SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üretim Önemli Seviyede"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da alabalık mevcut kapasite ile üretim kapasitesi arasındaki farkın; sermaye eksikliği, altyapı eksikliği, yetişmiş personel ihtiyacı, yavru balık temini zorluklarından kaynaklandığı ileri sürüldü. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,

“14 bin ton kapasite 2012 yılı sonu itibarıyla ilimizin ulaşmış olduğu proje kapasitesidir. Ancak üretim 3 bin ton (3.187 ton/yıl) rakamı ise 2011 yılı üretim rakamıdır. 2012 üretim rakamımız 4.677 ton/yıl olarak gerçekleşmiştir. Öncelikle Bakanlığımızın alabalık üreticilerine vermiş olduğu destekleme proje kapasitesine göre değil yapılan üretime göre verilmektedir. Desteklemeler, tespit edilmiş olan üretim miktarına göre hibe olarak verilmektedir. 2011 yılı destekleme miktarı, 3 milyon 129 bin TL’dir. Proje kapasitesine göre üretim miktarının düşüklüğünün başlıca sebepleri; sermaye eksikliği, altyapı eksikliği, yetişmiş personel ihtiyacı, yavru balık temini zorlukları gibi nedenlerdir. Bu nedenlerle tesisler ilk yıl çoğunlukla tam kapasite çalışamamaktadırlar” ifadeleri kullanıldı.

“İlimizde Alabalık üretimimiz 5-6 yıl öncesinde önemli düzeyde olmamasına rağmen, 2010 yılında illere göre sıralamada 10. sıraya, 2011 yılında gerçekleşen 3.187 ton/yıllık üretim rakamımızla Türkiye’de 6. sıraya yükselmiştir. 2012 yılı üretim miktarımıza göre (4.677 ton/yıl) Ülkemiz alabalık üretim sıralamasında 5. sıraya yükselmemiz beklenmektedir” denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

“İlimizin alabalık üretimi açısından katettiği mesafe ve geldiği düzey Türkiye’de söz sahibi olan iller arasına girerek önemli seviyeye ulaşmıştır. İlimizin en önemli gelir kaynağı olan kayısıdan sonra alabalık üretimi alternatif olarak ilimizde önemli bir sektör haline gelmiştir. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız