SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen 'Acil Yıkım' Kararı Olan Binalarda İnceleme

0
Güncellendi - 2020-03-08 05:05:58
Validen 'Acil Yıkım' Kararı Olan Binalarda İnceleme
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, 24 Ocak’ta yaşanan deprem nedeniyle, şehrin farklı mahallelerinde ziyaret ve incelemelerine devam ediyor.

Deprem nedeniyleBattalgazi İlçesine bağlı Kernek, Başharık, K.Mustafapaşa, Şeyhbayram, Şifa ve Kavaklıbağ Mahallelerini ziyaret eden Vali Baruş, mahalleler hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Özellikle deprem nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilip giderilmediği ile ilk hasar ve kesin hasar tespitlerinin durumunu denetleyen Vali Baruş ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Muhtarlarımızın özellikle; çevre şehircilik tespit ekiplerince, binaların orta hasardan ağır hasara dönme veya ağır hasar olarak belirtilmişken orta hasarlıya çevirme tespitlerden dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirmeleri üzerine Vali Baruş, mülk sahibi kişilerin hasar tespitlerine ilişkin itiraz etmeleri gerektiğini böylelikle gelecek olan bağımsız 3. ekibin yapacağı tespitin kesin karar tespiti olacağını söyledi.

Vali Aydın Baruş’un mahalle incelemelerine Kernek Mahallesi Muhtarı Metin Türkoğlu, Başharık Mahallesi Muhtarı Ramazan Taşan, K.Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Koray Özdemir, Şeyhbayram Mahallesi Muhtarı Mustafa Canberk, Şifa Mahallesi Muhtarı Osman Korkmaz ve Kavaklıbağ Mahallesi Muhtarı Ekrem Tur eşlik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız