SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO'da Eğitim Semineri

0
Güncellendi - 2018-11-21 20:08:41
TSO'da Eğitim Semineri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya TEKNOKENT işbirliği ile iş dünyasına yönelik  “Malatya TTO Patent Destekleri ve Süreçleri” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu,  Malatya TSO olarak geldikleri süreç içerisinde planlamalarına aldıkları TSO Akademi ile birlikte yol haritasını belirlediklerini, insanların ticaretlerinde, vizyonlarında ve ufuklarında kişisel gelişimlerine katkı oluşturabilecek eğitimleri programlarına dahil ettiklerini söyledi.

Sadıkoğlu, üyelerini bugün ki gelişen ve vizyonu değişen pazara hazır hale gelmelerini sağlamak amacında olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“İş dünyası olarak günümüzde yaşanan küresel rekabetçi ortamda markalaşma ve patentin önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu eğitim ile firmalarımızın üretmiş olduğu mal ve hizmetleri ülke çapında tanınır bir marka olarak sunmaları ayrıca marka ve patent konusunda öncelikle neler yapılması gerektiği, nerelere müracaat etmeleri gerektiği ve yararlanacağı devlet destekleri konusunda bilgi edinmelerini amaçladık. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek için özellikle farkındalık yaratmak son derce önemlidir. Bir ürünü herkes üretebilir ama o ürünün farkındalığını yaratanlar, katma değerli bir şekilde yurtdışına ve yurtiçine satışını gerçekleştirerek farklı bir konuma gelerek yüksek ekonomik katma değeri elde edebilirler.”

Sadıkoğlu, daha güçlü ve daha dinamik bir Malatya’nın kendi markalarıyla var olmakla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Malatya TEKNOKENT Genel Müdür Fatih Kocamaz ve Kuantum Patent A.Ş Genel Müdürü Barış Kurt tarafından katılımcılara Teknoloji Transfer Ofisi, Sınai Mülkiyet Hakları, Patent Eğitimi ve Devlet Destekleri hakkında bilgiler verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • TUNCAY (6 yıl önce)
    *Türk Patent Enstitüsü bir markayı toplamda ancak 6 ayda veriyor.Bir marka araştırmak bu kadar uzun olur mu ? bilgisayardan sorguluyorsunuz zaten + 2 ay askıda kalıyor. Bu toplantıda anlatılanları herkes biliyor zaten, önemli olan dişe dokunur destek verilmesi , saçma sapan bürokratik işlemlerin içinde boğuluyoruz. *Kosgeb yurt içi marka başvurusuna destek vermiyor. Toplantıya katılımdan da belli zaten, ön sıra yönetim kalanları toplasan 30 kişi var yok.
    0
    0
    Yanıtla