SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çırmıhtı' Merkezli 4,7'lik Deprem Korkuttu

'Çırmıhtı'  Merkezli 4,7'lik Deprem Korkuttu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde şiddetli bir şekilde hissedilen 4,7 büyüklüğünde artçı deprem kaydedildi. Birçok hasarlı binada ve bazı camilerin hasarlı minarelerinde çökme tehlikesi belirdi, Fuzuli Caddesi'ndeki bir bina öne doğru eğilirken, cadde trafiğe kapatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 15.04'de yer yüzeyinin 5 kilometre altıdaki tabakada meydana gelen 4,7'lik depremin merkez üssünü Yeşilyurt- Seyituşağı olarak duyurdu.

Bu arada, AFAD'ın da 4,7 olarak büyüklüğünü açıkladığı depremin merkezi ile ilgili verdiği koordinatların, Çırmıhtı'nın Hıroğlu Mahallesi ve çevresini gösterdiği  bildirildi.

Deprem nedeniyle Koyunoğlu Mahallesi'ndeki bir cami ile Tekmezar camisinin minaresinin tehlikeli hale gelirken, buraların çevresine güvenlik şeridi  çekildi. Fuzuli Caddesi'nde Fırat İlkokulu'nun karşısındaki bir binanın yana doğru eğildiği belirtildi. Cadde güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. 

Bu arada, eğilen binanın karşısında bulunan, yeni bina olan Fırat İlkokulu'nda barındırılan depremzedelerin de bu benzeri binaların yaratacağı tehlikeye karşı boşaltıldığ öğrenildi.

Malatya il merkezinde hissedilen depremin ardından, polis ekipleri özellikle ağır hasarlı binalar olmak üzere tehlike arzeden yapıları kontrol etmeleri ve çevre güvenliğini sağlamak üzere talimatlandırıldı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Sezai (1 yıl önce)
    Biraz önce Hatay'da 6.4 şiddetinde çok büyük deprem oldu!Allah yardım etsin.Bu bölgede insanlar artık nasıl yaşayacak?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Şehrin tarım alanını imara açan o çakır neden konuşulmuyor hiç acaba merak ediyorum bir tane kamoyu yok mu bu insanların rant için açtığı yerleri gündem edeck
    %87
    %13
    Yanıtla
  • suna (1 yıl önce)
    büyük depremde bu bina öne eğilmişti, yeni olmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mimar (1 yıl önce)
    Bostanbaşı acilen ya imara kapatlımalıdır yada yoğunluk emsal 0.3 ve kat adedi de 4 olacak şekilde imar edilmelidir
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Malatya fayı MAF ile ilgili Naci hocanın açıklamasını gönderdiğim videonun 5. dakikasından sonra izleyebilirsiniz. https://youtu.be/8l-qR_OirwE
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Şehir komple yıkılmalı mümkünse başka yere taşınmalı
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kızılelma (1 yıl önce)
    Bu bina hasar tespitinin doğruluğunu belirlememiz için iyi bir örnek gibi görünüyor.Eğilen binanın kat sahiplerinden birisi hasar tespit raporunu bizlerle paylaşa bilirse çok sevinirim.Karar veren Fen memurlarının bu iş için ehliyetli olup olmadığı anlaşıla bilir.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yüzde 90 hafif hasarlı demişlerdir gecen elazığ depreminden hafif hasarlı sağlam raporu verilen binalar çöktü
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ben 6.8 elazığ depreminden sonra malatyaya gelmiştim 2-3 günlük işim vardı emlakçı bir tanıdığa 3 gün kalabileceğim eşyalı ev varmı dedim yardımcı oldu inönü caddesinde dörtyol denilen yerde cadde üzerinde bir apartmana gittik ev en üst kattaydı apartmandan çıkarken merdiven koridorlarında hertarafın çatlak olduğunu gördüm evin içide öyleydi 6.8 elazığ depreminde etkilenmiş mecburiyetten bir gece kaldım korktum çıktım bu büyük depremden sonra biri inönü caddesinde video çekiyordu ordan gördüm o bina yıkılmış sanıyorum 6 katlıydı taç perdenin olduğu bina
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Dağ yamaçlarında sağlam kaya zeminlere yapılan binalarda en küçük çatlak bile oluşmadı, örnek TOKİ evleri...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Doğu anadolu DAF ve Kuzey anadolu KAF ın haricinde ayrıca başka bir fay hattı segmenti olan malatya fay hattı MAF ın olduğunu biliyormuydunuz... Bu fay hattı malatyaniçinden yazıhan, arguvan doğrultusunda.... MTA nın haritasında bu var...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gurbette olan bir Malatyalı olarak benim de günlerdir düşündüğüm ve araştırdığım konudur Malatya Fayı. Şu amda hasar tespitleri yapılırken hasarsız diye tespit edilen Yazıhan daki tüm evler bu fayda olacak 6 şiddetinde bir depremde yıkılacağını her aklı başındaki insan bilir. Bir şeyleri yapmak için yapmayalım lütfen.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yazıhan Belediyesini bu konuda girişimde bulunmaya davet ediyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bülent onursal (1 yıl önce)
    Ayın 8 inde fotoğrafını çektim bu ayın 6 sında oldu 4.7 de olmadıki bütün Malatya da biliyo düzgün haber yapın 8.2.2023 tarihli fotosunu atayım
    Editörün Notu: 19 Şubat saat 15.04'teki depremin ardından Malatya'da tehlike oluşturan binalarla ilgili polis ekiplerine kentte gözlem yapma talimatı verilirken, bu binanın da tehlike yaratacak şekilde öne eğildiği ihbarı üzerine bölgeye giden ekiplerden emniyet şeridi çekilerek caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatmaları istendi. Haberdeki fotoğraflar, Anadolu Ajansı tarafından söz konusu işlemlerin ardından çekilen ve saat 16.42'de abonelere servis edilen görüntüleri içeriyor. Sizdeki fotoğrafı, "bu zaten 6'sındaki depremlerde oldu" bilgisiyle resmi makamlara iletin, niye düzgün çalışmadıklarını sorun!
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Sosyal medya denen çukurdan edindikleri alışkanlıklarla basın kuruluşlarına da yazıyorlar.Orada ne bir nezaket, ne bir ayar, ne bir düzen olmadığı ve de net bir kişilik gözükmediği için böyle kendilerince ayar vermeye alııyorlar.Sonra haddi hududu şaşırıyorlar.Sayın editörler takmayın bunları işinize bakın.Merak ediyorum bu tiplerden bir tanesi de kendilerini etraflarından haberdar ettiğiniz için teşekkür etmeyi akıllarına getirebilirler mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Editör yaptığımız yorumları neden yayinlamiyorsyn
    Editörün Notu: Ne olduğunu hatırlamıyoruz ama böyle bir dönemde zaten gergin olan insanların sinir uçlarını zorlayacak yorumları, insanları daha da gerginleştirmemek için yayınlamıyoruz. İnsanların gerçekte yaşadığı sorunların karşısında dikkatleri başka yöne çekmeye, depremle birlikte ortaya çıkan kaosun karmaşanın yetersizliğin faturasını başkalarına yönlendirme gayreti içerisinde olan ve yaşanan büyük felakete rağmen hala daha gücün yanında olmanın rahatlığıyla sorumluluğu başkalarına havale etmeye çalışanlar vs. Bunlara şu gergin ortamda alet olmak istemiyoruz. Mesele bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (1 yıl önce)
    Biraz Malatya dan haberiniz olsun o bina zaten öndeydi haber olsun diye haber yapmayın
    %47
    %53
    Yanıtla
  • nasıl bir millet olduk.Bu şartlarda memlekete dair her türlü haberi buradan alıyoruz.Adam teşekkür edip varsa bir hata eksik efendice düzeltmek varken fırsat bu fırsattır diye çemkiriyor.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    10 gün sonra unuturuz sonrası devam
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Akıllanırmıyız bence HAYIR
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Bana birisi hocam bana kisaca dini anlat dedi ,ona dedimki adil olacaksin, çalışacaksin, yaptığın işi güzel yapacaksin,calmayacaksin, temizliğine dikkat edeceksin,insan dahil bütün canlılara saygıli olacaksin, paylaşımcı olacaksin,dedikodu yapmayacaksin, rüşvet ne alacaksin nede vereceksin,torpil yapmayacaksin,cok kitap okuyup aklini kimseye kiraya vermeyeceksin,yalan konusmayacaksin vb Allahin bizden istediklerini anlattim,dedimki 5 vakit namazini kil,orucunu tut,zengin isen kabeyi ziyaret et islamin özü Güzel Ahlaktır,peygamberimiz ben guzel ahlaki tamamlamak üzere gonderildim buyurmuştur dedim,o kardeşimiz o kadar mutlu olmustuki anlatamam, bugünkü en büyük sorunumuz güzel davranislara baska bir deyişle güzel Ahlaka dayalı islam anlayışının zayiflamasidir.yoksa yüzde 99 musluman olan bir ulkede demir çimanto eksik kullanildi denetim iyi olmadi kat izinleri yanlis verildi isler ehline verilmedi vb konulari konusurmuyduk.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bahcede idim bina yıkılıyor zannettim Çok şiddetli hissettim depremi 6 civarinda tahmin etmiştim.
    %100
    %0
    Yanıtla