SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üç Havuz Çeşmesi'nde Düzenleme

0
Güncellendi - 2018-10-25 20:44:06
'Üç Havuz Çeşmesi'nde Düzenleme
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Mahallesi’nde bulunan Üç Havuz Çeşmesi’nin çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kaybolmaya yüz tutmuş üç havuzların bulunduğu alandaki kaynak suyunu vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş ve bazı birim müdürleri ile birlikte Orduzu Mahallesi Köşebaşı mevkiinde bulunan Üç Havuz Çeşmesi alanında yapılan düzenlemeleri yerinde inceledi. Metruk halde bulunan alan Battalgazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlenirken, alan madde bağımlılarının mekanı olmaktan kurtarıldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde Battalgazi Belediyesi tarafından başta Orduzu Galip Demirel çınar park olmak üzere önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, “3 havuz diye adlandırılan ve çınarda olduğu gibi metruk halde terk edilmiş uyuşturucu bağımlılarının mekanı durumuna gelen bu 3 havuzun bulunduğu kaynak suda kaybolmaya yüz tutmuştu. Belediyemizin Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmada buranın gün yüzüne çıkarılması ve suyun tekrar mecrasına dönük akarına getirilmesi ve vatandaşımızın hizmetine sunulması önemli bir hizmettir. Diğer taraftan 3 havuzun çevre düzenlemesi ile birlikte buraya mütenasip bir güzellikte kilit taşları, oturma grupları, suyun akarı ile ilgili havuzların düzenlemiş olması, buradaki halkımızın da buraya gelip su ihtiyaçlarını karşılaması ve zaman zaman piknik ihtiyaçlarını karşılaması gerçekleşecektir. Burası yumak olarak ifade ediliyordu. Yün yıkamadan dolayı. İnşallah bundan sonrada vatandaşımız gerek o tür ihtiyaçlarını düzenlemiş mekanda gidereceklerdir diye düşünüyorum. 3 Havuzun düzenlenmesi de buradaki vatandaşlarımıza ve yararlanacak insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dikkat ederseniz çeşmelerimiz ve havuzumuz 3 ayrı havuzdan oluşuyor. Ve taş oymalı havuzlarla birbirlerine geçmeli şekilde ifade edilmiş. Bir taşı da götürmüşler. 2 taşı da biz bulduk muhafaza ettik. Götürülen taşı da bulduğumuz zaman yerine monte edeceğiz” dedi.

Orduzu Mahalle sakinlerinden İlyas Akçebe ise, “Orduzu Köşebaşı mahallesi 3 havuz mevkiindeyiz. Burası Köşebaşı’na dahil halka açık ve güzel bir çeşme. Burası zamanında 3 gözlü olarak akardı. Taşın birisi çalındı. Bataklık halindeydi burası. Komşular olarak Battalgazi Belediyesi Başkanımız Selahattin Gürkan'a müracaat ettik ve durumunu anlattık, anında ekip geldi ve bu bataklığı güzel bir duruma getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çınar’dan Battalgazi sınırına kadar bütün pınarların zamanla hayata geçirilip ve bu şekilde düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Orduzu Mahallesi sakinlerinden Sadık Koçer de, “Bataklık gibi bir yer haline geldi burası. Bende müracaat ettim Belediyeye. Buraya bir düzenleme yapıldı. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öte yandan Battalgazi Belediyesi tarafından Üç Havuz Çeşmesi’nin yanı sıra halk arasında Dabaz Pınarı olarak bilinen çeşmenin de çevre düzenlemesi yapılanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Bahçebaşı (5 yıl önce)
    Üç havuz olmuş birbuçuk havuz , baştan savma bir çeşme yapmışlar, Üç havuzun güzelliği, ruhu, gizemi betonlaşmış, yakışmamış, tekrar eski haline getirilmesi gerekir. Çeşmelerimize dokunmayın bence. Kesme taştan yapılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Borcu yok diyen arkadaslarin kendinden haberi yok bilip bilmeden atip tutuyorlar ne demek yaptigi isleri hel iller bankadindan krediyle yapiyorlar nasil borcu yokmus iller bankasi hayrina mi veriyor kredileri artik kanmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Sanki dunyayi kurtarmis milletin oznur calik ve ahmet cakira olan antipatisini kullanip siyaset yapiyor sanki kendi cok iyi bir siyasetci gibi battalgazi belediyesini eskimalatyalilarin aile sirketine cevirmis onlarca ayni aileden insansanlari belediyeye doldurmus sanki baska ise ihtiyaci olan yokmus gibi ayrica hizmet binasi yapmis guzel ama onun karsiliginda dsi ye yer yapmis dunyanin parasina bu paralar bizlere hizmet icin geldi kendine saray yapmasi icin degil. Bide dunya para verip yaptigi dsi kompleksini kendi bolgen disinda yapmak hangi aklin urunudur. Hepsinden garibi bu kadar para harcadim diye ovunmeleri ve milletde bunlara alkis caliyor.yazik memleketin haline bunlari bir daha gormek istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    BAŞKAN SEVERİM SENİ ,AMA , HADİ SEN SÖYLE OLMUŞ MU BU ÇEŞME ŞİMDİ ? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    GÜVEN VEREN BİR BELEDİYE BAŞKANI
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    değerlerimizin açığa çıkarılması nasıl güzel ise Başkanımızın yalnız bırakılması da o kadar kötü. çünkü büyükşehir ile yeşilyurt el ele vermiş şehri betonlaştırır iken battalgazi kendi çabası ile şehri ayakta tutmaya çalışıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Para harcanmadan çok cüzü bir tutara belediye kendisi yapmış muhtemelen banklar ve ışıklandırmasıda yapılınca çok güzel olacak ellerine sağlık tek dürüst başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Sema (5 yıl önce)
    Üçhavuzun orijinal halini bilenler buna ağlar ancak
    0
    0
    Yanıtla
  • recai (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkan bu milletin parasını saçma sapan şeylere lüks otel buluşmalarına vermeden bize hizmet eden birisidir . Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (5 yıl önce)
    türkiyede ilk dünyada üçüncü...vay anam vay malatyam ne hale gelmiş...koskoca 350 bin nufuslu ilçenin başkanı iki metre kare havuz yapmış birde boru takmış ve bunu hizmet diye haber yaptırıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • ERHAN öztürk. (5 yıl önce)
    Üç havuz. Bozmuşsunuz. Böy. Le. Değildi. Orijinal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (5 yıl önce)
    Sayın Gürkan, iyi ki varsınız. Mutluyum; çünkü Battalgaziliyim. Her ne kadar Büyükşehir bölgesi içindeyse de ilgilenip Yeni Cami civarında, otobüs durakları önündeki kumarcıları da kaldırabilirseniz; samimi müslümanların dualarını alırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (5 yıl önce)
    Üç havuz yeni duzenlemede nereye gitmiş. Orjinalliğini yitirmiş tek havuz olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Sagap (5 yıl önce)
    Helal sana başkan. Gözümüzü boyamaya değil hizmete ve eser bırakmaya çalışırken belediyeyi de borç batağına dokmuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Yalnız ilki üçhavuz değil dabazpınarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikkatle bak çok güzel oldu rezillik içinde durumları vardı selahattin gürkan ı bende sevmem ama adam çalışıyor tek borcu olmayan en şeffaf belediye merkezdeki belediyelerden büyükşehir ve Yeşilyurt belediyeleri ne halde herkes biliyor borç batağında. Orduzu ya çalışıyor başkan çekemeyen kesimdensin muhtemelen başkanımıza teşekkür eder başarılar dileriz
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (5 yıl önce)
    Selahattin Gürkanı büyükşehirin başında görmek isteriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Dünyada bir ilk daha
    0
    0
    Yanıtla