SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Adliye Sarayı İçin Yeşiltepe Düşünülüyor

0
Güncellendi - 2019-07-07 04:45:28
Yeni Adliye Sarayı İçin Yeşiltepe Düşünülüyor
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Yeni Adliye binasının Yeşiltepe bölgesinde yapılması konusunda ortaya çıkan görüşün ağırlıkta olduğunu bildirdi.

Milletvekili Çalık, Malatya Adliyesine giderek, burada Başsavcı Muhammet Savran ile Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

İlk ziyaretini Başsavcı Muhammet Savran’a yapan çalık, buradaki açıklamasında; “Biz uzun zamandan beri Malatya’mızdaki Adliyemizin yeni bir yere taşınması konusunu milletvekili arkadaşlarımız, İl başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte yakın takip ediyoruz. En son kıymetli Adalet Bakanım Sayın Abdulhamit Gül’ün talimatıyla Malatya’mıza yeni Adalet Sarayı’nın yapılması ile ilgili süreci başlatmış ve Beylerderesi yol güzergahında olan Adliye binasının projesi de hazırlanmıştı. Fakat sonrasında milletimizin talepleri doğrultusunda özellikle Adliye binasının bölge olarak Yeşiltepe mıntıkasında oluşan talepleri dikkate alınmıştır. Sayın Bakanımız ile ve Malatyalı kıymetli Bakan Yardımcımız Sayın Selahattin Menteş ile Başsavcımız, Valimiz, İl Başkanımız, Milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde de uygun olursa Yeşiltepe de bir Adliye binasını tesis edelim isteriz. Bu konuda da Sayın Başsavcımla hem istişarelerde bulunmak hem de süreci birlikte takip etmek adına ziyaretlerde bulunduk.” Şeklinde konuştu.

Malatya Baro Başkanı Enver Han’ı da ziyaret ederek görüşen Çalık buradaki konuşmasında ise şunları söyledi, “Çok önemli bir Yargı Reform Paketi hazırlandı. 2023 yargı reformu paketinde bütün hem avukatlarımızın, hem Hakimlerimizin, hem savcılarımızın, hem hizmet alanların hem de hizmet sunucuların çok ciddi manada teşekkür ettiği bir paket sunuldu.”

Çalık, Malatya’da Adliye lojmanları konusundaki sıkıntının da çözülmekte olduğunu belirterek, “Malatya’da hakimlerimizin ve savcılarımızın çok ciddi bir lojman ihtiyacı vardı. Bu lojman ihtiyacını yaklaşık 100 hakimimiz için belirlenen bir yerde lojmanlarımız yapılmak üzere inşaat çalışmalarımız başlatıldı ve kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor” şeklindeki bilgiyi paylaştı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Bilge Han (4 yıl önce)
    Haberle ilgili yorumlar genelde yeni adliye binasının nereye yapılması ile ilgili. Habere farklı bir açıdan da bakılması gerektiğini düşünüyorum. Malatya'nın en doğru yerine, en büyük, en lüks, en gösterişli adliye binasını da yapsanız, içine adalet koymayacaksanız, suçlu olup da bir yolunu bulanlar, eğer hakettikleri cezayı almayacaksa, gariban insanları suçsuz yere mahkum etmeye devam edecekseniz lütfen zahmet etmeyin. Bu ülke Gaziantep'te 4 küçük çocuğu baklava çaldıkları için 6’şar yıl hapis cezasına çarptırmış bir ülke.Türkiye, 2019'da hukukun üstünlüğünde yani adalette, resmi rakamlara göre 126 ülke arasında İran ve Nijeryadan sonra 109'uncu sırada yer alıyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2021 yılına kadar yapılacak yeni 48 cezaevi ile birlikte cezaevlerinin toplam kapasitesi 220 binden 500 bine çıkacakmış. Adı adaletle başlayan partinin bayan milletvekiline tavsiyem yeni adalet sarayları yapacağınıza mevcutların içine yeteri kadar adalet koyun ve insanlara cezaevlerinde yer hazırlayacağınıza buna engel olacak projeler geliştirin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz Türkmen (4 yıl önce)
    Yeşiltepemizin gelişimine katkı sağlıyacak bu proje Hayırlı olsun, emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen sayın öznur ÇALIK nezdinde tüm vekillerimize, il başkanımıza ve ilçe teşkilatlarımıza şükranlarımızı sunuyorum, RABBİM sizlerden razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Sizi Rabbime havale ediyorum bu nasıl bir vicdansızlık ne oldu viyadüğün yanına proje çizildi parası çıktı ama çivi bile çakulmadı şimdi yeşiltepe ye düşünüyoruz diyip sanki Malatyaya ne. Yapmışsanız övünüyorsunuz Adıyaman bingöl Elazığ gaziantep maraşta ki Adliye binalarına bakın sonra Malatyaya bakın yazık yazık verdiğimiz oylara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek (4 yıl önce)
    ÖZNUR HANIM NEDEN ALMANYADAN MALATYAYA DIREKT UÇAK YOK BU HİÇ HOŞ DEĞÎL BUKADAR MALATYALI YURT DIŞINDA YAŞIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (4 yıl önce)
    öznur hanım haberlerde görünmeye başlayınca yorumlarda patlama olmuş çok seviliyor demek :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Sayin calik bilmem kacinci donem vekili iken vermisti bu yeni adliye sozunu? insanlar inaniyorki oy veriyor yapacak bir sey yok inanmaya devam hizli tren gibi ...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    madem yeşiltepe düşünülmüş ,ana yol güzargahı değil ,o zaman battalgazi neden olmasın orduzu neden düşünülmüyor.%95 akp ye oy vermiş bir bölge hiçbir kamusal yatırım yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Naz (4 yıl önce)
    Evet atıl durumda olan Yimpas in mevcut yerine adliye sarayı yapılmalı şehrin doğu tarafi bakımsız ve gelişmemiş bu şekilde daha iyi olur Şehir gelişmiş olur o taraflar çok ıssız ve ışıksız yerler en azından şehrin dogru girişi güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli ibrahim (4 yıl önce)
    Beylerderesine yapılacak adliye binası ulaşım(şuclulari ve mahkumları getirmek) ve güvenlik açısından rahat ve güzel yerken neden yeşiltepeye şehrin içine tekrar alıyorsunuz orayı kime rant açacaksınız kimlere villa yapacaksıniz daha doymadınız mı.baraj manzaralı çok güzel villalar evlerde olur valla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (4 yıl önce)
    Şu yatırımları biraz da Battalgazi’ye yapın! Osman Güder ve yönetimi uyumayın sahip çıkın bölgenize. Lale devri bitti şimdi icraat zamanı Adliye şehrin dışında olmalı diyorsunuz yap iyi bir adalet sarayı üniversitenin ilerisine ferahlat şehri!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (4 yıl önce)
    Sahabimiz nereye isterse oraya yaptırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pişmanlık44 (4 yıl önce)
    İşleri güçleri boş işlerle uğraşmak fuzuli masraf çıkarmak. Şehri nasıl büyütme planı yapıyo bu belediye kaç yıllık plan proje çiziyor??? Adamlar Maraşa 50 yıl sonrayı hedefleyen duble yol yapmış bizimkiler kırk yıldır kuzey güney yolunu bitiremedi?? Bu adliye parayı da palavra işleri güçleri siyaset.. Şimdi temel atarlar seçim zamanına anca bitirirler. Tek dertleri oy toplamak... Bir yandan çürüyen yimpaş gibi kocaman bir yapı var kaç yıldır değerlendirilmiyor varsa yoksa yeşiltepe mevkileri büyütülyor şehir hep batı yönünde mi büyümek zorunda???? Orayı temiz düzenleseler bi elden geçirilse rahat 30 40 yıllık malatya.nin sıkıntısını giderir. Bakalım nerde uyduruktan bir yapı yapacaklar.. Artık malatya.ya yetersiz gelen bir halk otobüs durağını bile düzgün bir şekilde düzenleyemeyen güzel belediyem bakayım nasıl bir adliye sarayı yapacak????
    0
    0
    Yanıtla
  • fatma (4 yıl önce)
    seçim olsun busefer vahim durum inanın
    0
    0
    Yanıtla
  • vizyoncu (4 yıl önce)
    vizyon olmayınca çevre yolu değil adliye ve cezaevi yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • haci Bilen (4 yıl önce)
    Anlaşılan Anemon arkasındaki Adliye için ayrılmış bulunan arazi birilerinin radarında. Projesi çizilmiş, her şeyi hazır, ihale aşamasında bir yeri bırakmak akıl karı mıdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • maksimusua (4 yıl önce)
    Anemon otelin arkasında adliye binasının yeri hazırken,beyler deresinin su doldurulmasıyla adliyenin yerine yapılacak beyler deresi manzaralı ultra lüks tripleks villalar,rezidanslar kimlere satılacak görün!!! Anemon otelin arkasındaki mevcut yere yapılmalı bence. İpaş fabrikasından,inönü üniversitesine kadar enli,boylu adliye nereye yapılırsa yapılsın çok büyük hata olur.hele ki atıl durumda bulunan yeşiltepedeki eski askeri hastanenin oraya yapılırsa çok büyük hata olur. Adliye binası için geçici çözümler değil Malatyanın önümüzdeki 50 yıllık adliye binası ve yükünü kaldıracak bir proje olmalı. Başsavcım bu işinde üstesinden gelip Malatya Adliyesi çalışanlarını ve Malatya halkını memnun edeceğine güvenım tamdır. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yorum ya şaka yada aklımızla alay. Şehir komple doğu batı istikametinde . Şehri nasıl yayacaksınız genişleteceksiniz. Doğu Batı istikametine yada merkeze kamu kurumu yapmak şehircilikten anlamamak ve şehre ihanet olur. Tüm resmî kurumlar kuzey güney yönünde yapılmalı. Böylelikle yeni Alt merkezler olur. Yeni cazibe alanları olur. Yeşiltepe vb yerlerde kalkınır gelişir. Hem Malatya’da çevreyolundan hiç geçmiyormusunuz. Çevreyolu trafiği zaten şişmek üzere birde oraya adliye yapmak şehre ihanet olur. Trafik mrafiik kalmaz. Pes doğrusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • C.Yiğit (4 yıl önce)
    Yimpas binasi bomboş duruyor trafik yok yol kenari trambus gidiyor. kaysi bahcelerini kesip adliye yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski kentin bekçisi (4 yıl önce)C.Yiğit isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etmeyin yeşitepede askeri bölgeye yapılacak ağaç kesilmeyecek yimpaş inşaat alanı mevcu adlşye binasından p katdaha küçük
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (4 yıl önce)
    Malatyamızda yeni adliyenin olmaması suç oranının düşüklüğünden. Ülkemizin çoğu şehrinde suç oranı malatyamızdan dsha daha yüksek
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Sorması ayıp koca binayı ne yapmayı düşünüyorsunuz, bari emniyete verin, halin oradaki karakolu da içine taşıyın,trafiği en az olan kurum emniyet. Yeni emniyet binası yeşilyurt belediyesi olmalı, mevcut yeşilyurt belediyesi 'nin yeri satılabilir(arkasındaki hangar ve atelye köprünün oraya taşınabilir ) Hem devletin hem milletin faydasına
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş parti kur oy verelim.Yeni yapılmış Emniyet Binasını 30 yıllık eski adliye binasına taşımak her baba yiğidin harcı değil helal olsun ??
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)BARAN isimli kullanıcı yorumuna
    Bina çürük demiyor ki,yetersiz diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Yazın şunu bir kenara hiçbir şey yapamaz bunlar ! 81 vilayetin 70’inde yenilendi adliye binası ne zaman yapmayı düşünüyosunuz artık ? Hepsi siyaset bunların hiçbir şey yapamazlar !
    0
    0
    Yanıtla