SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yeni Malatyaspor Tesislerine Saldırıya 3 Tutuklama

0
Güncellendi - 2018-12-20 06:08:19
Yeni Malatyaspor Tesislerine Saldırıya 3 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

POLİS AÇIKLAMASINDA SEBEP YOK, İSİM YOK!. Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan tesisine silahlı saldırıda bulunulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 2 şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Evkur Yeni Malatyaspor'un Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’ne 16 Aralık gecesi 12.10 sıralarında, takımın Antalyaspor maçı için kampta bulunduğu esnada, silahlı saldırıda bulunulmuştu.

Binaya 5 kurşun isabet ederken, güvenlik görevlileri olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 2 kişinin kaçtığını polise bildirmişti.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeni Malatyaspor’un Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan tesislerine yönelik bir silahlı ateş açma olayıyla ilgili emniyetin elinde önemli delillerin olduğunu ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, emniyetin çok yönlü bir soruşturma yürüttüğünü ifade etmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Takım kaptanı Adem Büyük ise kulüp tesisine gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, "Tatsız bir olay yaşadık. Bu sadece Malatyaspor'a değil, Türk futboluna yapılan bir saldırıdır. Gece sesler duyduk, işin ciddiyetini sabah gördük. Etkilenen arkadaşlarımızda oldu. Bu küçük bir olay değil, yabancı arkadaşlarımız korktu. Bunu yapanların Malatyaspor ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlarımda herkes birbirine yardım etti. Umarım bundan sonra ne burada ne de başka bir yerde böyle bir şey yaşanmaz. Bana göre teröristten hiçbir farkları yok" diye konuşmuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, olayla ilgili, “Bizi tehdit ederek, şantajla haraç bekliyorlarsa, 4 tane değil 100 tane kurşunda sıksalar asla bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Gerekirse canımızı da veririz ama asla kimseye haraç vermeyiz. Tesise kurşun sıkıp, haraç isteyeceksin, bizim tarafımızdan asla taviz verilmeyecek. Malatyaspor’un bir kuruşunu kimseye haraç olarak vermeyiz. Malatyalıları burada en güzel şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. 3-5 çapulcuya pabuç bırakacak değiliz” açıklamasını yapmıştı.

Konuyla ilgili Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırının nedenleri ve saldırganların kimliğine ilişkin bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Söz konusu açıklama şöyle:

"16/12/2018 günü saat 00:10 sıralarında ilimiz Orduzu Mahallesi Tabiat Parkı içerisinde bulunan Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen silahla ateş etme olayı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan titiz ve kapsamlı araştırmalarda, elde edilen bilgi, bulgu ve delillerin değerlendirilmesi sonucunda olayı gerçekleştiren ve olayla ilgili bağlantısı bulunan şahıslara yönelik yapılan operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan tahkikat ve soruşturmanın ardından şüpheli şahıslar, hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 18/12/2018 günü adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan 2 şahıs Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanmıştır. Böylece Evkur Yeni Malatyaspor Kulübüne yönelik olarak gerçekleştirilen silahla saldırı olayının failleri kısa süre içerisinde yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiş ve bu saldırı bütün yönleriyle aydınlatılmıştır" denildi.

Tutuklanan şahısların bir taraftar derneğiyle ilişkili oldukları öğrenildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Saldırıda isabet alarak hasar gören cam ve iç duvar

Yeni Malatyaspor'un saldırıya uğrayan tesislerinde güvenlik önlemi alındı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Bülent (5 yıl önce)
    saldırının maç öncesi futbolcuların kamp yaptığı gece yapılması,bir taşla iki kuş vurmasıdır.Bu olay sadece olmayabilir haraçla beraber bahis içinde yapılmış olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Malatya'da Cezmi Karatay denilen cadde tam bir batakhane burada yapılan cirkinlikler bu emniyet müdürünün haberi nasıl olmaz işte bu son kurşunlama olayında asayişin nasıl olduğunun belirtisi. sayın emniyet mensupları sayın savcılar bı çıkın gezin Malatya'ya bakın ya artık millet illallah diyor bu kişilerden bı ilgilenir sayın vali sen yeni geldin bı dolaş şu Cezmi kargayı kurtarın Malatya'ya yakismiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • alibey (5 yıl önce)
    İSİMLERİ AÇIKLAYIN MİLLET BİLSİN ONA GÖRE DAVRANSIN....
    0
    0
    Yanıtla
  • Efebey44 (5 yıl önce)
    Hacı sen bişey biliyor gibi konuşuyorsun ya güldüm valla ne boş adamsın 3 yıl görev yapan polisi gönderdin diyelim gelen adam suçluları tanıması için bir 3 yıl daha mı bekleyeceğiz sonra tam tanıdı Onu da gönder güya aklın sıra bir hesap yapmışsın boş boş tutarsızvhesapsız konuşuyorsun artık hangi Malatyalı polise gıcık olduysan yada kıskandıysan işine bak kardeşim o yarım aklınla yazma sonra senin gibiler okur bir gurup olursunuz birde sizle mi uğraşacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkes kendi penceresinden bakıyor abi....
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Efebey44 isimli kullanıcı yorumuna
    Polisin kıskanılacak nesi varmış anlamadım , adamlar akşama kadar it köpekle uğraşıyor.Ayrıca hangi hakla tanımadığın bir insana yarım akıllı diye hitap ediyorsun.Bir de sizinle mi uğraşacağız derken hangi hayal alemindesin sen kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal AKGÜL (5 yıl önce)
    Bu olay herhangi bir büyük takımın başına gelseydi yer yerinden oynamıştı... yazık çok yazık Malatyanın üzerine ölü toprağı serilmiş gibi. Nerede bu malatyanın her organizasyonunda boy gösteren şehrin ileri gelenleri kelli felli efendileri bu olayın üstü kapatılacaksa yazıklar olsun Malatya ne hale gelmiş. Burada gerçek Malatya ve Malatyasporluya bir görev düşüyor Malatyasporumuza yapılan bu çirkin saldırıyı bir yürüyüşle protesto etmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal AKGÜL (5 yıl önce)
    Bu olay neden gizli tutuluyor? arkasında kimler var? derhal açığa çıkarılmalıdır. Bu çirkin saldırı sıradan bir olay değildir biz gurbetteki taraftarları bu çirkin saldırı oldukça germiş ve endişelendirmiştir . Bu olayın arkasında eğer bir taraftar derneği ve gurubu varsa derhal dağıtılmalı gereken ceza verilmelidir. Burada gerçek Malatyaspor taraftarlarına bir görev düşüyor oda bu olayı gündemde tutmak ve kınamak için bu pazar günü Malatya'da bir yürüyüş organize edilerek olay en geniş bir biçimde kınanmalı ve kamuoyuna duyurulmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Konu futbol olunca habere de yoruma da bakan çok olur, ortada bir kaç el binanın camına duvarına silahla ateş var, Ölen var mı yok, yaralanan var mı yine yok. Maalesef bir trafik kazası olur 4 ten fazla ölü, 20 ye yakın yaralı olur, araçlar tamamen pert olmuş, yuvalar yıkılmış, aileler yok olmuş. haberi izler geçeriz. Güneydoğudan acı haberi alırız, bir askerimiz şehit olmuş, bir polisimiz yaralanmış, kimin umrunda, herkes sıcak evinde fosur fosur yatarken tüm bunlar kimin umrunda. Sadece BAKAR GEÇER OLDUK...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (5 yıl önce)
    Kimin saldırdığının önemi yok aslında. Önemli olan belki de buna cesaret edecek kişilerin, grupların türemesi. Arkalarında kimlerin olduğu iyi araştırılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” Bu neyin korumasıdır dostlar. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (5 yıl önce)
    Öncelikle emniyet mensuplarına bir taraftar olarak teşekkür ediyorum.Ancak bunların saklanıp,gizlenmesini kabul edemiyorum.Bunların kim olduğu,kimler tarafından yönlendirildiği ortaya çıkartılmalıdır.Gizlenince ne olacak iyi mi olacak.Avrupa ve Amerikada bırakın zanlıları vergisini ödemeyenler bile tv ve gazetelerde millete bayrak edilir.Bizde de suçlu korunur.Gizlenir.Araya girenmi? oldu.Birde bazılarına çok yüz verildiği ortada.Kimse Malatyaspor dan üstün değildir.Bu yakalananların ifadelerini basın ve yayında dört gözle bekliyoruz.Kısaca Malatyaspora hiçbir zaman unutulmuyacak, bir zarar verilmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (5 yıl önce)
    Malatya Emniyeti şaka yapıyor. Bir memlekette güvenlik görevlerinde olanları 3 yıldan fazla bekletmeyeceksin. Malatyalı polisi Malatya Emniyetine göreve göndermeyeceksin. Yoksa Malatya örneği gibi işin içinden çıkamazsınız. Süper lig takımının binasına sıkılan kurşun, aynı zamanda Malatya Valiliği'ne, Malatya Adliyesine ve Malatya Emniyetine sıkılmıştır. Bu pencereden bakarsanız olayı çözerseniz. Ama istatistiklerle oynarsanız hiç bir çözümün parçası olmazsınız. Masa başında kağıt kalem istatistiksel loto oynayacağınıza sokağa çıkın ki, millet devletin varlığını görsün, esnafın yüzü gülsün. 4 gündür bir dernekten bahsediliyor. Eğer iddialar doğruysa, hesabını soracaksın. Ama hesap soracak dirayet lazım. Olan beri gelsin. Malatya'da yıllardır tırmanan asayiş sorunu bundan kaynaklanıyor. Bunların kimliklerini açıklayamamak teşhir etmemek bile bu tiplere verilmiş bir tavizdir. Sen vatandaşa gel isim ver şikayetçi olsun diyorsun, sonra yakaladığın adamların bile kimliğini açıklayamıyorsun. Böyle yaklaşımla suçu nasıl önleyeceksin? Bu adamlar sanki ilin en önemli markalarından birinden haraç istememiş, silahla saldırmamış, takım kampta iken çok önemli bir maç öncesi sabote etmekten çekinmemiş gibi. Vatandaş demez mi şimdi, bu adamlar Malatyaspor'a bile bunu yapıyorsa, kimseyi takmıyorsa, bana ne yapar diye. Sinmez mi. Ondan sonra da vatandaş niye şikayetçi olmuyor bu insanlardan diye ahkam keserler. Bu saldırganları, şeker çalma suçu işlemiş, yanlışlıkla suça karışmış çocuk suçlular gibi niye gizliyorsunuz? Benim birde merak ettiğim şudur; Malatyaspor maçı, süper ligde ikincilik için çok önemli bir maçtı. Böylesi bir maç öncesi takımın bulunduğu binanın çevresinde polis neden önlem almamış? Bunu niye düşünmemişler? Misafir takımın kaldığı otelin önünde Malatya Emniyeti nöbet tutuyor, ama bu kentin takımınını kaldığı binaya silah sıkılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzursuz (5 yıl önce)
    Malatyada haraç istemek normal bir olay oldu artık. Önce kafelerden, işyerlerinden şimdide hızını alamayıp şehrin spor kulübünden. Malatya çeteleşme, silahlı örgüt kurma için neden uygun bir şehir haline geldi?
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (5 yıl önce)
    Vilayet-i Sadıka da olmaması gereken bir olaydı sonrasındaki yaşananlar daha üzücü idi keşke olmasaydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (5 yıl önce)
    Hangi taraftar derneğiyse açıklanmalı neden açıklanmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Bunu yapanları Malatyalılar stad içine bir daha alırsa yazıklar olsun memlekete
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    Ortada konuşulan 300 bin lira haraç istenmiş kulüpden başkandan neden açıklamıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Taraftar derneği derken derebeyleri mi açık açık yazın siz nasıl haber cisiniz başka dernek varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (5 yıl önce)
    eee kim saldırmış? niye saldırmış? terör saldırısımı? münferit olaymı? çok aydınlatıcı bir haber olmuş teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla