SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'nin Tüzük Tadilatı Genel Kurulu Ertelendi

YMS'nin Tüzük Tadilatı Genel Kurulu Ertelendi
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor Kulübü’nün ‘Tüzük Tadilatı Genel Kurul Toplantısı’nın yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün Tüzük Tadilatı Genel Kurul Toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada, 4 Şubat’ta yapılması planlanan toplantı için yeterli çoğunluk sağlanamadığı belirtildi.

Kulüpten, ‘Tüzük Tadilatı Genel Kurul Toplantısı’ ile ilgili "Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda bugün saat 10.00'da yapılması planlanan Tüzük Tadilatı Genel Kurul Toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 11 Şubat tarihinde aynı yer ve saatte yapılacaktır” açıklaması yapıldı.

TÜZÜKTE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK YAPILACAK
Yeni Spor Kulüpleri Yasası’na göre düzenlenen, 8 kısımdan ve 98 maddeden oluşan Yeni Malatyaspor’un yeni tüzüğünde köklü değişiklikler yapılacak.
Eski kulüp başkanı Adil Gevrek döneminde yamalı bohçaya dönen mevcut tüzük, 9 kısım ve 168 maddeden oluşuyor. İnönü Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nden akademisyenlerden destek alınarak hazırlanan tüzük, kabul edilmesi halinde eski kulüp başkanı Adil Gevrek dönemindeki üyelik sistemi de ortadan kalkmış olacak.

Geçen yıl başlayan tüzük çalışmaları, son dönemde hız kazandırılarak hazırlandı. Tüzükte özelikle üyelikle ilgili maddede köklü bir değişiklik yapıldı. Gevrek dönemindeki üyelik konusu camiayı oldukça rahatsız ederken, yeni üyelik sistemine göre yılda bir kere değil iki defa üyelik başvurusu yapılacak. Bu kapsamda üye olmak isteyenler Ocak-Nisan, Haziran-Aralık ayları arasında olmak üzere iki dönemde üyelik başvurusu yapabilecekler.

Eski tüzükte ‘üye aidatını 2 yıl üst üste ödemeyen üye ihraç edilir’ maddesi yer alırken, iki madde sonra ‘5 yıllık ücretini yatıran tekrar devam eder’ maddesinde de değişiklik olacak. Karmakarışık olan ve birbiriyle çelişen maddeler yeniden düzenlendi. Kulübe üye olmak için bir defaya mahsus giriş ücreti bin TL ödenecek. Üyelik yıllık aidatı ise 300 TL olarak belirlendi.

Yeni Malatyaspor Kulübü’nün şu andaki delege sayısının 600’ün üzerinde olduğu ifade ediliyor.

DİVAN KURULU’NDA DA DEĞİŞİKLİK OLACAK
Yönetim kurulunda yer alan isimlerle ilgili yıl şartı aranmayacak. Kulüp başkanlığına ve kurullara seçilmek için kıdem yılı şartı 5 yıl olarak kalırken, bu şartı taşımayan kişiler 500 bin lira bağış yapmaları halinde başkan adayı olabilecek.

Yönetim, Yeni Malatyaspor Divan Kurulu’nda da değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Tüzük Tadilatı Genel Kurul’unda bu konunun da oylamaya sunulması bekleniyor. 19 kişiden oluşan ancak birçok kişinin istifa ettiği Divan Kurulu’na yeni isimler teklif edilecek.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Recep solmaz (1 yıl önce)
    Profesyonel kulüp lerde sorun yaşamak istemiyorsanız profesyonel düşüncelerle doğru kararlar alıp doğru transferler donanımlı egosuz kariyerli kriterlere uygun teknik adamlar ahşap çavuş ilişkileri olmayan saygın kişilerden oluşan üyeler gelir gider hesaplarının şeffaf olduğu bir tüzük olursa belediye valilik malatyalı sporseverler verdikleri paranın kuruşu kuruşuna nereye gittiğini bilirse israf olmazsa bu kulüp küllerinden yeniden doğacaktır sevginin şeffaflığın olduğu yerde mutlaka başarıda olacaktır .Allah dürüst insanların hep yaninda dır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Adil gevreğin dönemindeki tüzüğü değiştirmek yetmez.
    %100
    %0
    Yanıtla