SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS Başkanı: "Durum Çok Daha Vahim!"

YMS Başkanı:
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Yaman, kulübün borcunu 400 milyon TL olarak tahmin ettiklerini ifade ederek, “Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz” dedi. 

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Yaman, “Biz bu göreve gelirken, görevimizin sadece futbol kulübünün başına gelmek olmadığının bilinciyle gelmeye karar verdik. Göreve başlamadan önce yapacağımız işin kolay olmayacağının farkındaydık. Yapmış olduğumuz değerlendirmeyle Malatyaspor futbol kulübünün içinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını biliyorduk ancak bu kısa zaman içerisinde kulübümüzün durumunun çok daha vahim olduğunu gördük” diye konuştu. 

“Yeni Malatyaspor’un içerisinde olduğu tablo, bize daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyordu” diyen Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün bu olumsuzluklarla beraber çok iki büyük avantajımızın olduğunun da farkındaydık. Bunlardan birincisi ekip arkadaşlarımızın sahip oldukları inanç ve çalışma gayretiydi. İkincisi ise camianın başarı özlemiydi. Ben ve ekibim bu yönetime, sorunların içinde kalmak ya da sorumlularla kavga etmeye gelmedik. Kimseyle bir kavgamız yok, çözüm odaklı hareket edeceğiz. “Malatya ve Malatyaspor için bende bir taş koymak istiyorum” diyen bütün paydaşlarla birlikte yürümek için bu yola çıktık. Tek yürekle, canı gönülden “bende varım” diyen herkese kapım açık.”

Yaman, kulübü dünya çapında başarılı, saygın, istikrarlı ve altyapısı güçlü hale getirmek istediklerini ifade ederek, “Bu hedefe yürümek için önce şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek bütün çevrelere güven vermek istiyoruz. Bütün paydaşlarımızla uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. İşimizin kolay olmadığının bilincindeyiz ancak göreve geldiğimiz günden buyana bütün çevrelerde bir heyecan oluştuğunu görmek bana umut veriyor. Adım adıma sorunları çözerek, koyduğumuz hedefe ilerliyoruz. Şimdi bir sayfa açma zamanı” diye konuştu. 

Yaklaşık 20 gündür görevde olduklarını dile getiren Yaman, “Kulübün çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu gördük. Altyapıdaki maaşlar, doğalgaz, elektrik, yemek gibi işlerini hallettik, personel maaşlarını ödedik. Transfer tahtamız kapalı, sözleşmesi biten oyuncuları geri döndürmek için görüşmeler yaptık. Onlarında kısmen paraları ödendi” dedi. 

Yaman, kulübün borcuna ilişkin, “Kulübün borcu şu an 320 milyon TL olarak belirtiliyor ama daha hesaba girmemiş borçlarda var. Yanılmıyorsam, emin olmamakla beraber borcun 400 milyon TL olduğu öngörümüz var. Mali yapıyla ilgili çalışmalar devam ediyor” açıklamasını yaptı. 

Önceliklerinin takımı ayağa kaldırmak olduğunu ifade eden Yaman, “Takımımızı lige hazırlamak için çalışıyoruz. Şu anda tüm enerjimizi buna harcıyoruz. Bunun yanı sıra mali konularla ilgili de çalışıyoruz. Tabii ki biz başarıya gideceğiz. Önümüzdeki engelleri gücümüz yettiğince aşmaya çalışacağız” dedi. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • sezer (2 yıl önce)
    asıl suçlu başkan elini kolunu sallayarak geziyor malatya halkı pisliğini temizlemeye çalışıyor bu ülkede adalet yokmu yakalayın hesap sorun tüm mal varlığına el koyun yazık malatyama
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (2 yıl önce)
    Belediye yardım eder Istanbul belediye başkanı söz vermişti Bağışlarla bu iş olmaz diyenler Türkiyenin kültürünü bilmeyenler hepimiz gücümüzün yettiği kadar yardım yapmalıyız yağmur damla damla yağar derelerde sell olur coşar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Başefendi (2 yıl önce)
    Allah Allah. Gerçekten mi.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Suphi (2 yıl önce)
    Bu işin altından bağışla ,yardımla kalkamazsınız.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Volkan (2 yıl önce)
    İşiniz zor başkanım.Bir önceki yönetimden kalan delegeler yağcılık yapan başkanın hısım akrabası vardı.Hicbbir şey şeffaf değildi.Ayrica basın toplantisi yaptığında ne söylediği anlaşılmayan bir konuşma si vardı söylüyorsa da biz anlamıyordum.Anladikki kulubun işlerini iyi idare edememiş ama onların yagcilari yalakalari var sürekli yorum yapacak elestirecekler yazıklar olsun ki o tip insanlara basın açıklamasına dahi söz etmeye başladılar.Ey bir önceki yönetimin yagcilari size soruyorum geçen sene 24.haftadan sonra başkanınız kayboldu gitti hiçbir açıklama yapmadı korktu gitti niye hesap sorması iz sosyal medyada eni boyu bi yagdanlikci malatyasporun bir önceki yönetimine neden 8 yıl boyunca elestri yapmadınız.Baskanim kolay gelsin işiniz zor.Buyuk bir ENKAZ YİKİM İCİ BOSALTİLMİS bir klüp aldınız kolay gelsin Allah yardim etsin.Basarilar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Suphi (2 yıl önce)
    Sayın başkan,a.gevreğin bu klübe yaptıklarından haberiniz yokmuydu?Bakın eski yönetim eseslı sorgulanmadan ,Herşey esaslı olarak mahkemelerde ortaya dökülüp,kuruşu kuruşuna bilirkişiye hesabı verilmeden bu işin altından hem maddi hemde manevi olarak kurtulmak çok zor.Bu borçlar net olarak hesabı verilebilinirse inanın vicdanlar rahatlarsa işler kolaylaşır.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    Yorumcuların yazdıklarına bakıyorum da, Adil Gevrek gibilere ödül verecekler nerdeyse, ne güzel yazmışlar belediyeler ödesin. Belediyeler vatandaşa hizmeti bıraksın paraları Malatyaspora versinler de 3-5 kişi zenginliğine zenginlik katsın. ne güzel düşünce. 400 milyonu kim yediyse gidip ondan hesap soracaksın, eğer o hesap sorulmazsa kim güvenip de 5 kuruş para verir. Hesap sorulmazsa herkesin düşüncesi şu olacak benim verdiğim paralarla birileri zenginliğine zenginlik katıyor, o zaman niye para vereyim ki. bu şekilde yönetilen bir kulübe hiç kimse yardım etmez. Aklınızı başınıza alın biraz, belediye versin diyorlar. Bir sürü köylü yol, su beklerken belediyeler parayı Malatyaspora harcasın ne güzel düşünce.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • bu millet (2 yıl önce)
    ekmek çalanın yargılanıp milyar dolar çalanın baş üstünde tutulduğu ülkede yaşamak zor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    şunu rahatlıkla söylüyebilirim geldiğiniz günden beri çalışmalarınıza bakıldığında olmlu görüntüler var içtten.. samimi ve heyacanlı çalışmalarınız var.. sayın başkan adil gevrektten hesap sorulmuyacakmı adil gevreğin yaptıkları adil gevrek ve yönetiminemi kalacak. tettehin satılmasında da adil gevrek yönetimde olmamasına rağmen kesin yolunu bulmuşttur. gerek tettehin transferinde gerek geçmişteki hesapları lütfen ama lütfen avukatlarınız aracılığı ile dava açın adil gevrek ve yönetimi yargılansın... eyyyy adil gevrek ve yönetimi bu takımın borcu olmadığı gibi kasada parası olması lazımdı. futbolculara para vermediniz ucuza oyuncu alıp milyon yurolara sattınız asgari ücretle çalışana bile para vermediniz birde 400.milyon borç.el indir el kaldırla aklanabilirsiniz peki allahın kanununda nasıl aklanacaksınız allahın gazabı sizlerin ve ailenizin etrafında dolşamaya başlarsa haliniz içler acısı olacak ve kıvrım kıvrım kıvırılacaksınız allahın gazabı ailelerinizin etrafında dolşamadan gelin aldıklarınızı getirin klübe teslim edin yoksa bu dünyada allahın gazabı insanı öldürmez ama fok balığı gibi sürüm sürüm süründürür. yatlarda keyf çatmayla porçe arabalarla cirit atmayla günlerinizin hep böyle geçeceğini sanmayın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • hakkı (2 yıl önce)
    bizim asgari ücretle kıt kanaat hatta çoğu ay geçinemediğimiz ücretin bi kısmını bağışlamayla düzelmez bu durumlar. belediye el atsın her ay atık su adı altında su parasından aldıklarını 1 yıl boyunca malatyaspora versin. herkes taşın altına elini soksun yürüyerek gidelim işe yol paramızı verelim. ama üç beş kişi ile olmaz bu işler. vali belediye başkanları iş adamları herkes taşın altına elini koysun. hiç bi sıkıntı kalmaz. giden gün ömürden gidiyor zaman geçiyor.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Baskan belediyeler yardim yapmasi gerekir ornek belediye oto parklarindan bufelerden ve bagis kutulari malatya bankalarin yanina ilave edilmesi mac biletlerini dusuk tululmasi
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Kayısı_Kentli (2 yıl önce)
    Sayın başkanım, diyelim bu yıl ligde kaldık, önümüzdeki yıl bu borçlar katlanarak artacak ve kulübün bu borçlardan kurtulması mümkün değil, Arguvan sporu alsanız takımdaki genç ve yetenekli oyuncuları Arguvan spora aktarsaniz ve birkaç yıl içinde Arguvan spor bu lige gelse şampiyon olup süper lige çıksa daha iyi olmaz mı?
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Hoca 44 (2 yıl önce)
    Başkanlık makamı ağlama yeri değildir.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Ayrıca Sıfır klübü batırmak makamı da değildir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    sayın başkan Güven kayboldu inanın borç 400 trilyonun üzerindedir kulübü batir içini boşalt kendi yazdığın 60 delegeyi uçakla getir el kaldır indir aklandim de ve çek git işin enteresan tarafı bu ilin vekilleri,belediye başkanı bile ses çıkarıp arkadaş bir gel bu kadar gelir var üstüne bu kadar borç yaptın diyemediler kulüplerde dönen olayları inşallah bir gün sayın cumhurbaşkanımız devlet denetleme kurulunu görevlendirir ve soruşturma yapılır, değerli başkan boşuna uğraşmayın bu kulüp bitmiştir lütfen gerçekleri kabul edelim transfer yasaği var puan silmeler gelecek,belediye olmasa ısınma sorunu tesislerde yemek çıkma sorunu olacak,takım sezona kamp yapmadan giriyor , bakınız bu işi altyapısı sağlam sanayii şehri bursa dahi goturememistir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Murat 44 (2 yıl önce)
    Ben başkanın konuşmasından birşey anlamadım...
    %50
    %50
    Yanıtla