SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteli Sayısı 7,7 Milyon

0
Güncellendi - 2019-08-27 03:10:03
Üniversiteli Sayısı 7,7 Milyon
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’deki 207 üniversitede öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 7 milyon 740 bin 502 olarak saptandı. Üniversitelerle ilgili 2019 yılının başından bugüne kadar 119 bin 422 basın haberi çıkarken, bu rakamın 2018 yılında 198 bin 608 olduğu kaydedildi.

Medya takibinin önemli kurumu Ajans Press, Türkiye’deki üniversitelerin basın yansıma raporunu çıkardı. Ajans Press ve PRNet’in 2019 yılı basın haberlerinden derlediği bilgilere göre üniversitelerle ilgili 119 bin 422 haber yapıldığı görüldü. Bu rakam 2018 yılında 198 bin 608 olarak kaydedilirken, 2017 yılında 184 bin 138 olarak saptandı. Basına yansıyan haber başlıkları incelendiğinde ise üniversitelerin çeşitli konularla ön planda olduğu gözlenirken, üniversite sınav sisteminin her yıl gündemde olduğu belirlendi. Ayrıca son bir ay içerisindeki haberler incelendiğinde, üniversite öğrenim ücretlerinde yaşanan artış ve tercih döneminin en çok konuşulan başlıklar arasında olduğu gözlemlendi.

Ajans Press’in Yükseköğretim Kurulu verilerinden elde ettiği bilgiye göre de Türkiye’deki toplam öğrenci sayısı 7 milyon 740 bin 502 olarak saptandı. Bu rakamın da ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorada öğrenim gören öğrenci sayılarından oluştuğu kaydedildi. Türkiye’de bulunan üniversite sayılarına bakıldığında ise 129’u devlet, 73’ü vakıf, 5’i de vakıf MYO olmak üzere toplam 207 olduğu belirlendi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız