SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yeterli Görmemeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) 16'ncı Buluşma Toplantısı yapıldı. 

İstanbul Holiday Inn Airport Hotel'de düzenlenen 'KALDER çalışmaları ve EFQM modelinde İGDAŞ Örneği' konulu toplantıya; konuşmacı olarak Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ve İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan katıldı.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş, kurum kültürü anlayışını yerleştirmeyi MİAD’ın görevi olarak gördüklerini ifade ederek, KALDER toplantısını da bu anlayışla gerçekleştirdiklerini belirtti. Akdaş, "Türkiye ekonomik olarak gelişmekte, daha iyi bir konuma gelebiliriz. Şu anki durumumuzu yeterli görmemiz mümkün değil. Rekabet gücünü geliştirmek için çalışmalıyız. İş adamlarımızın KALDER gibi sivil toplum kuruluşlarından destek almaları gerekiyor" dedi.

KALDER Başkanı Hamdi Doğan ise, ülkeleri üretim faktörü, verimlik ve inovasyon odaklı ülkeler olacak tanımladıklarını aktararak, "Üretim yapan ülkelerin GSMH'sini kişi başına 2 bin dolar olarak görmekteyiz. Verimlilik odaklı unsurları kullanan ülkeler 3 bin dolar ile 7 bin dolar arasında GSMH'ye sahip. İnovasyon odaklı ülkelerin ise 17 bin dolar düzeyindedir. Türkiye AB'nin 6'ncı büyük ülkesidir. Nüfusu gelecekte 100 milyon üzerinde olacak bir ülkedir. Türkiye gelecekte daha gelişmiş büyük bir ülkedir. KALDER mükemmellik kültürünü ülke içinde yaymak vizyonunu benimsemiştir. 1990 yılında iş adamları ve akademisyenlerin katkıları ile kurulmuştur. Gelişen küresel ekonomi için de şirketlerin yeşil ekonomiyi benimsediğini görüyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri bu kapsamda yaygınlaşmaya başladı. Kurumlar topluma yeniden bir şeyler vermeye başladı. Bu geçmişteki vakıf yapımızla uyuşuyor. Yaptığımız işte başarılı olabilmek için bir modele ihtiyacımız var. Bu model kurumumuzu daha iyiye götürecektir. KALDER’in amacı ödül vermek değildir. Ödül motivasyon için bir araçtır. Mesela Cumhurbaşkanımız ödül alan kurumları kabul edip onurlandırdı, bizi motive etti. Ulusal kalite ödülünü şimdiye kadar sadece 27 firma alabildi. Bu ödül çok prestijli bir ödüldür. Küresel dünyada ayakta kalabilmek için çevik olmak ve planlı hareket etmek gerekiyor. Biz kamu kuruluşlarına da destek vermeye başladık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO’ya EFQM modelini uygulamadan önce İDO’yu 150 milyona satmaya razı olduklarını ama bu modeli uyguladıktan sonra 3 misli fiyata sattıklarını söylemişti" ifadelerini kaydetti.

"VERİMLİLİĞİ ESAS ALAN BİR MODEL"

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan da, "EFQM modelini uygulamak için masraf yapmanız gerekmiyor. Verimliliği esas alan bir model, bir yönetim felsefesi... Biz çalışmalarımızı yürütürken 8 ana hedef koyduk. Bunların en başında da müşteri memnuniyeti geliyor. Kilit performans göstergesi ile yapılan tüm işlemlerin hedefini koyduk. Bize ulaşan bir ihbarı İstanbul’un neresinde olursa olsun 13 dakika içinde değerlendirip oraya ulaşıyoruz. Bu zamanlamanın takibini sürekli yapıyoruz. Aralık ayı içinde 2013 yılında neler yapacağımızı şimdiden planlıyoruz. İGDAŞ Türkiye’nin 27'nci büyük şirketi, 5 milyar bütçemiz, 2 bin çalışanımız var. Tüm işlemler online yapılabiliyor. Biz doğalgazla ilgili tüm malzemeleri dışarıdan alıyorduk ve eğitimini de dışarıdan alıyorduk. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanı iken bize, ‘doğalgaz eğitim merkezi açalım biz yetiştirelim’ dedi. Bugün yurt dışından bile gelip bizden eğitim alanlar var. Tedarikçilerimizle artık tüm malzemeyi ülkemizde üretebilir olduk. Yurt dışına da malzeme satıyoruz. Bugün kurumsal risk analizini yapmış, gelecek projelerini geliştiren ve bugünden 30 sene sonrası için tüm hazırlıklarını yapmış bir İGDAŞ var" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız