SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turan Emeksiz 77'liler Yıllar Sonra Yeniden Bir Araya Geldi

Turan Emeksiz 77'liler Yıllar Sonra Yeniden Bir Araya Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Kuruluş adı Malatya Lisesi olan, adı 1964 yılında Turan Emeksiz'e dönüştürülen, 1984'te tekrar Malatya Lisesi adını alan Malatya'nın köklü lisesini 1976- 1977 yılında bitirenlerin, mezuniyetlerinden 31 yıl sonra 2008 yılında kurduğu 'Turan Emeksiz Lisesi 77'liler Derneği'nin organize ettiği Eskişehir gezisine katılanlar, yıllar sonra yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.

1976- 1977 eğitim ve öğretim yılının sonunda yaklaşık 860 mezun veren Malatya Turan Emeksiz Lisesi'ni bitiren bir grup, mezuniyetlerinden yıllar sonra 2008 yılında Malatya merkezli olarak bir dernek kurmuşlar ve yıllar içerisinde düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ve gezilerle bir araya gelmeye başlamışlardı.

O dönemde Türkiye'nin en başarılı liselerinden biri olan, Edebiyat, Matematik- Fizik ve Tabii Bilimler bölümlerini bitiren ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşamlarını sürdüren mezunlar, halen Mustafa Yayan'ın başkanı olduğu derneğin yıllar sonra mezunları yeniden bir araya getirme projesinin bir parçası olarak düzenlediği Eskişehir gezisinde buluştular.

Mezuniyetlerinden bu yana 48 yıl geçen Turan Emeksizlilerin, Eskişehir'de başkanlığını Nadir Alp Pektaş'ın yaptığı Eskişehir Malatyalılar Derneği (ESMAD) bir bölümüne  ev sahipligi yaptığı buluşmalarında duygulu, neşeli anlar yaşandı. 

ESMAD'ın  yöneticilerinden olan ve 6 Şubat depremlerinde Malatya'daki evi hasar görünce Eskişehir'e yerleşen Hababam Sınıfı oyuncularından, İnşaat Mühendisi Dilaver Gür'ün bir an yalnız bırakmayıp, rehberlik yaptığı Turan Emeksizliler Grubu, dernek merkezinde, mezunlardan Mehmet Balkış'ın da sazıyla ve sözüyle renk kattığı  yemekli müzikli bir toplantıda ağırlandı.

Depremden sonra bir ara 30 bini bulan ve halen 26 bin civarında Malatyalı sayısıyla, önemli Malatyalı yerleşim yerlerinden biri olan Eskişehir'in tarihi ve turistik yerlerini gezen, bu arada Eskişehir'in efsanevi belediye başkanlarından Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'le de Kentpark'ta bir araya gelen mezunlar, Mustafa Yayan, Orhan Yaman ve Atilla Özdemir'in çabalarıyla gerçekleşen iki günlük gezinin ardından yaşadıkları illere dönerken, bir sonraki Konya Gezisi organizasyonunda buluşmak üzere sözleştiler.

TURAN EMEKSİZ LİSESİ (MALATYA LİSESİ) 
1933- 34 eğitim ve öğretim yılında Malatya Lisesi olarak kurulan, 1964- 1984 yılları arasında Malatya Turan Emeksiz Lisesi adını taşıyan, 1984'ten itibaren tekrar Malatya Lisesi adını alan okulun tarihçesi, okulun resmi internet sayfasında şöyle anlatılıyor:

"1933 yılına kadar Ortaokul olarak öğretime devameden okulumuzun bünyesinde 1933 – 1934 öğretim Yılında Lise bölümü açılmıştır.Lise binası bugünkü Milli Eğitim Müdürlüğü yerinde kâgirden yapılmış bir binadır.

Bu bina bir ihmal yüzünden 23.04.1947 tarihinde tamamen yanmıştır.Bir yıl içerisinde bu günkü Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılmıştır

O günkü kapasitesi 700 – 800 öğrenciliktir. O güne kadar ki bilgiler elde edilememiştir. Ancak ilk yılında 17 öğretmen, 256 öğrenci ile öğretime başladığı bilinmektedir. Her yıl artan öğrenci sayısı karşısında bugün öğretim yaptığımız lise binası yapılmıştır. 1964-1965 yılında ve 26.09.1964 tarihinde Ortaokuldan ayrılarak"Turan Emeksiz Lisesi" olarak eğitim ve öğretimin hizmetine girmiştir. 1984–1985 öğretim yılında okulun ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Malatya Lisesi" olarak değiştirilmiştir. 2013 Yılında Anadolu lisesi statüsüne girmiş olup halen ismi “Malatya Lisesi” olarak,eğitim ve öğretime hizmet vermeye devam etmektedir."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam