çeşitli projelere hibe desteğinde bulunuldu.  Desteklenen projeler arasında  süt ve et üretimi, arıcılık, kırsal turizm, bitkisel üretimin yanı sıra yenilenebilir enerji de bulunuyor.

TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından 2016 yılından bu yana IPARD I. Çağrı dönemi, IPARD II 1,2 ve 3’üncü çağrı dönemlerinde kadın girişimciler tarafından hazırlanan et ve süt üretimi ağırlıklı, bedeli 80.5 milyon TL olan projelere hibe desteği verildi. Süt üretimi, kırmızı et üretimi, arıcılık, bitkisel üretim, meyve –sebze işleme, kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin yanı sıra yenilenebilir enerji üretim projeleri de yer alıyor. Yatırım tutarı 22 bin Lira ile 3 milyon Lira arasında değişen çok sayıda kırsal kalkınma projesi yer alıyor.

Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmak, Türkiye’deki tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar” tedbiri kapsamında; süt ve et üreten tarımsal işletmeler, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, üretici gruplarının kurulması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin ekonomik gelişimi, kırsal turizmin gelişimi ve kültür balıkçılığının gelişimi gibi konularda destekleme sağlanıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız