SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Bir Şire ve Buğday Pazarını Malatya'ya Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2019-09-30 22:21:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Eylül ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Malatya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Malatya ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği için büyük önem arz eden Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk projesinin yapım ihalesini kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanıp yer teslimi yapıldığını söyledi.

Ünal, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Üreticilerimiz, Malatya kayısısının sağlıklı koşullarda ve kaliteli üretiminin sağlanması, özellikle hasat döneminde ortaya çıkan giderleri ile ilgili finansman sorununun karşılanması açısından lisanslı depoculuğun sunduğu bütün imkanlardan faydalanabilecekler. Malatya’mıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

“Üreticilerimiz arpa alımını artık Malatya'dan yapacak"

Toplantıda konuşan Malatya Ticaret Borası Başkanı Ramazan Özcan ise hayvan üreticilerine de müjde vererek, “Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin daha önce Adıyaman’dan karşıladıkları arpa ihtiyacını Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal ile yaptığımız görüşmeler sonrasında artık Malatya’dan temin edilecekler. TMO yurt dışından ve yurt içinden temin etmiş olduğu arpaları Malatya içerisinde belli bir noktada toplayarak hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize dağıtılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Yeni Şire Pazarı ve Buğday Pazarı için Çalışmalarımız devam ediyor"

Malatya’nın önemli sorunların arasında Şire Pazarı ve Buğday Pazarı yerleşkesinin geldiğini ifade eden Başkan Özcan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Başkanımızda bu konuda oldukça kararlı Malatya’nın bu konuda ihtiyacının elzem olduğunu ifade ederek en kısa sürede bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik çalışmalarda bulunacağını belirtti. Bizlerde sayın başkanımızla beraber önümüzdeki günlerde Şire Pazarı ve Buğday Pazarı tüccar ve ihracatçılarımızla bir araya gelerek yerleşke konusunda bir görüşme gerçekleştireceğiz. Yeni bir Şire Pazarı ve Buğday Pazarını Malatya’mıza kazandıracağız.”

“Süt Toplama Merkezi kurulacak"

Başkan Özcan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2019 Yılı Fizibilite Desteği Projesi kapsamında “Malatya’da Soğuk Zinciri ve Süt Toplama Merkezleri Fizibilite Çalışması” projesini de imzaladıklarını anımsatarak, “Süt fizibilite raporu hazırlandıktan hemen sonra, Bingöl’de günlük, bin 50 ton süt üretimi kapasiteli bir proje hayata geçiriliyor. Malatya’da özellikle süt üretiminin soğuk zincir ile bölgeye taşınması ile ilgili bir çalışma yapmaktayız. Milletvekilimize konuyu ilettik. Önümüzdeki hafta ulusal bir süt firması yetkilileri ile Malatya’da toplantı gerçekleştireceğiz. Üreticilerimizin Malatya’da üretmiş olduğu sütü Bingöl’e nasıl ulaştırabileceğimiz noktasında görüşmeler yapacağız" ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanına dosya sunduk"

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde Malatya Ticaret Borsası olarak kayısı ve diğer sektörlerle ilgili sorun ve sıkıntıları belirttikleri dosyayı sunduklarını kaydeden Başkan Özcan, özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin önümüzdeki kayısı sezonunda taban fiyat belirleme ve ürün satın alımı ile ilgili konuyu anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • kadir (5 yıl önce)
    kaysıyı bitirdiniz .köylü şire pazarının ayak oyunlarından fırsatçılardan bıktı bunaldı kaysıdan vazgeçiyor siz yeni şire pazarı için yer düşünüyorsunuz. geçmiş olsun yeni şire pazarında hangi kaysıyı satacaksınız . sayın valimiz bile bunu anladı kaysıya alternatif ürün olarak pul biberlik üretimini gösterdi
    0
    0
    Yanıtla
  • emekli memur (5 yıl önce)
    Yeni çevre yolu açamadığınız için ,hal binasını köylünün gidemediği bir yere taşıdınız. Bu defa da Şire pazarı ve Buğday pazarını çevre yolu açamadığınız için köylünün ve vatandaşın gidemediği bir yere taşıyacaksınız. Ne çevre yolumuş bu! Oldu olacak şehri bir yerlere taşıyın ,Kuzey çevre yolunu açamıyorsunuz anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen Demirel (5 yıl önce)
    Bunlar boş işler. Şeytan pazarı Malatya'mıza yeterde artlarda.Bu pazarda memurların alımı satımını yasaklayacaksın. Bunlar elini taşın altına koyan kişiler değil. Çığırtkanlık yaparak kara kazanıyorlar.Bu çığırtkanların burda elde ettikleri gelirleri maaşlarına ekleyerek vergileri alınsın kimse kalmaz. Kuru kayısının maliyeti 3 dolardan aşağı değil. Kayısı ihracatını artırmak için zamanın millet vekili Ali Osman Başkut çok uğraştı. Ama kimse dinlemedi. Yinede onu dinleyin. Herkese selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyefendi karaborsacı- Stokcularin memur olanını neden istemiyorsun? Stokcularin hepsi illa da sivil mi olmalı?Stokcunun memuru sivili mi olur.? Karaborsacı-Stokcunun hepsi bir. Önemli olan karaborsaciligin kaynağını kesmektir. Karaborsacilarin güçlerinin Kaynağı KAYISININ TABAN FİYATININ OLMAMASIDİR. Taban fiyat belirlendiği gün Stokcularin hepsi Şire Pazarını terk edecektir. Hem Şire Pazarı ne demek? Olması şart mı? Hayır. .. Fındığın şire pazarı gibi bir pazarı yok, çünkü Fındığın taban fiyatı var. Çayın şire pazarı yok çünkü Çayın taban fiyatı belli. İncirin şire pazarı yok, çünkü incirin taban fiyatı belli. Kayısının ise Taban fiyatı olmadığı için şire pazarı var ve bu Şire pazarinda ortalık stokcu karaborsacı dolu. Stokcularin kendileri için kestikleri manoyu elde etmeleri için ihracatın artması gerekmez. Şu andaki ihracat rakamlarına göre taban fiyat belirlense çiftçinin alın teri karşılanabilir. Mevcut durumda çiftçinin cebine girmesi gereken para stokcu-karaborsacinin cebine giriyor. Stokcunun stoklarını kolay saklaması için tilyonlarca lira masraf edilerek Lisanslı depolar yapıyor beyler. Gel de makale yazma malatyahaber.com a...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    kuşak yolu üzerinde olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Zengin köylü (5 yıl önce)
    Ordu milletvekili sayın Cemal Enginyurt u çagiralim gelsin Malatya ya. Kayısının taban fiyatını belirlesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Şimdi şira pazarı küçük diyemi çiftçinin elinde öldü fiyata alıyorlar.buna bir çare bulsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Yeni Şire Pazarı lazım değil. KAYISIYA TABAN FIYAT LAZIM. Şire pazarindaki bazi fırsatçıları bitirmek ancak taban fiyat belirleyip karaborsayi namuslu ticaret zanneden stokcuları aradan çıkarmakla mümkündur. Yoksa Yeni Şire Pazarinda çiftçi çarpmak da onlar icin bir hoş olacaktır eminim. Hem sorun pazarın yeri değil ki. Sorun kayısının aracı stokcular ın elinde maymuna çevrilmesidir. Sayın Borsacı lar çok iyi biliyorlar bunu. Boş gündemlerle milletin kafasını doldurmayin. Taban fiyatı TMO açıklayabilecek mi? Hayır. Siz açıklayacaksiniz. Veya devletin vergi müfettişleri aciklayabilirler. Dış ülkelere kayısının kaç dolar veya kaç TL den satıldığını en iyi siz bilirsiniz. Bir de devletin vergi müfettişleri bilir. Siz kayisiyi satıp keyfinize keyif katarken çiftçi üretim masraflariyla boğuşuyor. Sulama masrafı ,elektrik masrafı, ilaç masrafı, işçilik masrafı, don riski vs vs tamamen çiftçinin sırtında ve maliyetinin kaç tl olduğu belli. Ama nedense KAYISININ TABAN FİYATI BELLİ DEĞİL. !!!!! Kayisiyi çiftçiden aldıktan sonra üzerine eklenen rakamlar hep sabit ve dolu dolu rakamlar olduğu için çiftçinin maliyeti sizi ilgilendirmiyor. Dış satım rakamları da umurunuzda değil aslında. Bazilerini sadece cebine giren aradaki fark ilgilendirdigi için ülkemizin kaybı da umurunda değil. Lütfen topu taca atmayın. TMO taban fiyatı belirleyemez. Sizin çiftçiden çarpıp lisansli depoda saklayacaginiz kayisiyi sizden kaca alacağını söyleyebilir ancak. Onun adı da taban fiyat olmaz. Taban fiyat sizin ihracat rakamlarinizin ( ihracat rakamlarinizin kaç TL olduğu devletin vergi dairesinde kayıt altındadır. Vergi müfettişleri bu rakamları çok iyi bilirler) BİR TIK ALTI OLMALIDIR. Siz kazanacaksinız çiftçi sürünecek öyle mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Köylü (5 yıl önce)
    En Uygun yer yeni stadyum civarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (5 yıl önce)
    Bence bu iş için en uygun bölge galericiler sitesi hal binası civarı hem kuzey çevre yolunda yakın bir bölge yetkililere duyrulur
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (5 yıl önce)
    yeni şire ve buğday pazarı yeşil tepe alt merkezine kurulursa şehrin tıkanıklığı çözülür ve yeşil tepe alt merkezi canlanır.
    0
    0
    Yanıtla