SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yeni Üniversiteye İhtiyaç Var'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:29
'Yeni Üniversiteye İhtiyaç Var'
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Türkiye'nin 10 büyük ekonomiden birisi olması için yüksek öğretimin büyümesini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

2023 yılı hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin yüksek öğretim hedeflerini değerlendiren Prof. Dr. Çetinsaya, ''Türkiye eğer 10 büyük ekonomiden biri olacaksa bunun için yüksek öğretimin büyümesi sürdürülmelidir. Şu an itibarıyla baktığımızda gerçekten çok gurur verici rakamlar var. En son rakam 170 üniversiteye ulaştık ve öğrenci sayımız yuvarlak rakamlarla söylüyorum 4 milyon 300 binler civarında. Bu sayı daha da artacak'' diye konuştu.

Konuşmasında üniversitelerin büyüme hızında Avrupa'daki istatistiklere bile sığamaz duruma geldiğini bu durumun gurur verici olduğunu anlatan Çetinsaya, yapılan çalışmalara göre bu alanda daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti. 

Gökhan Çetinsaya, ''Artık yeterince üniversite kuruldu bu ülkede'' diyenlerin aksine yeni üniversitelerin de kurulmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bu noktada devlet üniversitelerinin yanı sıra vakıf üniversitelerine de özel görevler düştüğünü aktaran Çetinsaya, ''Belki de anayasa değişikliği olabilirse, yeni yasa sürecinde teklif ettiğimiz gibi özel üniversitelere bir görev düşebilir. Bu çeşitliliği arttırmak, kapasiteyi arttırmak, üniversiteye olan arzı arttırabilmek için...'' şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız