Belediye tarafından sahipli kedi ve köpeklerin kuduz aşılarının ücretsiz olarak yapılacağı duyuruldu.
Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Malatya Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevide sorumlu veteriner hekim tarafından sahipli evcil hayvanlara ücretsiz kuduz aşısı yapılacak.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Malatya Belediyesi Veteriner Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevinde sorumlu veteriner hekim tarafından sahipli kedi ve köpeklerin kuduz aşıları ücretsiz olarak yapılacaktır. Yapılan aşılama sonrasında ise aşı yapılan hayvanların kayıtları yapılıp aşı kartları verilerek bir dahaki aşı zamanları belirtilmektedir.
Hayvanlarını aşılatmak isteyen vatandaşların Elazığ yolu Malet Arkası Bulgurlu Köyü 1. kmsi üzerinde bulunan Bakımevine götürmeleri gerekmektedir. Ayrıca hayvan sahibi vatandaşların 341 10 37 numaralı telefondan yetkililere ulaşarak gerekli bilgileri alabileceklerdir."