SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Beceri Temelli Öğrenme Atölyelerinde

0
Güncellendi - 2022-01-19 03:01:44
Vali Beceri Temelli Öğrenme Atölyelerinde
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Mahmut Şahin Balarısı İlkokulunda “Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen programa katıldı.

Mahmut Şahin Balarısı İlkokulunda Müzik- Görsel Sanatlar- Salon Sporları Atölyesi kurularak öğrencilerin becerilerini fark edebileceği ve bu becerilerini sergileyebilecekleri imkanlar tanınarak öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin yükselmesi hedefleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay proje ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Baruş’a detaylı bilgiler verdi.

Müdür Kanbay: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Müdürlüğümüz ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 2019 yılında başlatılan "Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ilimizde 36 Tasarım Beceri Atölyesi kurumu tamamlandı. Proje kapsamında atölye kurulumu yapılan okullarımızdaki 450 öğretmenimize Etkileşimli ve Etkili Sınıf Yönetimi, Proje Tabanlı Öğrenme, STEAM, Atölye Uygulamalarıyla Dil Becerilerinin Geliştirilmesi. Tasarım Odaklı Düşünme, Yaratıcı Drama, Proje Döngüsü Yönetimi Ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı ve Eğitim teknolojilerinin etkin kullanımı alanlarında eğitimleri verildi” dedi.

Aralık 2021 tarihinde projenin tamamlandığını belirten Müdür Kanbay, tamamlanan proje kapsamında 36 Tasarım Beceri Atölyesi kuruldu dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise projenin başarılı yürütülüp nihai hedefe ulaşılması nedeniyle tüm milli eğitim çalışanlarına teşekkür ettiği konuşmasında; “Sosyal müdahale gereken ve sosyal konulara çözüm üretebilecek projelere ilişkin fikirlere her zaman açığız. Projemiz tüm okullarımıza ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Vali Baruş, İlkokuldaki çalışmaları inceleyerek, öğretmenlerden bilgiler aldı. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Baruş; “Beceri Temelli Öğrenme Kültürünün Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ilimizde 36 Tasarım Beceri Atölyesi kuruldu. Şu anda Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu spor atölyesinde çocuklarımız kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Hem fiziksel açıdan hem de öğrenim yeteneklerinin gelişmesi açısından gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Proje kapsamında 450 öğretmenimiz eğitim aldı. 36 atölyemizden yaklaşık 4500 öğrencimiz istifade ediyor. Spor atölyelerimiz, görsel sanatlar atölyelerimiz, müzik atölyelerimiz, fen ve teknoloji atölyelerimiz var. Dolayısıyla çocuklarımız beceriye dayalı öğrenme kültürlerini geliştirerek eğitim aldıkları konuları özümseme ve öğrenme kültürü anlamında büyük kazanıma sahip oluyorlar. Keşfedilmeyi bekleyen pek çok çocuğumuz var, bu atölyeler ile çocuklarımızdaki becerileri keşfederek becerilerinin arttırılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 100 okulumuz yenileniyor. Yapılan okullarımızın projelerinde bu atölyelerimiz için alan kontrolü yapıyoruz. Okullarımızı bu imkanlara kavuşturursak Malatya’nın eğitimdeki yeri çok daha iyi konumlara gelecek.

Tasarım ve Beceri Atölyelerinin kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü bu proje ilimizde başarı ile uygulandı. Çocuklarımızın bu atölyelerde neşe içinde ve birbirlerini destekleyerek öğrenmelerini geliştirmeleri bizleri çok mutlu ediyor.

Projenin tamamlanmasını sağlayan Fırat Kalkınma Ajansımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Programa Vali Baruş’un yanı sıra Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda proje paydaşları ve öğretmenlere hediyeler ve plaket takdim edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız