SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin Değişimine Hep Birlikte İmza Atacağız"

0
Güncellendi - 2021-06-20 23:47:46
A- A+ PAYLAŞ

"NEFRET TOHUMU OLACAĞIMA SEVGİ PITIRCIĞI OLURUM".. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın daveti ile Malatya’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyet’in 2. Yüzyılına yürürken Millet İttifakı Liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener Türkiye’nin değişimine imza atmak için yola çıktılar. Seferberlik başlattılar. Bizler de belediye başkanları olarak Anadolu’nun her yerinde işbirliği yaparak, Millet İttifakı’nın başlattığı bu seferberliğe destek olacağız” dedi.

İmamoğlu, Malatya ziyareti kapsamında beraberindeki CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Milletvekilleri Ulaş Karasu, Abdurrahman Tutdere, Gürsel Erol, Polat Şaroğlu CHP PM Üyesi Eren Erdem, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Millet İttifakı mensubu partilerin il başkanları ile birlikte Arguvan, Hekimhan ve Arapgir’i ziyaret etti.

Malatya kent merkezinde kalabalık bir kitlenin katılımı ile düzenlenen açık hava toplantısında halka hitap ettikten sonra, Hekimhan’a geçen, oradan da Arguvan ve Arapgir’i ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe girişlerinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı ve sık sık aracını durdurarak kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla fotoğraf çektirdi.

“Sıkı ortaklarımız var, hep birlikte Türkiye’yi esenliğe çıkaracağız”

Öğle sonrası saatlerde Hekimhan’a ulaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe merkez meydanında yaptığı konuşmada, “Bizim Türkiye’nin her yerinde çok çalışan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Hekimhan’da bu anlamda emin ellerde. Başkanımız çok güzel işler yapıyor” dedi.

Millet İttifakı’nın iki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’i kast ederek, her iki liderin de Türkiye’yi geleceğe hazırlamak için muazzam bir liderlik sergilediğini vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Bizler de bugün burada, yarın başka bir yerde güzel işbirliği yaparak bu sürece destek vereceğiz. Türkiye’nin değişimini, Türkiye’nin yeni bir döneme adım atışını işte bizlerin başarısı hazırlayacak. Sıkı ortaklarımız var. Beraber güzel bir iş birliği yaparak, büyük işler başaracağız ve hep birlikte Türkiye’yi esenliğe çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Arguvan’da İmamoğlu’na büyük ilgi

Hekimhan’dan sonra Arguvan’a geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe girişinde büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile birlikte konuşacağı Nazım Hikmet Meydanı’na, kendisini karşılayan kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyebilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arguvan’daki konuşmasında Türkiye’nin huzur ve refahına yönelik politikaların nasıl inşa edileceğine dair mesajlar verdi.

“Beraber başarma duygusuna ihtiyacımız var”

Seçimde söz verdiği gibi ilk ziyaretini Malatya’ya ve bu kapsamda, Arguvan, Hekimhan ve Arapgir’e yaptığını belirten Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Söz verdiğim gibi…İlk ziyaretimi yapıyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan ekonomik güçlükler bir yandan pandemi ile mücadelemiz devam ediyor. Allah hepimize yardımcı olsun. Gerçekten ülkemiz zor günlerden geçiyor.  Omuz omuza bir mücadeleye, kardeşliğe, barışa, umuda, ülkemizin ihtiyacı var.  Ülkemizin bir arada beraberce başarma duygusuna ihtiyacı var. İnanıyorum ki, yol arkadaşımın inancından besleniyorum ki, halkımızsın vicdanlarındaki kalplerindeki o güzel duygulara inanıyorum ki mutlaka bunu birlikte başaracağız”.

“Arguvan Belediye Başkanımızın başarılarını uzun yıllardır biliyorum”

Konuşmasında Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın Arguvan’da yürüttüğü belediyecilik uygulamalarına övgüde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Arguvan Belediye Başkanımızın başarılarını uzun yıllardır dinliyor ve biliyorum. Kendisini bu kente adamış nitelikli güzel işler yapıyor. Bu işleri yaparken hep daha iyi işler yapma arzusunu gerçekçi zeminde aradığını da biliyorum” dedi.

İstanbul’da hayata geçirdikleri belediyecilik anlayışına dair konuşan Ekrem İmamoğlu, halkın tek kuruşunu israf etmediklerini, İBB bütçesinin her kuruşunu doğru yerlere, doğru projelere ve insanların ihtiyacı için harcadıklarını söyledi.

“İstanbul’un enerjisini bütün Türkiye’ye yayacağız ve hayat değişecek Türkiye’de”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Arguvan nazım Hikmet Meydanı’ndaki konuşmasına şöyle devam etti: “İstanbul’da yapacağım işlerle sizleri mahcup etmeyeceğim. Orada inandığınız yol arkadaşı, bir evlat bir kardeş kabul ettiğiniz ben, gece gündüz çalışarak, kimseyi ayırt etmeden hizmet ederek sizleri mahcup etmeyeceğim. Halkın her kuruşunu doğru yere, insanların ihtiyacına,  çocukların gençlerin kadınların ihtiyaç duyduğu ne varsa onları sunan bir anlayışla hizmet ediyoruz. İstanbul’un gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım göreceksiniz.  Başaracağıma inanıyorum. Çünkü 16 milyona hizmet etmek demek, İstanbul’da başarılı olmak demek, Türkiye’nin de başarılı olması demek.  Ne yazık ki İstanbul kötü yönetildiği için Türkiye de zor günlerden geçmektedir. İstanbul’un kaynakları heba edildiği için zor durumdadır. İstanbul’da var edilen kaynaklar bir avut insana aktığı için kötü durumdadır. Ama şimdi biz bunu tersine çeviriyoruz.  İstanbul’da çok güzel işleri başararak, bunun enerjisini Malatya’ya, Arguvan’a, Hakkâri’ye, Artvin’e, Kastamonu’ya, Sivas’a, Urfa’ya, Çankırı’ya, Çorum’a, Bursa’ya yayacağız ve hayat değişecek Türkiye’de”.

“Ben çalışır ve hak edersem layık olduğum yere gelirim inancını yerleştirecek bir yönetim anlayışı kuracağız”

Türkiye’nin, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk sayesinde sağlam olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, herkesin hakkı olanı aldığı ve hiçbir kimseye dini, dili, düşüncesi, etnik kimliği nedeniyle ayrımcılık yapılmadığı bir Türkiye inşa edeceklerini vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle dedi:

“Bağıran çağıran yöneticiler değil, halkın arasına karışan yöneticiler,  sizlerle düşünen, ortak aklı hâkim kılan, ben çalışırsam iyi öğrenci olursam mutlaka hak ettiğim yere gelirim dedirteceğiz milletimize. 84 milyon insanımızın eşit olması anlamına gelir. Etnik kökenine, inancına, giyimine, kuşamına bakmadan huzur içerisinde yaşayan bir Türkiye anlayışını yeniden hâkim kılacağız. Bağıra çağıra değil. Tehditle kayırmacılıkla değil. Bunu başardığımız zaman Türkiye’yi hiç kimse tutamaz. Çünkü bizim tohumlarımız sağlam, pırıl pırıl beyinlerimiz var, cumhuriyeti kuran Atatürk sayesinde sağlam. Dolayısıyla Cumhuriyet’in 2. Yüzyılı’na yürürken, Türkiye’nin bu zor günlerinde CHP’nin ittifak ruhunun en önündeki kurum olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, dostlarım diye tarif ettiği, yol arkadaşlarım diye tanımladığı, ittifak kuvvetlerinin, Millet İttifakı ortağımız olan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener olmak üzere, bütün bileşenleriyle bir seferberlik ruhu yaratarak Türkiye’nin her yerinde çok çalışıp başarılı olarak, hep beraber, yol arkadaşlığının, yoldaşlığın gereğini yaparak Türkiye’nin değişimine hep birlikte imza atacağız. Geleceğimiz için çocuklarımız için yapacağız.  Kimsenin endişesi olmasın çünkü kararlıyız. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde Türkiye bambaşka bir geleceğe çıkacak”.

“Malatya’nın, Arguvan’ın, Hekimhan’ın, Arapgir’in, bize ihtiyaç duyan tüm belediyelerin yanındayız”

Konuşmasının son bölümünde Arguvan Belediyesi’nin projelerine destek olacaklarını belirten Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da kapısının tüm belediyelere açık olduğunu, parti ayrımı gözetmeksizin destek talep eden her belediyeye imkânları ölçüsünde destek olmayı ilke edindiklerini söyledi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın uygun gördüğü ve güçlerinin yettiği en güzel projeleri destekleyeceklerini kaydeden İmamoğlu, “Arguvan’ın yanındayız. Belediye Başkanımızın uygun gördüğü, bizim de gücümüzün yettiği en güzel projeleri Arguvan’a kazandıracağız, Arguvan’ın, Malatya’nın yanında olacağız. Türkiye’nin her yerindeki belediyelerimize parti ayrımı yapmaksızın gücümüzün yettiği oranda katkı sunacağız. Kardeş belediye sürecini büyüteceğiz” dedi.

“Nefret tohumu olacağıma, sevgi pıtırcığı olurum”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasının sonunda, bir politikacı olarak yönetim ve halka yaklaşım anlayışını dile getirdi. İmamoğlu, seçim kampanyası döneminde bazı çevrelerin kendisine sevgi pıtırcığı dediklerini hatırlatarak, “İstanbul seçimlerinde bana sevgi pıtırcığı demişlerdi. Sanki kötü bir şeymiş gibi. Vallahi nefret tohumu olacağıma sevgi pıtırcığı olacağım. Çünkü bu ülkenin sevgiye hoşgörüye ihtiyacı var” dedi.

İmamoğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Şimdi İstanbul’uz. Sadece CHP’li veya İYİ partili belediyeler değil, kapımızı çalan herkese yardımcı oluyoruz. Neden biliyor musunuz? Makamı kendine mülk kabul edenlerden değiliz biz.  Makam vatandaşı temsil eden yerdir. Biz gelip geçiciyiz. Sizlere hizmet için varız. O bakımdan kapımızı hangi belediye çalarsa çalsın elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Yüreğimiz o kadar geniş. Kucakladıkça kucaklayacağız”.

“Ekrem İmamoğlu bizim için sadece İstanbul Belediye Başkanı değildir…”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İki büyük cihanın birleştiği nokta, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği” şeklindeki veciz ifadelerle anlattığı İstanbul’un, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Arguvan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, İBB Başkanı İmamoğlu'na hitaben, "Sizleri özgürlüğün, sanatın, kültürün ve türkülerin sembol coğrafyası, Ozanlar Yurdu Arguvan’da görmekten ve ağırlamaktan mutlu olduğumuzu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun kendileri için sadece İstanbul’un Belediye Başkanı olmadığını söyleyen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, şöyle konuştu:

“Sayın İmamoğlu, bizim için; metropol bir kentin yerel yöneticisi olmanın çok ötesinde;  tüm anti demokratik barikatları aşarak, 3 ay arayla iki defa üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilme sürecinde gösterdiği toplumsal liderlik ile yaralı demokrasimize olan inancımızı tazeleyen ve farklı katmanlara mensup geniş kitlelerin gelecek umudunu yeniden inşa eden bir liderliğin adı ve içeriğidir. Bu bağlamda, Sayın Başkan’ın, rant ve beton cehennemine dönüştürülmüş İstanbul’u yeniden hayata döndüren ekolojik kent felsefesinin de Türkiye ölçeğinde bütün yerel yönetciler için ilham kaynağı olduğunu da belirtmekte fayda görüyorum…”

Kızıldaş, İmamoğlu'ndan destek istedi

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, Türkülerin başkenti Arguvan kimliğinin oluşmasında büyük etkisi olan Arguvanlı Ozanlar ve Türkiye'de bilim dünyasına son derece değerli katkı sunan Arguvanlı bilim insanları adına, "Arguvanlı Ozanlar ve Bilim İnsanları Sokağı" adlı bir proje hazırladıklarını, İBB Başkanı İmamoğlu'nun bu projeye destek vereceğine inandıklarını söyledi.

Başkan Mehmet Kızıldaş, söz konusu proje hakkında bilgi verirken şunları söyledi: "Bu projemiz, Arguvan’ın yetiştirdiği ve sadece ülkemize değil, büyük insanlık âlemine kültür, sanat ve bilim alanında son derece değerli sanatsal eser ve bilimsel çalışma kazandıran Arguvanlı sanatçı ve bilim insanlarının, yani Arguvan’ın yaşayan ya da aramızdan ayrılan eşsiz İnsan Hazinesi’ni, mekâna yansıtacak olan “Arguvanlı Ozanlar ve Bilim İnsanları Sokağı” projesidir. Bu proje sayesinde, Arguvanımızın insan hazinesine ait hafızası yeniden üretilecek ve gelecek kuşaklara taşınacaktır. Yine bu projemiz sayesinde, dünyanın tek türkü festivalinin yapıldığı Arguvan’da, on binlerce türkü festivali ziyaretçisi de Arguvanlı ozanlarımızı, bilim insanlarımızı tanıma fırsatını yakalayacaktır".

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul’da göreve geldiği günden itibaren kentin sanatsal faaliyetlerine kesintisiz destek verdiğini belirterek, "İstanbul'un kuraklaşmış sanat hayatını yeniden canlandıran Sayın Başkanımızdan, Arguvan’da yürütmeyi planladığımız bu projemize de destek olacağına inanıyor, bir kez daha Arguvan’a yaptığı bu tarihi ziyaret için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Arguvanlı Ozanlar ve Bilim İnsanları Sokağı" Projesine destek verecek

İBB Başkanı İmamoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın, Arguvanlı Ozanlar ve Bilim İnsanları Sokağı" Projesi konusundaki destek talebini karşılıksız bırakmadı ve Başkan Kızıldaş'ın uygun gördüğü her proje için İBB olanakları sınırları içinde destek vereceklerini söyledi.

Onar'daki yaklaşık 800 yıllık tarihi olan Cemevi ve Arapgir ilçe ziyareti

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekiler, Arguvan ziyaretinden sonra, Arapgir - Onar Köyü'nde bulunan 797 yıllık Büyükocak Cemevini ziyaret etti. Ziyarette Cemevi'nin tarihi ve özgün mimarisi ilgili İmamoğlu’na bilgi verildi. Cemevi'nde, Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba, Cemevi’nin merkez noktasındaki “İnsaf Direği” olarak adlandırılan direğe de sarıldı, dua etti ve dilek diledi.

İmamoğlu, Arapgir’de bulunan Onar Köyü'nde bulunan ve Türkiye'de bilinen en eski Cemevi olan, “Büyükocak Cemevi”ni de ziyaret etti. İmamoğlu, 1224 tarihinde inşa edilen ibadethaneyle ilgili köy sakinlerinden bilgi aldı.

Ağbaba ve İmamoğlu'nun Cemevi içinde bulunan, ellerin birleşmesi durumunda günahsız olunduğuna inanılan ve “İnsaf Direği” olarak adlandırılan direğe sarılmaları ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Heyet, Cemevi ziyaretini, köy sakini Himmet Kaygusuz'un okuduğu duayla noktaladı. Cemevi çıkışında vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, tarihi ibadethanenin ihtiyaçları için gereken bütün desteği vereceklerini belirtti.

İmamoğlu “İstanbul, Türkiye demek. İstanbul, Türkiye'nin her yerinden insanların geldiği ve oluşturduğu, dünyanın en güzel kenti. Ama sorumlulukları var. İstanbul güzel şeyler üretirse, Türkiye de üretiyor. İstanbul'da işler yoluna giriyorsa, Türkiye'de de işler yoluna giriyor. Onun için bizim sorumluluğumuz çok büyük. İstanbul'da çok büyük işlere imza atıyoruz. Çok çalışıyoruz ekip arkadaşlarımla. 14 belediye başkanı arkadaşımla, İstanbul'un her noktasında, çok güzel işler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapacak çok işleri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “O kadar çok işimiz var ki. İşimizi yaparken, bir de arkamızdan tutup, yapmamamız için çekenler de var. Ama bilmiyorlar ki, o bir avuç insan bizi böyle arkaya çekiyor ya; bizi milyonlarca insan ileriye çekiyor, ileriye çekiyor. Hala bunu anlayamadılar. Yani bizi yıldıramazlar. Bahanemiz olmadan, çok çalışacağız. İstanbul'da çok güzel işlere imza atacağız. Bu güzel imzamızı, Anadolu'nun da her yerine yaygınlaştırma konusunda güzel işleri birlikleri yapacağız. Türkiye'mizin önü açık. Milletimizin önü açık. Asla umudunuzu kaybetmeyin. En zor koşullarda bile, en üst seviyede dayanışma gösterin. Çok güzel günler bizleri bekliyor. İstanbul'da olduğu gibi, bütün Türkiye'de de her şey çok güzel olacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdiği Arapgir ziyaretinde bir kısım sorunlarına çözüm olacağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Arapgir Belediyesi’nin kardeş belediye olması nedeniyle bazı projelere destek konusunda katkı sunacaklarını belirten İmamoğlu, Arapgir’i tanıdığını ve Arapgir’in tarihi ve kültürel zenginliğinin takdire şayan olduğunu; açılış değil açılışlar yapacaklarını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu biz dizi ziyarette bulunmak ve bazı ilçe belediyeleri ile “Kardeş Belediyecilik” kapsamında vereceği destek konularını görüşmek üzere geldiği bir günlük Malatya’daki programın ardından Arapgir’e geldi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Gürbüz Bulut ve Ramazan Erdem, CHP Meclis üyeleri, CHP ilçe yönetimi ile vatandaşlar tarafından karşılanan İmamoğlu, ilçe merkezinde Belediye Binası önünde vatandaşlara hitaben konuşma yaptı.

İmamoğlu'nu ilçede ağırlayan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ziyareti ve verdiği desteklerden dolayı İBB Başkanı'na teşekkürlerini sundu. Vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, yaptığı konuşmalarda, özetle şunları dile getirdi: “Bu sıcaklığınız, aslında ülkemizin her karış toprağındaki sıcaklığı hissettiriyor. Türkiye'miz o kadar güzel bir ülke ki, insanları o kadar güzel insanlar ki… Bu milletin arasına dönem dönem bazı nifak tohumlarını sokmak isteyenler, bazı zorluklar çıkartmak isteyenler, insanları birbirinden ayrıştıranlar, ötekileştirenler şu güzel nimetin farkında değiller ya; ben vallahi onlara acıyorum. Allah, onlara akıl versin. Ben; bu toplumun, bu milletin kendi değerlerine, topraklarına, insanına, yurduna, vatanına, bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk'üne olan o güzel düşkünlüğüne hayranım.” dedi.

İlçe gezilerinde İmamoğlu'na, Ağbaba ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, milletvekilleri Ulaş Karasu, Abdurrahman Tutdere, Gürsel Erol, Polat Şaroğlu ile CHP PM üyesi Eren Erdem, İl Başkanı Enver Kiraz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu ve Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Akşahin eşlik etti.

İmamoğlu geceyi Malatya'da geçirdi   

Resmi programın ardından İmamoğlu ve Ağbaba, dar bir katılımla Arapgir ilçesine yakın olan Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Ocak köyünü ziyaret ettikten sonra, gece Malatya il merkezine döndüler.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, THY'nin tarifeli seferi ile 17 Haziran sabahı geldiği Malatya'da gün boyu yoğun bir program gerçekleştirdikten sonra, programını 23.00 civarında tamamladı ve 24.00 sıralarında Malatya kent merkezine döndü; İmamoğlu geceyi Malatya'da geçirdi. İmamoğlu, Malatya'dan Gaziantep'e gidecek.

Güler HAZAR, Ilgın YALVAÇ- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR:

Arguvan

Hekimhan

Arapgir

Arapgir- Onar Köyü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

55 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın Binali Yıldırım, İmamoğluna ve muhalefete iftira atarak yaşına başına bakmadan ilk oylamada imamoğlunun kazanmasına "çünkü çaldılar" demişti. Ne oldu ikinci seçimde 800 bin oy fark attı. O nedenle kimseye iftira atmayacaksın. Dürüst olan insana hakettiği gibi davranacaksın. Çalanı, çırpanı, hak yiyeni, yedireni partisine, inancına, milliytine bakmadan eleştirip, sandıkta yanlız bırakacaksın ki allahın sevgili kulu olasın. Bugün görüyoruz, 3-5 bol sıfırlı maaş alanları, bakanlığına usulsüz mal satanları, mafya örgütleri ile siyasetçilerin iç içe geçmiş hallerini. Şu an usulsüzlükler ne yazık ki en üstten en alta kadar tüm yönetimi bağlar. Hepsi de tüm bu günaha ortaktırlar. Bu nedenle bir insanı değerlendirirken ona göre bakmak gerek. Sadece o insanı aşağılamak içn iftira atmak ancak size günah kazandırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Malatya dan Ekrem e ekmek çıkmaz Başka kapıya !chp nin özgür özel ile birlikte en boş siyasetçi adayı Malatya Özal dir !sol ve chp l Malatya da iktidar yüzü göremez Malatya kadir kıymet şehridir CHP Malatya dan 2000 yıl geçse %25 oy alamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Akp yüzde yetmiş oy aldı da ne oldu büyük köy Malatya Yazıhan da bir km lik yolu asfalt yapamayan büyükşehir in gel sen tozunu yut
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    İstanbul dan kalkıp gel.Malatya da miting yap.500 kişiyi zar zor topla.Yalanlarına insanlar bir defa inanır.Ekrem beyin balonu Malatya da resmen patlamıştır.Hadi geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belliki senin gözün problemli sanada geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet sen mitinge gelmiş olsaydın kaç kişi olduğunu görürdün.sadece Hekimhan girişinde en az bin araçlık konvoyla karşılandı.Herşey güzel oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aktrol'ler resmen çatlıyor ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür Dinçer (2 yıl önce)
    Imamoğluna sallayanlar, adam tüm engellemeye rağmen uğraşıyor. Birilerine rant sağlamıyor. Ama ülkenin tüm yetkisini almış kişiler ülkeyi felakete sürüklüyor, bundan bahs edenler yok, çünkü futbol takımı tutar gibi parti tutuyorlar. Pamuk prenses bile bir öpücükle uyandı bizim millet 20 seneden beri öpülüyor, halen uyanamadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kavuncu (2 yıl önce)
    burda ekrem imamoğluna atıp tutanlar olmuş tabi normaldir sabah akşam yandaş medyayı takip edenler ne icraatlar yaptığını göremez sonrada orda burda istanbula ne faydası dokunmuş ki diye klişe laflar ederler Tabiii bunlar yandaş medyada yayınlanmaz sizde herşeyi güllük gülistanlık sanırsınız. Aslında sizde biliyorsunuz neyin ne olduğunu da iştee..sizde kendinizce haklısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Herşey çok güzel oldu beter olsun istanbullular
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    battalgazi ilçesine malatya merkez diyenden başkan olmaz. yayınlayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    huuu battalgazi merkez ilçe artık yani malatya merkez,uyan sabah oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    E. İmamoğlu herşeyi güzel yapacakmış herkesi kucaklayacakmış kucakladıkların ortada Oylarını 200 TL ye satanlar feryat figan ağlıyor Chp yi bi daha görmek için isabetli oldu Zira bir musibet bin nasihate efdaldır İstanbul'a faydası olmayan Şehir şehir gezdirilip pıtırcığı sevdirmek istiyorlar Henüz cumhurbaşkanı için bi aday arayışı içinde oldukları için normal karşılıyorum Ama hayal güçleri süper Biz gerçekleri görmeye yapılan icraatleri hizmetleri görmeye devam ediyoruz Siz hayaller ile yetinmeye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • bana yapılan icraatleri göster.3 senedir millet fakirlikten fukaralıktan sıkılmış.uçacaz emişler hani nerde.bu kadar da kör olma kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Tasvip etmediğimiz İSKİ yanlışlıkları nedeniyle halen CHP'yi yargılayan zihniyetler bugün İSKİ'ye rahmet okutacak büyüklüklere ulaşmış talan, soygun, vurgun, yağma skandallarının tümünü görmezden geliyor. Kimin halka hizmet etmeye çalıştığı, kimlerin bu hizmetin önünde durduğunu, engellediğini ve artık gidici olduklarını da millet çok iyi görüyor nihayet...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)
    ödünüz patlıyor değilmi bu adam başkanlığa aday olacak diye !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demesi nolursunuz aday yapmayınn
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Hoşgeldin büyük Başkan sen kazandığın halde seçimi tekrar ettirdiklerini üstelik belediye meclis üyesi seçiminin ettirilmediğini, iktidarın onları topal ördek gibi yapacağız çalıştırmayacağız, hizmet yaptırmayacağız dediğini unutmadık. O yüzden eski bir Akp'li olarak asla onlara oy yok sen veya Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olursanız söz oyum size
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (2 yıl önce)
    Meyve veren ağaç taşlanir. Istanbul belediye meclisinde sırf Ekrem başkan hizmet yapmasın diye nasıl engellendiğini görüyoruz. Geçmiş dönemlerde belediyenin nasıl zarara uğratıldığı belli.Ama bazıları hakikati görmemek te ısrar ediyor.Millet neyin nasıl olduğunu biliyor. Güneş balçıkla sıvanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Bu devletin reisine laf atılacak engellemeyeceksin laf atanlara cevap verenlerin yorumunu yayınlamayacaksın tebrik ediyorum tarafsız haber yapıyorsun Malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Devletin reisi nasıl bir kafa yapısı? Hayırdır kabilemi yönetiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vah ki ne vah (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Begensende beğenmesende bu ülkeyi yöneten başkan...Ha şunu söylemeden yapamayacam sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..yani rahat olun karalamak ile kendinize zarar verirsiniz ancak
    0
    0
    Yanıtla
  • bu devletin cephelerinde düşmana karşı savaşmış cumhur reisliği yapmış inönüye laf atarlarken nerdeydin.hadi oradan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ata kaan (2 yıl önce)
    İstanbul için "her şey çok güzel oldu"zavallılar sizin içinde yakındır herşey çok güzel olacak Ekrem abinizin yolunda gittiğiniz sürece
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Salahattin Gürkan Malatya'da değilmiş. Yolsa eşlik ederdi bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Yurt (2 yıl önce)
    Başkanımız Malatya’ya hoşgelmiş. Silahtaroğlu arıtma tesisi temel atmama töreni düzenleyerek arıtma tesisini iptal eden ve daha bir çok yatırımı iptal ettim diyen sayın başkanımız İstanbul’un sorunları ile ilgilense daha iyi olur. Sonuçta Marmara Denizi’ndeki musilaj sorunu ortaya çıktı. İstanbul mega bir kent hizmette duraklamak ağır sonuçlara neden olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Türlü hilelere rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan seçilen, aynı zarftaki sadece büyükşehir başkan seçimi iptal edilip öteki oylar geçerli sayıldığı için mecliste çoğunluğu sağlayan iktidar blokunun tüm engellemelerine rağmen hizmet yapmaya çalışan, ama en önemli icraatı, senelerdir malum çevrelerce adeta yağmalanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağladıkları avanta hortumunu kesen Ekrem İmamoğlu'nu bu hortumcuların destekçilerinin hiç sevmemesi çok anlaşılır bir durum. Örtbas edilmeye çalışılsada her gün yeni bir 'eski dönem' skandalını ortaya çıkaran İmamoğlu elbette bu avantacıların hedefi olmaya devam edecek. Elbette bağıracaklar, hakaret edecekler. Sevmeyecekler, sevemeyecekler. Bunda şaşılacak bir şey yok. Kesilen avanta çok büyük çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    İki yılda İstanbula tek çivi dahi çakmadığı gibi,yürüyen yatırımlarıda para yok diye durduran Ekrem bey,seçim çalışmaları sırasında İSTANBUL NİMET NİMET diyerek İstanbulun gerlirlerinin yeteceğini söylemişti.Geldiğimiz noktada İBB yi iki yıl içine borç batağına sürükleyen Ekrem bey için sorun yok.Kendisini yapraklar bile alkışlıyormuş.Tatil kendisine çok yakışıyormuş.(Kendi ifadeleridir).Ayrıca terör örgütünün meclisteki temsilcisi HDP ile olan yakın ilişkisine de kendince kılıf bulmuş.Sevgi pıtırcığı olacakmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediyeyi çiftlik gibi yönetmişler zamanında, bankamatikten paraları çekip çekip tahsisli araca da binip çalışmayanları da işten atınca bazı çevreler kızmaya başladı haliyle musluk kesildi ya ?. E sonra metro inşaatlarının da devamı için kredi istedi kimse vermeyince o da yurt dışından uygun kredi ile projeleri bitiyor. Musluk kesilince bazı çevreler kızıyor kendisine de e onlar da çalışarak elde etselermiş haram yemeselermiş bugün bu durumda olmazlardı ??? Ayrıca "topal ördek" onlar diyen sizin reisinizdi söyleyin reisinize de meclis grubuna talimat versin iş yaptırtsın belediyeye görelim bakalım haydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Peki iktidarın bunları çalıştırtmayacağız dediğini topal ördek yapacağız dediğini ve İbb meclisi Akp üyeleri her yapılana hayır dediğini niye söylemiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem beyin sürekli istediği yüksek oranda su zammına hayır demek sizi niye rahatsız etti.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    hadi ordan hikayeci seni iki kişi begenmiş siz bu ulkede yasamıyorsunuz derdiniz iş yapıp yapmaması değil koca koca rantların önünü kapatması, olan güzelim ulkeye oluyor.İzle bakalım ahmet izle ara ara sedat pekeri de izle, ara ara ruhsal pekcanı izle ara ara akp milletvekillerin 3.5 maaş alanları izle, ara ara 3.5 maaş bürokratları izle izlemeye devam daha çok 10 yıl bu yolsuzlukları yazarım sana senin koltuk iyi gibi kendine iyi bak güzdüzbey den selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • neden zoruna gidiyor adam her türlü engellemelere karşın HATTA PARA VERMEMELERİNE KARŞI YURT DIŞINDAN KAYNAK BULARAK METROLARA BAŞLADI.DAHA BİR SÜRÜ İŞLER YAPIYOR.İSTEDİĞİN KADAR SALLA.ADAMIN ÖNÜ AÇIK VE MİLLET ÇOK SEVİYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    ben istanbul'da yaşıyorum ve ibb çok iyi çalışıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet dünya kadar yolsuzluk var görüyon duyuyon değil mi sevgi pıtırcığı gibi her gün bir bir yolsuzluk haberleri dökülüyor.3,5 Maaş alan milletvekiller,3,5 maaş alan bürokratlar var bunlar pıt pıt net bir şekil de ortada.Ruhsal pekcan olayı ne oldu ha bir de para karşılığı alamayaya kaçırılan zatlar ne oldu anlat ahmet anlatayım sana 1000 sayfa yazarım yazayım sana sedat pekeri izliyon mu izle ne pıtıcıklar anlaltıyor dinle.Beğenmediğim istanbul belediyesin de ekmek 250 gr 1 tl malatya belediyssin de 200 gr 1,5 tl ah ahmed ah gündüzbey den selam sana gel bir gün çay içerim kanal kenarında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sendeki kafadan bende istiyorum . Ne güzelsiniz ya. At gözlüklerini çıkarın hak yemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Adil arkadas insanlarla hakla barisik olan herkes istedigi yere gider insanlari makamlari ziyaret eder halkla sorunu olanlar dısari cikamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (2 yıl önce)
    İstanbul a hiçbir hizmeti olmayan belediye başkanı birde Malatya'ya gelmiş sanki İstanbul'da çok güzel hizmetler yapmış gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • cahilliğin tarifini yapamam ama yukarıdaki yorumu okuyunca anlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ata kaan (2 yıl önce)atakan isimli kullanıcı yorumuna
    Okumuş oluyorsun yani sen bir alumsin kimse bişey görmüyor duymuyor değil mi yazık gerçekten yazık kurtulun o ben bilirim havalarından çünkü gerçekten size aciyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)atakan isimli kullanıcı yorumuna
    güzel kardeşim anlamış bu zatlar ahaber iliklerine kadar birde bu yorum yazanların gercekten konumlarına bakmak lazım ülke rant kapısı olmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan yildiz (2 yıl önce)atakan isimli kullanıcı yorumuna
    Onun için 2 yılda borcu 26 milyardan 43 milyara çıkardı inanmiyorsan belediyenin sitesine gir bak ne iş yapma ski borç bu kadar artmis
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)erkan isimli kullanıcı yorumuna
    erkan ne iş yapıyorsun lütfen o işle ilgili bu yorumun eminim
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    İstanbul da rezilik pislik çöp dağları deniz kirliliği ulaşım sıkıntısı bi sürü sorun varken malatyada ne işin var senin istanbulu mahvettin 20 yıl geri götürdün gelmiş burda caka satıyor malatya halkıda iltifat ediyor ilginç ve garip şeyler gülmemek elde değil....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel sende gül o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    sen ülkeyi bitiren mafya devletine dönüştürenlere gül.istanbulda yapılanları herkes biliyor.20 senedir yediğiniz istanbul kolay toparlanmıyor tabiki.ama sizin işiniz klavye delikanlılığı.ama size rağmen herşey çok güzel olacak.sen trollüğe devam et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    İstanbul belediye başkanı Malatyada ne arar? Siyasi parti lideri gibi neden 200 ün üzerinde polisle karşılanır? İstanbulun kaf dağını aşmış tüm sorunları 2 yılda bitmiş de sıra Malatyaya mı gelmiş? Hem neden bu kadar çok parlatılmak istenmektedir? Malatyahaber se bu adama niçin çanak tutarak SÖZDE tarafsızlığına halel getirmektedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye başkanlarının il dışına çıkma yasağı mı var? Hem bu kadar korkmayın, Ekrem başkan hepinizi kucaklayacak :)
    0
    0
    Yanıtla
  • tayyip erdogan de belediye başkanı seçildiğinde İstanbulda geziyordu ,demek ki yanlış yapmış :)
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)atakan isimli kullanıcı yorumuna
    Atakan görme duyma devam et aslanım hersey çok güzel olacak az bekle sende mutlu olacaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Okumadın galiba kazanırsa ilk Malatya'ya geleceğine söz vermiş gelmese söz vermişti gelmedi derdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (2 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Peki Malatya Büyükşehir Belediye başkanı olmak üzere diğer belediye başkanlarının ne işi var yurt dışındaki belediyeleri ziyaret eder?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil ağabey Siirt e şiir okumaya giderken uğramış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)
    Makamı kendine mülk kabul edenlerden kurtulursak: Her şey çok güzek olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyasetti bilmeyen siyaset yapmasında kurtulmalıyız izmirdeki olayı gördünüz Selçukluda bu yana vatan, namus ,mal, can için can alınıdı ve kadın çocuk yaşlı kurban olmazdı garip masum kadın çocuk siyasetle böyle bu duruma geldi Allah insanları bütün canlılarda üstün yaratmış siyaset insanları öyle bir bataklığa batırdıki hayvanlar imrenir olduk çevre tabìyatı kiŕletip kendini zehirliyen insan hiç doymayan insan hayvan karnını doyurdumu çekilir insan konuşamaz yürüyemez halde yine siyaset yapıyor Türkiyeyi yese yine doymuyor başka hangi canlı var Sakın ha insan akılí demeyin köpekler ne kadar vefalı sadık
    0
    0
    Yanıtla