SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabası Tepki Koydu, Elazığ'ın 'Gri Pasaportçu'su AKP Adaylığından Çekildi

Kasabası Tepki Koydu, Elazığ'ın 'Gri Pasaportçu'su AKP Adaylığından Çekildi
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl orijinli bir grubun, belediye proje gezisi diye 'gri pasaport' çıkarttırdığı çok sayıda şahsın yurt dışına kaçırılması için Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediyesi gibi aracı yaparak kullandığı belediyelerden biri olan Elazığ'ın Akçakiraz beldesinin AKP'li belediye başkanı Sabahattin Kaya (fotoğraftaki), 31 Mart'ta yapılacak seçimlerle ilgili aday adaylığını, beldesindeki tepkiler yüzünden geri çektiğini duyurdu.

Gri pasaport skandalı olayında, Malatya'daki Yeşilyurt Belediyesi'nin başkanı Mehmet Çınar gibi, hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verilen AKP'nin Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, 31 Mart seçimleri için yeniden aday adayı olmuştu.

Kaya, beldesinden aday adaylığına yönelik tepki üzerine, çekildiğini sosyal medyasından yaptığı şu açıklama ile duyurdu:

"Başarı hikayeleriyle dolu 10 yıllık hizmet serüvenimizin 31 Mart 2024 tarihinde sonuna gelmiş olacağız. Ak Parti Akçakiraz Belediye Başkanı aday adayları ve belde başkanımız ile defalarca yaptığımız istişareler sonrasında, şahsıma hiçbir şartta ve durumda destek vermeyeceklerini ve kendi aralarında konsensus sağladıklarını ifade etmişlerdir. Beldemizin ve partimizin selameti açısından seçmenler arasında kutuplaşmaya ve kaosa sebebiyet vermemek amacıyla aday adaylığı sürecinden kendimi azlediyorum. AK Parti’mizin görevi tevdi edeceği aday arkadaşımıza başarılar diliyor, partimizin ve liderimizin yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Belde sakinlerimize ve samimi tüm gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyor, helallik temenni ediyorum."

ÇINAR İSE ADAY OLMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTI..
Skandalda kullanılan Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nin başkanı Mehmet Çınar, bilgisi dahilinde başında olduğu belediyenin kullanılarak yurt dışına çok sayıda insanın kaçırılmasıyla ilgili başlatılan inceleme ve soruşturma sürecinde, ilginç bir şekilde sıyrılarak, yargılaması halen Malatya'da devam eden davada, 'tanık' konumuna getirilmişti. Çınar, tanık olduğu insan kaçakçılığı davasında duruşmalara katılmayınca, geçtiğimiz günlerde mahkemeye polis zoruyla getirilmesi kararlaştırılmıştı.

Çınar, 31 Mart'taki seçimlerde yeniden aday gösterilmek üzere çok ciddi çaba göstermiş, ancak Prof.Dr. İlhan Geçit'in aday gösterilmesi üzerine yaptığı açıklamada, partisine tam bağlılığını bildirmiş, bu durum malatyahaber.com'da "Çınar'dan 'Zaten Başka Bir şey Söyleyemezsin' Dedirten Açıklama!.." başlığıyla haber yapılmıştı.

Çınar, duruşmaya zorla getirilmesi yolundaki mahkeme kararından kısa bir süre sonra, geçtiğimiz Cuma günü Malatya'yı ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte fotoğraf vermek için gösterdiği yoğun çabayla dikkat çekmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatya (2 ay önce)
    Ne siyasetten ne siyasetçiden zerre kadar umudum kalmadı al birini vur ötekine inanın 70,80 li yıllardaki siyaset ve siyasetçiler bugünden çok daha iyiydi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • zalım (2 ay önce)
    Harput la malatya arasındaki bu fark neden acaba?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Harputla,Yeşilyurt arasındaki en büyük fark harputda harputlular yaşarken yeşilyurta ağırlıklı adıyamanlılar yaşamaktadır.Harputlular olayları unutmamış gerekeni yapmışlar,Yeşilyurttakiler ise hiçbirşey olmamış gibi davranmaya devam etmişlerdir.Bunun sebebide yeşilyurttan adaylar hep adıyamanlı oluşudur.
    %100
    %0
    Yanıtla