SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Sonrası Açıklamaları mı Onu Kızağa Aldırdı?!

Deprem Sonrası Açıklamaları mı Onu Kızağa Aldırdı?!
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Vehbi Aluçlu, bölüm başkanlığına yeniden atanmadı.

İnönü Üniversitesi’nde 30 yıl görev yapan ve 9 yılda İnşaat Teknolojileri Bölüm başkanlığını yürüten Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, 10 Mayıs 2024 tarihi itibariyle tekrar bu göreve atanmayarak kızağa çekildi.

Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, deprem sürecinde Malatya’daki İnönü Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler arasında  kamuoyuna konuşan, teknik olarak depreme rağmen yeniden imarda gördüğü eksikleri, hataları dile getiren, son olarak çarşı merkezindeki fore kazıklarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelmiş ve yapılan işlemlerin fore kazık olmadığını söylemişti.

Aluçlu, çarşı merkezinde yıkılan 4 bin 700 tane işyeri yerine 10 bin adet işyerinin yapıldığını açıklamıştı.

Aluçlu, aynı zamanda Malatya’da çevre yolunun Kuzeye değil, Güney de açılmasını o süreçte savunmuş ve açıklamamalarıyla o dönemde gündeme getirmişti.

Aluçlu’nun tekrar bölüm başkanlığına atanmaması, özellikle deprem sürecindeki eleştirel açıklamalarına bağlandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • malatya sevdalısı bir baskilli (1 ay önce)
    bende olumsuz yorum yaptım diye bizde mi görevden alan oluyoruz rektör almıştır görevden... kimse makamda kalıcı değildir.. Baskillileri töhmet altında bırakmak hoş değildir . Suçlama büyüktür. Baskilliler ağır taştır. Töhmet altında bırakanlar kendine çeki düzen versin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bu Vehbi denen bölüm başkanı eskisi kurban olsun baskillilere. Baskillileri yedirmeyiz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet kara (1 ay önce)
    Sayfadaki yorumları okudum bu işi yapanlar olumsuz olarak değerlendirme yapmış Oysa Malatya'nın bu değerini diğer yorumcular daha samimi ve içten olarak yazmışlar olumsuz yazıp bu işi yapanların kınıyorum
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Yorumlardaki olumsuz konuşanlar bu işi yapanlardır Malatya'nın bir diğerine yapılmış olan bu haksızlığı kınıyorum
    %20
    %80
    Yanıtla
  • İlhan (1 ay önce)
    Bu olaya "Kızağa alındı"demek yanlış bir ifade.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • hakan (1 ay önce)
    Öğretim görevlisi bölüm başkanlığına 2547'ye asaleten yürütemez. Tedviren yürütür. Üstelik bu haber ısmarlama yapıldığı da buradan belli. Yoksa 2547'yi bilmeden birinin böyle bir haber yapması mümkün değil... Daha çok şey yazarım ama şimdilik bu kadar yeter....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Siz her kimseniz Vehbi beyi oradan uzaklaştıranlardan birisisiniz galiba.Vehbi beyden başka deprem öncesinde ve sonrasında kendi konusuyla ilgili açıklama yapan bir üniversite hocası göremedik. Adam çıktı bir sürü uyarıda bulundu. Mühendislik fakültesinin myo inşaat bölümlerinin bulunduğu üniversiteden bu konuda teknik manada tek ses çıkmadı. Deprem sonrasındaki dönemde bu fakültedeki hocaların varlığını paralı hasar tespit raporu işlerinde öğrendik. Şimdi bu Vehbi bey, üniversiteden ses veren tek kişi olmuş elinden idari görevini almışlar. Şimdi sizde çıkmış yok kanun şöyle, yok böyle diye konuşuyor bir de haber sitesine b.k atıyorsunuz.Utanmanız lazımken, üniversite adına deprem sonrasında doğruları söyleyen adamı karalıyorsunuz. 2547 mi nedir sabaha kadar okuyun ne işe yararsınız. Siz kimsiniz, depremden sonra Malatya adına ne yaptınız onu söyleyin. Yapan adamlara da laf söyleme terbiyesizliğini bırakın.Ayıptır.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı bir baskilli (1 ay önce)Aziz isimli kullanıcı yorumuna
    Mühendislik veya Öğretim görevliliği depremden sonra çıkıp açıklama yapma yeri değildir. Halk zaten yaşayacağını yaşadı.Mesele depremden önce şehre ne kattığındır. Bu zihniyetle daha biz daha çok deprem sonrasını konuşuruz. Aynı isimlerden mutluysan senaryo değişmeyecek ve bu halk yine aynı trajik filmi izleyecek.. Senin açıklama dinlemende şehre birşey katmayacak sen icra makamı mısın duyupta açıklamayı ne edecen ?.. Önemli olan mühendislik olarak şehirde birşeylerin değişmesi..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Erkan (1 ay önce)
    Zaten çevre yolunun güney den açılmasını savunması bile vizyonsuz biri olduğunu gösteriyor.Neden derseniz düşünün çevre yolu güneyden açılsaydı o dağın başına kim çıkacaktı ve kaç yerleşim yeri faydalanacaktı.Ama şu an kuzeyden geçtiği için havaalanı,organize sanayi bölgeleri,Hekimhan,Arapgir,Arguvan,Hatunsuyu,Battalgazi,Malatya stadyumu gibi pekçok yer faydalanacak.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kazım (1 ay önce)
    Tekrar Bölüm başkanı olmamak kızak görev değildir. Üniversite işleyişinde bu tarz kızak görev tabiri yoktur. Bildiği doğruları söylemeye devam edebilir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatya sevdalısı bir baskilli (1 ay önce)
    fore kazık için yorumları doğru değildi.. halk boş yere galeyana geldi.. koltukta kimse kalıcı olmamalı .. aynı koltuğun ,aynı kişilerce işgal edilmesinden rahatsız olunmuyorsa, sıkıntıların çözümsüz kalmasından kimse sızlanmasın.. sistem aynı kalır, isimler sabit kalırsa, kuzu kurda hep kolay av olur.. çoban da kuzusunun ardından daha çok ağıt yakar...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murathan (1 ay önce)
    Hayırdır atanmasımı gerekiyordu, öyle bir zorunluluk yada mecburiyetmi var. Malatyada kendi gölgesine bile muhalif bir kesim var. Kim ne yaparsa yanlış ama onların aklından geçen yada gönlünü razı edecek herşey doğru.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • kemal (1 ay önce)
    Vehbi bey malatya için bir değerdir damarına basılanlar istemediler doğru söylemesini şehrimizin kaderi bu olmamalı
    %30
    %70
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 ay önce)
    Altta yazan olumlu ve hakkaniyeti savunan yorumları beğenmeyen(dislike atan) vatandaşları merak ediyorum,nasıl insanlar acaba ne yiyorlar,ne içiyorlar?
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Enteresan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 ay önce)
    üniversitede çalışan arkadaşlar söylüyor bu adamın ünvanı yokmuş ne yüksek lisans yapmış ne doktora yapmış neden ünvanı var.. Prof değil.. Doçent değil.. yardımcı Doçend de değil ünvanı olmasını kenara bırakın yüksek lisans ve doktora yapmayanın o makamda ne işi var
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Çevre Şehircilik il müdürüün kimya mühendisi olmasına bir şey demezsiniz. Vehbi Aluçlu mesleğine hakim, DOĞRULARI KONUŞAN donanımlı bir İNŞAAT MÜHENDİSİ. Bırakın bu partizanlık artık.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Bir bölümde Öğretim Üyesi varsa Bölüm başkalığı direk ona geçer. Söz konusu bölümde Öğretim Üyesi yoktur. bu nedenle en kıdemli Öğretim Görevlisi Bölüm Başkanı olarak atanır. Ayrıca Vehbi Bey bölüm başkanlığını yürütürken hiçbir özlük hakındanda yararlanmamıştır. Vehbi beyin yerine atanan kişi Mühendis bile değildir. vehbi bey İnşaat mühendisi olarak işinin erbabı ve sahayı çok iyi bilen bizzat muteahhitlik yapmış. Yaptığı binalarda malum depremde çizik bile almamıştır. yerine atanan kişi inşaat projesinden ne kadar anlıyor acaba
    %36
    %64
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (1 ay önce)
    Doğruyu söyleyeni Dokuz köyde kovarlar.Yazıklar olsun sizlere
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali D... (1 ay önce)
    Sayın Aluçlu bir insan ve bir bilim adamı olarak hep doğruları çekinmeden ve menfaat gözetmeden dillendirerek sorunlara ve bunların çözümüne ışık tutarak halkın vicdanında saygın yerini almıştır. Bugün Sayın Aluçluya yapılan haksızlık ayrıca Sayın Aluçlunun ne kadar doğru yolda olduğunun da bir kanıtı olmuştur. Sayın Aluçlu iyiki varsınız... iyiki Malatyalısınız...
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (1 ay önce)
    Malatya ya kazık atacak adam lazım.Malatya ya çökmek isteyen lerin istediğini söylemek gerek.Malatya da bilime gerek yok,ranta gerek var.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Tunç (1 ay önce)
    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış, neden kızağa çekildiğini açıklasınlar, bilimin siyaseti mi olur, adam doğru neyse onu söylemiş , bence İ.Ü. Arama kurtarma birimini kapatan rektörü kızağa çeksinler dinlendirsinler biraz
    %56
    %44
    Yanıtla