SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Bir Teşebbbüse Asla İzin Vermeyiz"

A- A+ PAYLAŞ

Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı'nın, Söğütlü Cami'nin eski belediye binasının bulunduğu alana inşa edileceği açıklamasının ve seçilen bu yer konusunda gelen tepkilerin ardından AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er'den bu girişim yalanlandı. Er, Söğütlü Camisi’nin Emekliler Parkı’na yapılacağı yönündeki söylemlere tepki göstererek, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Allah izin verirde belediye başkanı olursak böyle bir teşebbüse zaten asla izin vermeyiz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Emekliler Parkı civarındaki esnafları ziyaret eden AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, burada esnaflarla tek tek görüştü, sorunlarını dinledi. Geçici konteyner işyerlerinde hizmetlerine devam eden esnafları dinleyen Sami Er, çarşının 1 yıl içerisinde ayağa kaldırılacağını söyledi.

Esnaf ziyareti sırasında Söğütlü Cami’nin Emekliler Parkı’na yapılacağı yönündeki söylemlere de açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, böyle bir durumun kesinlikle olmadığını dile getirdi.

Bu bilginin tamamen yanlış olduğunu ve böyle bir duruma da kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyen Er, “Burası bir park alanı, burada cami yapılmasına kim karar verdi. Bunun kararını verecek olan Büyükşehir Belediyesi’dir. Zaten park alanına cami de yapılmaz. Tamamen uydurma haberler. Vatandaşımız ve esnafımız buna itibar etmesin. Caminin yeri bellidir, zaten burada cami yapılması için imar çalışması olması gerekir. Böyle bir şey yok asla. Gerek Malatya halkımız gerek buradaki esnafımız asparagas haberlere itibar edilmemesini istiyorum. Allah izin verirde belediye başkanı olursak böyle bir teşebbüse de zaten asla izin vermeyiz” dedi.

Böyle bir açıklama yapılmasına tepki gösteren Er, “Önüne gelen bir açıklama yapıyor. Açıklama yetkisine sahip olmayan insanlar akıllarına estiği şeyi telaffuz ediyorlar. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin dışında kimse karar veremez, vatandaşımız da esnafımız da bunu böyle bilsinler” ifadelerine yer verdi.

Muhalefet adaylarının bu konuyu bir siyasi malzeme haline getirmesine de tepki gösteren Sami Er, “Cami yerine yapılır, yeri neresi ise oraya yapılır. Bunu siyasi malzeme haline getiriyorlar. Böyle bir durum asla yok. Bunu telaffuz edenler de yanlış telaffuz ediyorlar.  Yetkisi olmadığı halde böyle bir konuşma yapıyorlar.  Asla böyle bir durum yok, cami de kendi yerine yapılacak” diye konuştu.

VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLAMIŞTI..
Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, geçtiğimiz hafta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Söğütlü Camii'nin eski yeri rezerv alanı. Son duruma göre Söğütlü Camisi Emekliler Parkı'nın olduğu yere müstakil bir cami olarak inşa edilecek. Yapımını da yine  Malatya’mızın yetiştirdiği hayırsever Bayram Kızılaslan Beyefendi üstlendi. Emekliler Parkına Söğütlü Camisi inşa edilecek. Büyük bir cami olacak. Eskisinden daha büyük olması planlanıyor. Şu anda çalışmalar yapılıyor. Taslak çizimleri falan tamamlandı. Vakıfların mülkiyetinde olan iş yerleri kendi rezervi alan içerisinde kendisini koruyacak. Ancak camimiz Emekliler Parkında inşa edilecek. Yeni yapılacak olan caminin altında iş yeri olmayacak.” demişti.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • MALATYALI (1 ay önce)
    ŞKÖ Endüstri ve Sanat Anadolu Lisesinin kendi yerinde yapılması için çaba sarf etmesini sayın başkanımızdan bekliyoruz birilerinin rant kaynağı olamadan müdahale dilmeli merkezi bir konumdaki bu okulun Malatyamızın dört bir yanında gelen öğrencilerimize hitap etmesi ve ulaşımı büyük önem taşımakta
    %50
    %50
    Yanıtla
  • isa (1 ay önce)
    Bu ulkede kar marjı en yuksek sektor her zaman din olmustur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 ay önce)
    Arkadaşlar çocukluğunda hatırladığım kadarıyla bahçesinde söğüt olan dışı beyaz boyalı bu halinden küçük bir camiii idi, bizde cumalar ve teravihler hariç caminin 3 de 1 i bile dolmaz gerçekçi olalım dibinde Yeni Cami var ve bence de Söğütlü camii yerinde yapılsın ama bahçesinde söğüt olan altında dükkan olmayan adını yaşayan eski haliyle sade güzel bir cami. Ama olmaz günümüz hastalığı şaşalı koca birşey yapar çıkarlar maksat ikbal, itibar, referans olsun vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    İyide sayın başkanım söğütlü camiyi taşımak isteyenler,projeyi hazırlıyanlar da sizinkiler !Buna izin vermem diyen de sizsiniz.Yoksa bu plan ve projeleri gizli cehapeliler mi yapıyor ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Gerçekten komedi kendi belediyeleri vakıflar kendi ellerinde biz gelirsek buna müsade etmeyiz bence buda CHP lilerin işi deyinki zaten okumayan , araştırmayan seçmen var bence inanir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah bilgin (1 ay önce)
    Cami kesinlikle yerine yapılmalıdır. 1730 yıllarında Hüseyin Bektaş efendi isminde bir zat yerini camiye bağışlamıştır. Vakıflar müdürü bunu bilmesi lazım. Vakıflar genel müdürlüğü nde kayıt var, arşıvde müdür bey araştırırsa görebilir. Hatta bu caminin ORDUZU da akarı varmış. Eski söğütlü camisini yıkarak tarihe saygısızlık yaptılar 1986 da, hiç olmazsa yerine yapmasınlar. Camiyi aynı yerinde yapsınlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (1 ay önce)
    Ne kadar beyni sulanmış bir toplumuz ya. Sanki her şeyi halletmişiz ülkenin en büyük sorunu olan Söğütlü cami aynı yere mi yapılsın yoksa başka bir alana mı kaydırılsın tartışmasına dalmışız. Bunların hepsi bence İşi gücü olmayan pisikolojik sorunlarla boğuşan insanlar ya da Söğütlü caminin yerinde yapılmasından büyük çıkarlar elde edecek insanlar saçma sapan gündemlerle uğraşıyor ve milletin vaktini harcıyorlar. Söğütlü cami eski yerine yapılsa ne olur hiç yapılmasa ne olur. Onun gibi başka çok camiler yapılır. İlla da adı söğütlü olsun derseniz yapılacak diğer camilerden bir kaçının adını Söğütlü cami 1,2,3 diye adlandırıp önlerine de birer söğüt ağacı dikeriz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (1 ay önce)
    İyide proje sizin değilmi siz calıp siz oynuyoruz bakıyorsunuz tepki var bunu bir başarıymış gibi iptal ediyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Yav hep aynı işte AKP önce krizi çıkarır sonrada ben çözdüm der hep aynı taktik malatya gözünüzü açın yeter artık bu kalitesiz yönetime son verin
    %87
    %13
    Yanıtla
  • serhat dağ (1 ay önce)
    Şuna oy vermeyin. Sizin verdiğiniz oylar yüzünden gençliğimiz heba oldu. 1 senede ayağa kalkacak malatya nerede? hangi sözlerini tuttularda şimdi meydanlarda geziyorlar. Betonla büyüme olur mu? Seçimden sonra zamlar yağmur ibi yağacak.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ EFENDİ HZ. (1 ay önce)
    Vakit namazında Söğütlü camide kaç sıra cemaat oluyor. Ancak cuma günleri dolar. Oraya büyük bir cami yapmanın gereği yok. Sadece cami yapsınlar. Ama sadece cami. Altına üstüne sağına soluna hıyanethane ticarethane kuyumcu dövizci faizci tütüncü güzellik merkezi iç çamaşırcı bilmemnehane yapmasınlar. 4 kat net ibadet yeri yapsınlar. Vakit namazında bir katı. Cuma da da tümü kullanılır. Boş zamanlarda kur-an kursu verilir. En fazla altına bir aşevi yapılır.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Cuma namazında hoca hutbede caminin ihtiyaçları için para toplayacaz dediğinde,içinden ve kalbinden 50 tane fikir geçiyor. En güzeli altına dükkan yapıması. Buradan gelen para ile caminin ihtiyaçları gideriliyor.hatta bodruma güzel bir otopark yapılsa daha güzel olur. merkezde otoparka ihtiyaç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • gamil (1 ay önce)
    kendiler planlıyor kendiler geri dur diyor malatyalı oyuna gelme kendi kendilerine gündem yapıyolar.söğütlü camiyi emeklliler meydanına planlayanlarda kendileri idi tepki çok olunca biz müdehale ettik dediler milletle dalga geçiyolar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mlt (1 ay önce)
    Bakırcılar Çarşısını yıllardır kaldırmak istiyorlardı, yine aynı yere yapıyorlar, Şehri daracık bir yere kurmaya çalıyorsunuz. Yeni Camiye milyarlarca harcadılar yine yıkıldı. Yazık bu Şehre , vizyonsuz siyasetçiler… birkaç siyasetçinin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Taha (1 ay önce)
    1942 den beri ülkenin can damarı olan Şehit Kemal Özalper Meslek Lisesi'nin de sözde yeşil alan yapılmasına müsaade etmemenizi temenni ediyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • gülsüm (1 ay önce)
    başkan adayları enkaz halindeki belediye alacaklarını bilsinler mevcut başkanlar typ ve şirketler üzerinden kendi adamlarını belediyeye dolduruyorlar geçenlerde belediyeye gittim odalarda oturacak yer kalmamış o kadar adam almışlar ki birde gelir gider bilgilerini mutlaka alsınlar şu anda müdürler katında evrak düzenlemeler yapılıyor, başkan adayları koltuğa oturduklarında dev sorunlar kendilerini bekliyor.Niteliksiz personel, işlemeyen çarklar, uzun zamana yayılan çekler biriken borçlar vs vs vssss
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kiremit (1 ay önce)
    Sami Er şimdi Allah'ın izni ile seçilirsem demeye başlamış. Daha önce de böyle bir ihtimal yok diyordu. Bu siyasi güruh diyorsa ki kesinlikle imkanı yok bakın kesin olarak oraya yapılacak. İlk önce eczane ve torpillilerin yerlerini bir halletsinler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    LCWAİKİKİ binası kamulaştırılsın cami yapılsın. Sağlam bina. Yeri tam olması gereken yerde. Yanına minare üstüne kubbe oldu sana cami.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)
    LC Wikiki binasına 8 tane minare yapın. SöğütlüWaikiki Vahap Efendi Camı olsun, sorun bitsin. Ayasofya da öyle cami olmadı mı... Tanıma da uygun olur. Temeli su. Altı ticaret. Üstü ibadet. Gerisini de siz söyleyin artık.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Konuralp (1 ay önce)
    Malatya ili yöneticileri neyin nereye yapılacağına kara vermemiş ve her gün bir haber bu il yöneticiler şehir bir adım ileri gitmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru karar (1 ay önce)
    Söğütlü Camiinin emekliler parkına yapılması çok isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Vakıflar Bölge müdürlüğü güzel bir karar vererek Malatya halkının teveccühünü kazanmış olduğu için tebrik ediyorum. Sami Er halkın taleplerini bilmediği için boş bir konuşma yapmış. Belediye başkanı olacak kişinin halkın taleplerini ve şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurması gerekir. Eski Söğütlü Camii cuma ve bayram günlerinde yetersiz kalıyordu.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Soğutlu cami yerine dev asa olarak yapılsın... önündeki kuyumcular yeri kesinlikle yapilmasin onu kapatilmasin.. kuyumculara caminin altinda ki dükkanlar tahsis edilsin.. fuzuli caddesi cevreyoluna baglansin.. valilik binası eski yerine asla yapilmasin sumerpark belediye binası karşısına yapılsın..
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mehmet dev asa olunca ne oluyor bırakın bu işleri acil öncelik degildir
    %63
    %37
    Yanıtla
  • 101MALATYALI (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sonra da ithal cemmat bulur getirip namaz mı kıldıracaksınız. Vakit namazında söğütlü camide kaç sıra cemaat oluyor. Hiç gittin mi sen oraya. Ancak cuma günleri dolar. Oraya büyük bir cami yapmanın gereği yok. Sadece cami yapsınlar. Ama sadece cami. Altına üstüne hıyanethane ticarethane dövizci faizci güzellik merkezi bilmemnehane yapmasınlar. 4 kat ibadet yeri yapsınlar. Vakit namazında bir katı. Cuma da da tümü kullanılır. Boş zamanlarda kur-an kursu verilir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gözlemci (1 ay önce)
    Söğütlü Camii eski yerine daha büyük olarak yapılsın. Altı da otopark ve çarşı olsun. Buradaki esnaflar ve kuyumcular da çarşıya yerleştirilsin Hem otopark sorunu halledilmiş olur hemde çevresindeki yol genişlemiş olur.Böyle yapacaklar ama seçimden önce şimşekleri üzerletine çekmek istemiyorlar. Hele bi seçim geçsin. Kuyumcular Konyayı hanyayı görecek.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • A Ali (1 ay önce)
    Yapacaksanız yapın kim engel oluyor o kadar kiliseleri ibadet yapılır hale getirdiniz kim ne dedi ibadethaneye kimse ihtiraz etmez siyasiler oy için gündemde tutuyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Sami başkanım çok teşekkür ederiz. Bu müjde önemli idi. Sizin şehircilik vizyonunuza güveniyoruz. Malatyalının sizden çok büyük ümidi ve beklentisi var. Allah yardımcınız olsun
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (1 ay önce)
    Milletin aklıyla alay etmeyin. Bir kentin olmazsa olmazı kent meydanı ve çarşısı tabi bu meydanda ülkeye göre ibadethane. Meydanı kûçültmeyin, büyütûn. Buna özellikle esnafların yardımcı olması gerek; sahip oldukları varlıkların gerçek sahibinin halk olduğunu unutmamalılar. Bu dünyanın ahireti de var. Allah'tan korkun. Keser gibi olmayın.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Hangi vasıf ile ???
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Sayın Sami Er Malatya'ya dışardan geldiniz bari günlük Malatya haberlerini takip etseniz başkanlığına talip olduğunuz şehirde ne olup bittiğini öğrenirsiniz.Ama belli olan şu ki bunu yapmıyorsunuz.Kendi ezberinizle konuşuyorsunuz.Söğütlü'nün Emekliler Parkının olduğu alana eski belediyenin oraya yapılacağını birkaç gün önce Vakıflar Müdürü açıklamıştı proje filan çizildiğini tüm teferruatla anlatmıştı.Şimdi zorda kalınca çıkıp diyorsunuz böyle birşey yok yalan filan.Böyle konuşacağınıza olanları yalanlayacağınıza böyle birşey varmış ama biz engelledik deseydiniz daha doğru olurdu.İnanılırlığınızı kaybediyorsunuz.Benden uyarması.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Burak (1 ay önce)
    Buyuksehir adayı depremden sonra Malatya ya gelmez.yesilyurt adayı depremden sonra İstanbul'a yerleşir.aday olduktan sonra tekrar gelir.mevcut iktidarın atadığı vakıflar bölge müdürü söğütlü cami taşınacak der.iktidarın belediye başkan adayı böyle bir şey yok der.bunlar mi bu memleketi yönetmeye adaylar.yazik çok yazık
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hani (1 ay önce)
    İzin vermem deyince bir gülme geldi. Sana kim soracak ki eğer öyle birşey varsa. Davullarını alır gelirler ve hunharca temellerini atarlar. 20 yıldır olduğu gibi
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    İyide Malatya'daki projeler muhalefet partililer tarafından yapılıyorda haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz? eski belediye yerine camii inşaatı projesini de demekki muhalefet yapmış ki sayın başkan adayımız buna karşı çıkmış!Seçimlere kadar kimbilir daha neler görüp duyacağız.Gülsekmi? ağlasakmı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Fazıl (1 ay önce)
    Seçilemeyeceği için sorun yok. Malatyayi malatyalilar yönetecek
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bu dediğine kendin inanıyorsan sen malatyayı tanımamışsın sosyal medya gazıyla seçim kazanılmaz yine %55 ve üzeri oyla kazanacaklar bırakın artık pembe gözlüklerle hayata bakmayı
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Malatya da en kötü durumda bile, her şartta kazanacak akparti boşuna ağlamayın
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (1 ay önce)
    Körler sağırlar, birbirini ağırlar… Malatya, basiretsiz siyasetçilerin elinde oyuncak oldu resmen. Biz oyumuzu Ağbaba’ya vereceğiz, çünkü Malatya’ya sahip çıkan bir tek o var…
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Post-Meşale mi? (1 ay önce)
    Bu konu günlerdir konuşuluyor ancak Sami ER yeni açıklama yapıyor. Bu açıklamayı yapmak için neden bu kadar beklediğini açıkçası çok merak ettim. Sami bey Söğütlü Caminin yerinde mi dönüştürüleceğini yoksa farklı bir yere mi taşınacağını Vakıflar Genel Müdürlüğüne mi sordu yoksa Diyanet İşleri Başkanlığına mı? Yoksa (bir vakfa mı)
    %80
    %20
    Yanıtla