SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaygın Göleti Projesi Yıl Sonunda Tamam

0
Güncellendi - 2021-08-17 03:35:05
Yaygın Göleti Projesi Yıl Sonunda Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından, Malatya Yayın Göleti Sulaması Projesi tamamlandığında bin 311 kişiye tarımsal istihdam oluşturmasının yanı sıra ekonomiye 3 milyon lira katkı sağlaması hedefleniyor.

DSİ tarafından Malatya’da bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesi kapsamında hayata geçirilen Yaygın Göleti Sulaması Projesi ile 3 bin 770 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Malatya Yaygın Sulaması İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve projenin bitirilmesi ile toplamda 3 bin 770 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi sulanması temin edileceğini belirterek, “Su kaynağı Yaygın Göleti tamamlanmıştır. Gölet temelden 47 metre yükseklikte kil çekirdekli kaya dolgu tipinde imal edilmiş olup, 2.10 milyon metreküp su depolayarak 3 bin 770 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.

DSİ Genel Müdürü Yıldız, şöyle devam etti:

“Yaygın sulaması, milli ekonomiye yılda 3 milyon lira katkı temin edecek ve ayrıca bin 311 kişiye tarımsal istihdam sağlayacaktır. Malatya Merkez Yaygın Göleti Sulaması İnşaatı, 2021 yılı performans programında yer alan ve bitirilmesi öngörülen işler arasında yer almakta olup, sulama şebekesi inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı sonuna kadar sulama şebekesi imalatları tamamlanarak hizmete alınması hedeflenmektedir.”

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız