SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yolda Trafik Eğitimi ve Farkındalık Ödülü

0
Güncellendi - 2018-10-02 06:59:09
Yolda Trafik Eğitimi ve Farkındalık Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Kurban Bayramı Tatilinde başlatılan ‘Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası kapsamında Malatya'da yarışmaya katılan ve trafikte hatalı sürücüleri uyarırken çektikleri fotoğrafları sosyal medyaya koyan yarışmacılar arasında, fotoğrafı en çok beğeni alan Helin Naz Büyüktaş’a Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal tarafından bisiklet hediye edildi.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 14-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında Türkiye genelinde “Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası ile kırmızı düdük dağıtılmış ve çocukların aileleri dahil hatalı sürücüleri uyarmaları istenmişti.

Kampanyaya Malatya’dan katılan ve görev fotoğrafı sosyal medyada en çok beğeni alan Helin Naz Büyüktaş’a kampanya bisikleti,  İnönü Üniversitesi Karşısı Uygulama noktasında yapılan “Yaşam Tüneli” etkinliğinde Emniyet Müdürü Ömer Urhal tarafından verildi.

Emniyet Müdürlüğü, trafik eğitimi ile ilgili çalışmalar konusunda da şu açıklamayı yaptı:

"Trafik kazası nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 oranında azaltılması hedeflenmiş, buna yönelik olarak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından kamuoyuyla paylaşılan ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi’yle de yeni denetim stratejileri ortaya konulmuştur.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı (08 Ağustos-15 Kasım 2018) doğrultusunda hazırlanan “Malatya Valiliği Trafik Kazalarını Önleme Planı” Kapsamında Elazığ yolu üzeri İnönü Üniversitesi yakınında bulunan sabit uygulama noktasında “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” Sloganıyla “Yaşam Tüneli” oluşturulmuştur. Yaşam tüneli içerisinde sürücü ve yolcuların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan kamu spotu videolar izlettirilmekte olup, amacı ise emniyet kemerinin önemini bir kez daha vurgulanarak görevli Polis Memurlarımız tarafından teorik ve pratik eğitimler verilmektedir.

Yapılan araştırmalarda emniyet kemeri kullanımının kaza sonundaki ölüm ve ağır yaralanma oranlarını % 30 ila % 70 oranında azalttığı tespit edilmiştir.

Ayrıca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla 14-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında ülkemiz genelinde “Bu Bayram Bende Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu kampanya kapsamında etkinliğin başrol oyuncuları olan çocuklarımızdan seyahatleri boyunca trafik kurallarına uymaları konusunda ailelerini uyararak sosyal medya üzerinden @TrafikEgm twitter adresinden #kirmiziduduk hashtagini etiketleyerek göreve ilişkin fotoğraflarını gönderen ve en fazla beğeni alan 100 kişiye bisiklet hediye edilecek yaraşması sonuçlanmıştır. Yarışma sonuçları Trafik Hizmetleri Başkanlığına ait www.trafik.gov.tr ve @TrafikEgm twitter adreslerinden duyurulmuştur.

Bu kampanya kapsamında yarışmaya ilimizden katılan ve yarışmayı kazanan Helin Naz Büyüktaş’a kampanya bisikleti; Sayın İl Emniyet Müdürümüz Dr. Ömer Urhal ve İl Emniyet Müdür Yardımcılarımızın katılımı ile Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından Elazığ yolu üzeri İnönü Üniversitesi Karşısı Uygulama noktasında 27/09/2018 günü yapılan “Yaşam Tüneli ” etkinliğinde düzenlenen törenle verilmiştir."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız