SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gri Pasaport Davası İçin Çınar'a Tebligat Yapılamamış!

Gri Pasaport Davası İçin Çınar'a Tebligat Yapılamamış!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin, kamu imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla (hizmet pasaportu), iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve yurtdışına çıkarılma karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’ skandalına yönelik açılan davaya bakan mahkemenin, davada ‘tanık’ konumuna getirilen  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a gönderdiği tebligat geri döndüğü için bu duruşmada dinlemedi. Mahkeme hakimi, bu kez tebligatın Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamına gönderilmesine karar verdi. Duruşma 30 Mart yerel seçimleri öncesinde 5 Şubat’ta yapılacak. Hakim, sanıklar hakkındaki yurtdışı yasağını da kaldırdı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin, resmi kamu imkanlarının, bazı yönetici ve çalışanlarının da aracı edilip kullanılmasıyla sağlanan gri pasaportla, iki ayrı grup olarak yurt dışına gönderilen ve yurtdışına çıkarılma karşılığında organizatörlere para ödeyen 90 şahsın geri dönmemeleriyle ilgili ‘insan- göçmen kaçakçılığı’ skandalında bu kez 300 bin üzerinde nüfusu bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a tebligatın ulaştırılmadığı ortaya çıktı.

17 Şubat 2020'de ve 17 Eylül 2020'de olmak üzere toplam 90 kişinin Yeşilyurt Belediyesi’nin sözde çevre projesi kapsamında  gri pasaport düzenletilerek Almanya’ya 'kaçırılması' ve bunların Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” kapsamında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesine Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski belediye başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası talebi ile Eylül 2022’de dava açılmıştı.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 3. duruşmaya sanık Bekir Karakuş ve avukatı Şahin Çağlar.  sanık Ersin Kilit’in avukatı Emircan Eren ve Veysel Ertargın, Sanık Ali Ayrancı’nın avukatı Ali Alper Can katıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Bingöl-Servi eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı ile olayın Almanya’daki ayağı olduğu iddia edilen Ersin Kilit mahkemenin fiziki şartlarından dolayı SEGBİS aracılığıyla katılamadı.

Hakkında zorla getirme kararı bulunan aynı zamanda Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi olan Tanık Nusret Aslan ve Yeşilyurt Belediyesi çalışanı İsa Yumuk’un mahkemede hazır bulundu.

Bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen ancak eline tebligatın ulaşmadığı bildirilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar duruşmaya katılmadı.

Mahkemede tanık olarak dinlenmesi için  tebligat çıkartılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, Yeşilyurt Belediyesi çalışanı ve Mehmet Çınar’ın yakın ekibinden İsa Yumuk’a, diğer tanıklar Veysel Ser ve Engin Efe için çıkartılan tebligatların bilatebliğ- Adreslerinde bulunamadığı- gerekçesiyle iade edildiği görüldü.

Fiziki şartlar nedeniyle basına kapalı olarak görülen duruşmada tanıkları dinleyen mahkeme, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesi için usulüne uygun davetiye tebliği çıkarılmasına karar verdi

-“Başkan beyin talimatı olduğunu söyleyince kabul etmek zorunda kaldım”

Tanık Nusret Aslan mahkemede verdiği ifadesinde, “Ben önceden kayısı ticareti yapıyorum. Belediyede şu an meclis üyesiyim. Olay hakkında bilgi sahibi oldum. Meclise gelen talepler konusunda yapılan bir toplantıda belediyenin iş birliği içerisinde bulunduğu şirket tarafından yurtdışına belediye personellerinin götürüleceğini öğrendim. Özel Kalem Müdürü Mehmet Türkoğlu beni aradı. Adımın gidecek heyette olduğunu söyledi. Bende gitmek istemediğimi söyledim. Başkan beyin talimatı olduğunu söyleyince kabul etmek zorunda kaldım. ilk ay 3 kişinin gideceğini daha sonra da bunun devam edeceğini söyledi. Tüm masrafların yurtdışında bulunan bir şirket tarafından karşılanacağını beyan etti. Şirket ismini şu an hatırlamıyorum. Gidenler arasında Bekir Karakuş. Hasan Dağdeviren ve Sahin Özer’in de olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bekir abiyi aradım. bana Ali Ayrancı isimli bir şahsın beni arayacağını söyledi. Pasaport için Nüfus Müdürlüğüne gittiğimde Ali Ayrancı ile orada tanıştık. Pasaport işlemlerini yaptık. Daha sonra Ali Ayrancı bana STK’va üye olmam gerektiğini. proje içerisinde bunun da olduğunu söyledi. Ben de hangi STK olduğunu sordum. Bana başkanın Sait Aytekin olduğunu hatırladığım kadarı ile Girişimciler Derneği olduğunu söyledi. Kısa bir araştırma sonrası bunu kabul ettim. Kimlik fotokopimi Ali Ayrancı’ya verdim. Hasan Dağdeviren ile birlikte İstanbul’a uçak ile gittik. Bizi Ali Ayrancı karşıladı. Biletlerin kimin aldığını bilmiyorum. Üçümüz birlikte Almanya’ya gittik." dedi.

-“Meclis üyesi olunca VIP hizmet aldığımızı düşündüm”

Almanya’ya gidişlerini  ve dönüşlerini de anlatan tanık Nusret Aslan şöyle devam etti:

 “Havaalanında Ersin isimli şahsın eşi bizi karşıladı. Arabada yolculuk yaparken Ali Ayrancı bu kadına yenge diye hitap ediyordu. Muhtemelen tanışıklıkları vardı. Daha sonra Ersin bey ile tanıştık. bizi gezdirdi.  Gezdiğimiz sırada sadece biz vardık. Başka bir kalabalık yoktu. Yaklaşık 3 gece kaldık. Ersin beye diğerlerinin nerede olduğunu sorduğumda biz sizi gezdiriyoruz. Diğerlerini başka arkadaşlar gezdiriyor dedi. Bende meclis üyesi olunca VIP hizmet aldığımızı düşündüm. Hannover ve yakın olan birkaç eyalete gittik. Belediyelere yapılan çalışmaları gözlemledik. Ancak diğerlerinin ne yaptığını bilmiyorum. Türkiye’ye döneceğimiz sırada Ersin bey bizden ricada bulundu. Amcasının oğlu olduğunu söylediği ortağına para göndermek istediğini, yaklaşık 40.000 Euro olduğunu, ancak para kesintisi olmadığı için elden verileceğini söyledi. Adam başı 10.000 Euro parayı Bekir Karakuş’a, bana, Hasan Dağdeviren’e ve Sahin Özer’e verdi. Benim yaklaşık kendime ait 300-500 Euro kadar param vardı. Ersin in verdiği parayı saymadan aldım. Ali Ayrancı bizim ile birlikte Türkiye ve dönmedi. Malatya’va geldiğimizde Sahin Özer’in şoförü bizi karşıladı. Biz parayı Bekir  Karakuş’a verdik. Bekir bize gerekli kişilere bu parayı ileteceğini söyledi. Benim olaya ilişkin görgüm bilgim bundan ibarettir.”  İfadelerini kaydetti.

-Polise verdiği ifadesindeki o cümleyi kabul etmedi

Avukatların sorularına da yanıt veren Tanık Nusret Aslan, “Ben her ne kadar kollukta (Polis ifadesinde) ‘Bekir Karakuş paranın anasını ağlattı’ seklinde bir şey söylediğim hususunun ifademe neden böyle geçtiğini bilmiyorum. Bu tamamen Veysel Ser’in iftirasından ibarettir. Gezinin içeriği yurt dışındaki belediyelerin çalışmalarını incelemek için gitmiştik. Bunlar park ve bahçeler üzerinde elektrikli bisikletler üzerine yapılan çalışmalardı. Bu hususta sunumlar yapıldı. Biz sunumlar sonrasında kendi notlarımızı alıp Türkiye ye döndük. masraflar belediye dışındaki kişi tarafından karşılanması nedeni ile Ersin Kilit’e  neden böyle harcama yaptığını sorduğumda Almanya’daki devletin yapılan harcamaların vergiden kestiğini söyledi. Olayı öğrendikten sonra da kimse ile görüşmedim” dedi.

-“Bize böyle söylemişti”

Tanık Nusret Aslan, “Söz konusu bizim getirdiğimiz para Ersin Kilit’in amcasının oğlu olan şahsa elden göndermek istediği paraydı. Bize böyle söylemişti. Yurt dışına giden ancak geri dönmeyen şahısların, sanıklara ve bu projeyi organize eden kişilere para verip vermediğini bilmiyorum. Böyle bir duyumum da olmadı.” dedi.

-“Kale ve Battalgazi belediye başkanlarını proje için aradım, ama.."

Tanık Nusret Aslan, “Her ne kadar soruşturmadaki beyanımda ‘40.000 EURO olayını duyunca midem bulandı’, şeklinde ifadem geçti ise de bunu söylememdeki amaç ‘lanet olsun böyle bir geziye, katılmamalıydım’ demek istememdir. Olaylar basına yansıyınca adımızın geçmesinden dolayı mustarip oldum. Gezi sırasında Ersin Kilit proje kapsamında bir bağış yapacağını söylemişti. Ancak bunun miktarını bilmediğim gibi bağış yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Ersin Kilit’in elektrikli bisiklet bağışı olduğunu basından duydum. Bizzat şahit olmuşluğum yoktur. Almanya’da iken yurt dışında okluğum izlenimi vermek için kale Belediye Başkanını görüntülü aradım, ‘Siz de böyle projeler yapın’ dedim. Ayrıca Ali Ayrancı başka belediyelerle de çalışmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i tanıyor olmam nedeni ile onlara da bu projeden bahsettim. Mehmet Acun ile de görüşerek projeden bahsettim. Ali Ayrancı ile Mehmet Acun telefonla görüştü. Ali Ayrancı, Mehmet Acun’a, ‘Sen 5 kişi ver gerisini biz tamamlayacağız’ diye konuşmalarına şahit oldum. Gidecek kişilerin Mehmet Acun’un ‘Neden biz belirlemiyoruz’ diye sorduğunda Ali Ayrancı ‘Proje kapsamında böyle olması gerekiyor’ dedi. Biz bu konuşmadan sonra bulunduğumuz yerden ayrıldık. Olaylar ortaya çıkınca ilk işim Mehmet Acun’u arayıp durumdan bahsetmek oldu. o da ‘haberimiz var’ dedi. Bildiklerim bundan ibarettir” ifadelerini kaydetti.

-“Bekir Karakuş oyuna geldiğimizi bana söyledi”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yakın isimlerden olan ve Yeşilyurt Belediyesi çalışanlarından olan tanık İsa Yumuk verdiği ifadesinde şunları söyledi: 

“Ben Yeşilyurt Belediyesinde memur olarak çalışırım. Olayların olduğu dönemde Basın Müdürü olarak çalışıyordum. Bekir Karakuş o dönemde Belediye Başkan Yardımcısı olması nedeni ile tanırım. Kendisine bağlı çalıyorduk. Diğer şahıslarla olay nedeni ile tanıştık. O dönem Bekir KARAKUS bir çalışma var bunun ile alakalı gerekli alt yapının sağlam olması ve GBT ile sorun olmaması nedeni ile Malatya’dan bir dernek ile bir çalıma yapılmasını istedi. Önceden tanıdığım Mehmet Sait Aytekin’i dernek ile ilgili aradım. Kendisi de Belediyeye dernek ile alakalı yardımda bulunacağım, dedi. Mehmet Sait Aytekin’in kişisel gelişim ile ilgili derneği vardır. Bu durumu Bekir Karakuş’a söyledim. Sonrasında Bekir Karakuş, Ali Ayrancı ve ismini hatırlamadığım biri olduğu halde cafede buluştuk. Ali Ayrancı, yurt dişi destekli bir proje gerçekleşeceğini, belediyeden birkaç kişinin inceleme yapmak üzere yurt dışına gidip geleceğini söyledi. Bunun kuruma katkısı olacağını söyledi. O dönemde belediyede yurt dışında inceleme gezisi çalışması da olunca bu konuşmayı dinledik. Birkaç gün sonra derneğe gittim. Ali Ayrancı gerekli kayıt almaya başladığında ben ayrıldım. Kayıtların tamamını Ali Ayrancı gerçekleştirdi. Ali Ayrancı kayıt yaparken elinde liste vardı. Ben bu şahısları görmedim. Listedeki kişileri kayıt ederken ben dernekten ayrıldım. Sonrasında gerçeklesen süreçten bilgim yok. Çocuğum epilepsi hastası olması nedeni ile ben gidemedim. Olayları öğrendikten sonra basına yansımasından sonra Bekir Karakuş oyuna geldiğimizi bana söyledi.”

-“Gidenlerin dönmediğini,  ancak pasaportların mühürsüz olarak döndüğünü duydum”

Sorulan sorulara da cevap veren tanık İsa Yumuk, “Ben olaylar ortaya çıktıktan sonra şahısların dönmediğini ancak pasaportların mühürsüz olarak döndüğünü duydum. Dönen şahısların yanlarında para getirip getirmediklerine dair bir bilgim yoktur. Gidenlerden de sadece belediye çalışanları ile görüştüm. Onları da işim sebebi ile tanırım. Gidipte dönmeyen şahısları bilmediğim için görüşmüşlüğüm olmadı. Cafede oturduğumuzda masrafların yurt dışı bağlantılı şirket tarafından yapılacağını söylediler. Gidecek kişilerden bir para talep edilip edilmediğini bilmiyorum. Ben gitmiş olsaydım uçak ile gidecektim karayolu ile gidilme konusunda bir bilgim yoktur” şeklinde konuştu.

-“Pasaportlar Nüfus Müdürlüğüne Türkiye’ye giriş mührü olmadan teslim edilmiş”

Tanık İsa Yumuk, “Benim duyduğum kadarı ile gidip te dönmeyen şahısların pasaportları Türkiye’ye giriş mührü olmadan gelmiş. Nüfus Müdürlüğüne bu şekilde teslim edildiğini duydum. Bizzat olaya şahit olmadım. Gidipte dönmeyen kişilerin daha önce söylediğim gibi bir para verdiğini duymadım. Olaylar basına yansıdıktan sonra Ersin Kilit isimli şahsa bir teşekkür belgesi sunulduğunu gördüm. Ancak böyle bir bilgim yoktur. Ali Ayrancı’yı belediyeden Bekir Karakuş vasıtası ile tanırım. Derneği bana söyleyen ve ilgilenmemi söyleyen kişi Bekir Karakuş’tur. Ali Ayrancı’nın bilgisayarda üye kayıt sisteminde kayıt ettiğini gördüm. Olay ile ilgili proje ile ilgili herhangi bir basın kurumuna bilgilendirmede bulunmadık.” dedi.

-Çınar için mahkeme tebligatı Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamına gönderilecek

Duruşmada Şahin Çağlar ve diğer avukatlar Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın tanık olarak dinlenilmesini talep ettiler.

Mahkeme Hakimi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar için Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamına  bir sonraki celse hazır edilmesi için ‘usulüne uygun’ tebligat gönderilmesine, Ali Karakuş, Ersin Kilit ve Ali Ayrancı hakkındaki adli kontrol kararı ve yurtdışı yasağının kaldırılmasına, tanıklar Veysel Ser ve Engin Efe’nin  adres araştırılmasının ardından işlem yapılmasına ve duruşmanın ise 5 Şubat 2024 tarihine ertelenmesine karar verdi.

malatyahaber.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • ahmet (6 ay önce)
    a. dan z yen yeşilyurt belediyesi içişleri bakanlığı tarafından denetlenmelidir. kamunun vicdanı rahatlatılmalıdır. bu memelkette hak edilmemiş makamlar ve hak edilmemiş paraları kazananlar oldu... kimseye kalmaz ve Allah elbet nurunu tamamlar ve bahsi geçen şahıslar hak etmişlerse cezalarını çeker...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (6 ay önce)
    yerken içerken gezerken her şey güzel şimdi ise kimse kimseyi tanımıyor , yazıklar olsun hepinize , malatyanın hakkını hiç ettiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murtaza 44 (6 ay önce)
    Geçen tso başkanı ihracat ta düşüş. Var diyordu düştü tabi çınar başkanın işine Taş koydular yurolar yalan oldu malatya ekonomisi büyük kayıp verdi gitti yurolar çınar başkan yine seçilip ihracata devam etmeli
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hamdi (6 ay önce)
    Sözde 28 Şubat Platforumuna göndersinler tebligatı, onlar bulurlar, nasıl olsa karısını sözde 28 şubat mağduru olarak işe onlar almışmışlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reşit (6 ay önce)
    gideceğini anladı birde kalkmış sanki malatya köy 4 kat yapacağım doğru battalgazi 7 kat ,yeşilyurt 4 kat olunca binalar yıkılmıyor 2008 ve 2015 de gelen genelgeleri uygulasaydınız özel alanlı imar alanlarını böyle saçma sapan imara açmazdınız şimdi yerini sağlama almak için yalakalık olsun diye yelşilyurta 4 kat imar veriyor beyefendi tekrar o koltukta kalmak için yeşilyurta 4 kat ver hiç yatırım da gelmesin artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cengiz (6 ay önce)
    yav böyle saçma haber olamaz bizede tebligat geliyor ulaşamazsa muhtara veriyor tebligat yapıldı sayılıyor gitmezsen polis zoru ile götürülor saçma sapan haper olmuş kaynağınızı değişin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Furkan (6 ay önce)
    Büyükşehir,Yeşilyurt,Battalgazi başkanlarına toplu bi pasaport çıkarsan kıyak geçsen bi başkan bu seçim öncesi Malatya’nın hayrına olur :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (6 ay önce)
    evet bu adam şimdi belediye başkanı değil mi yazık gercekten malatya hazine arazisi kalmadı yelşilyut yazı oldu yaptıkları evlet topsögüt evleri oturan olmdan yıkılıdı yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (6 ay önce)
    Pasaport başkan :) halk arasında artık böyle söyleniyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • öneri (6 ay önce)
    31 Mart'ta biz tebliğ edeceğiz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • erol (6 ay önce)
    Malatyalılar seviyor böyle insanları ondan devam Çınarla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Ben bu Mehmet çınar kadar bir adam görmedim.karşısına geçip yüzüne üfürsen elini sıkıp nasılsın der.o kadar mevzu oldu pasaport,yaptığı evler hasar aldı, eşini usulsüz bir şekilde devlet kadrosuna aldırdı.bunlar tabi bildiklerimiz.buna rağmen hala pişkin bir şekilde o koltukta oturuyor.gerci bizim halkımız yarın seçim olsun yine gider buna oy verir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (6 ay önce)
    Allahınızı severseniz bu hükümetle bu davadan bir sonuç çıkacağını bekleyen var mı? Adam devletin imkanlarını kullanarak insan kaçakçılığı yapıyor ama uyarı bile almıyor. eğer başka partiden olsaydı içişleri bakanlığı anında görevden alırdı. Çünkü bizim kanunlar AKP liler için değil. elbet bu düzende biter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (6 ay önce)
    Malatya isminin geçtiği hicmi güzel bir haber okuyamayacağız.yesilyurt belediyesinin organizatörlüğünde almanyaya gidip dönmeyen malatya lida olmayan devlet eliyle parasıyla adam kaçıranlar aklanma peşindeler hadi vatandaşlar aptal adalet li olması gerekenlerdemi !!bırakın tiyatro oyununu komedi izleyecek gücumuzde gülusumuzde tükendi. Siyaset onurlu şerefli Türk milletinin dürüstce düzgünce ayrıştırmadan doğru işler yapmaktır.parti gozetmeksiz yapılan memleket icin doğru kararlar benimsenmeli kişisel adamcilik kayırma torpil liyakatsiz kararlar parti ayırımı yapmadan engellenmelidir.hakimi savcısı sonucu niyeti belli olan suç teşkil eden eylemi nasıl örtbas edebiliriz gayretindeler .yapmayın agalar paşalar 85 milyon un hepsi bu devletin adaletine güveniyor.ulkemizde yapılanlarda gece ve gündüz kadar net. Nasil karar alamıyorsunuz nasıl adresler bulunamıyor kendi kendinize düğün dernek kurupda 85 milyona darbuka caldirtmayin .devletden çalanı yine devletin namuslu ları yakalayacaktır unutmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mly (6 ay önce)
    Tebligatı Aksara’ya gönderselerdi. Tam bir zübükzade, bunlar. Ama Mehmet Çınar’ı başkan olarak bir daha seçilmesini halk istiyor. Bunun gibi bir başkan göremeyiz bir daha. Reis gelir bir miting yapar, her şey değişir. Reis ne derse o olur. Reis yağmur yağmayacak derede yağmur yağmayacak. Kürecik’e radar olmaz dedi oldu, zeytin olmayacak dedi oldu…. Saymakla bitmiyor. Şırnak’ta teröristler için özel mahkemeler kurdular, Suriyelileri içimize soktular ( Ensar-muhacir dediler). Depremden dolayı daha Malatya’da hiçbir şey yapılmamış. Artık bilgili ve aklı selim insanlara ihtiyacımız yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Kuru kayısıdan sonra insan ihracatı. ihracatta son nokta.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    25 Yıldır şimdiğe kadar hangi akp li bir yetkili yargılandı ve ceza aldı? Bunların suç işleme özgürlüğü var ancak, cezası yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı Candan Dost (6 ay önce)
    Düşürdün milletin en kahraman evlâdını ye'se ... Ne mel'unsun ki rahmetler okuttun rûh-i İblis'e! Mehmet Akif ne güzel söylemiş.. bazı insanlar şeytana rahmet okutacak kadar varlar. Sadece Almanya skandalı olsa.. yaptıkları binalar çürük, belediye ve belediye şirketlerine akrabalarını doldurmuş hiç hak etmedikleri kadrolar hiç hak etmedikleri maaşlar.. dışarda yüz binlerce depremzede Malatyalı kara kara düşünürken bunlar kendi aile şirketlerine garibanlari alıp terinin son damlasına kadar sömürürken kendilerini de hiç hak etmedikleri Malatyamizin incisi yesilyurtta Karun kadar zengin etme derdindeler. Hepsinin altına araba verilmiş bir sürü imkan. Bu yetim.hakkidir. "SEYTANA RAHMET" Medet YARABBİM MEDET... ALLAHİM YARDİM ET.. ZİRA MALATYALİM YİNE GİDER BUNU SEÇER YİNE...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (6 ay önce)
    Tebliagatı Kayseri'ye gönderselerdi, kayseri ekibi getirip Mehmet Çınar'a teslim ederdi. 5 Şubat'ta da duruşmaya gitmez, aha burayada yazıyorum. O gün sağlık raporu alma ihtimali yüksek. Bekir karakuş daha konuşmadı, daha konucakları vardır diye düşünüyorum. Yurtdışı yasağı kalktığı için Alamancı organizatörü daha zor bulurlar. İstedikleride buydu, bu dava daha çok su götürür. Ayrıca sıradan bir vatandaş olsa zorla getirilmesi kararı çıkardı. Ama iktidar partisinin elemanı olursan nezaketle makamdan bir kere daha davet edilirsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (6 ay önce)
    Yeşilyurt başkanı olarak çınarı görmek istiyoruz
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Girmanalı (6 ay önce)
    Şu pişkinliğe bakar mısınız? Adamın alnında yazmıyor bir tek insan kaçakçısı olduğu. Pişkinliğe bakar mısın?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Bu kadar olmaz yalanınız batsın milleti koyun enayi yerine
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Şüle (6 ay önce)
    Normal vatandaşa da böyle ulaşılmıyor mu neden bu kadar uzadı ve zor oldu böyle bir olayın yargılanamaması.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Merak etme ahirette mektuplar direk nokta atışıyla ulaştırılıyor..ve ayrıca adam kayırma felan fıstık işleri yok. Direk adalet yani. Kaçış yok
    %97
    %3
    Yanıtla