SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Çok Yolumuz ve Hedeflerimiz Var"

0
Güncellendi - 2021-09-29 01:34:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “11 milyon 589 üyemiz var bizim. Seçmeninin 5’te birini üye yapmış bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Bu hareketin 1 milyon 100 bin genç üyesi var. Neredeyse CHP’nin bütün üye sayısı sadece AK Parti Gençlik Kolları üyesi kadardır” dedi.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Mahalle Bizim Gençlik Bizim” programı kapsamında Karakavak Mahallesi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençlere, “Sizler Asım’ın neslisiniz, sizler Fatih’in, Battalgazi’nin torunlarısınız, sizler büyük Türkiye’nin gençliğisiniz” şeklinde seslenen Çalık, “Sizleri seviyoruz, iyi ki varsınız, sizler Türkiye’nin geleceğisiniz” dedi.

"YURT SAYISINI 4 KATINA ÇIKARDIK"

AKP’nin son 19 yılda ülke gençliğine önemli hizmetlerde bulunduğunu belirten Çalık, “2002’de 190 olan yurt sayısı 2021’de 769’a, 182 bin 258 olan yatak sayısı 719 bin 567’ye çıktı. 2002'de 75 ilin 57 ilçesinde yurt vardı, şimdi 81 ilin 241 ilçesinde yurt var. 451 bin 550 öğrenciye burs ve kredi veriliyordu, şuan 1 milyon 449 bin öğrenciye veriliyor. Kredi ve burs miktarı ise lisans öğrencileri için 45 liradan 650’ye, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan 1300 liraya, doktora öğrencileri için 135 liradan 1950 liraya çıktı” diye konuştu.

"6 MİLYON 48 BİN SEÇMEN İLK DEFA OY KULLANACAK"

2023 seçimlerinde 6 milyon 48 bin seçmenin ilk defa oy kullanacağını ifade eden Öznur Çalık, “11 milyon 589 üyemiz var bizim. Seçmeninin 5’te birini üye yapmış bir siyasi hareketten bahsediyoruz. Bu hareketin 1 milyon 100 bin genç üyesi var. Neredeyse CHP’nin bütün üye sayısı sadece AK Parti Gençlik Kolları üyesi kadardır. Türkiye’nin gençleri şu anda Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’mize en yüksek derecede desteği vermektedir. Diğer siyasi partilerle kıyaslanmayacak şekilde bu desteği vermektedir. Daha çok yolumuz ve hedeflerimiz var. Durmak yok, yola devam.” dedi.

"GENÇLİK MERKEZİ SAYISINI 42 KAT ARTTIRDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette gençlere yer verme ustalığını sadece söylemde tutmayarak hayata geçiren biri olduğunu, bürokrasiden siyasete, karar alma mekanizmalarında gençlerin önünü açtığını ifade eden Çalık, milletvekili seçilme yaşını önce 30’dan 25’e indirdiklerini, daha sonra 18’e düşürdüklerini söyledi. Eğitim altyapısını güçlendirmekten burslara, barınmadan teknoloji ve spora, istihdamdan destek ve teşvik paketlerine kadar birçok adımı gençlik için attıklarını belirten Öznur Çalık, “Türkiye genelinde 9 olan gençlik merkezi sayısını 374’e ulaştırdık. Spor tesisi sayımızı 1575’ten aldık, iki kattan fazla artırarak 3 bin 915’e çıkardık. Malatya’mızda bölgeye hitap edecek şekilde Kaynarca Spor Kompleksini inşa ediyoruz iki yıl içerisinde tamamlanacak. Her ilçemizde gençlerimiz için gençlik ve spor yatırımlarımız sürüyor” dedi. Çalık, Teksilkent Projesiyle Malatya’nın Akçadağ, Darende, Pütürge, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde toplamda 3 bin 500 gencin yerinde istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

ESNAF ZİYARETLERİ..

Nasuhi Caddesi'nde de esnafı ziyaret eden Çalık, bir kuruyemişçi de ikram edilen çerezlerin tadına baktı, caddede satış yapan bir esnaftan alışveriş yaptı.

Çalık, daha sonra dükkanları ziyaret ederek, iş yeri sahipleriyle sohbet etti. Sokakta kendisini durduran vatandaşların isteklerini dinleyen Öznur Çalık, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Çalık, daha sonra Kuyumcular Çarşısı, İzzetiye Mahallesi ile Hamidiye Mahallesindeki esnafları da ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledi.

Milletvekili Çalık, Saray Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya geldi. Esnafların, dükkanlarını ziyaret eden Çalık, esnafların sıkıntılarını ve isteklerini dinledi.

Çalık, esnafın bir şehrin gözü kulağı olduğunu ve halkın nabzını tuttuğunu belirterek, “Esnaflarımızı sık sık ziyaret ediyor, sıkıntılarını dinliyor ve sohbet ediyoruz. Vatandaşlarımız, esnaflarımız ülkemizin geçtiği süreçleri çok iyi biliyorlar. Esnaflarımız şehirde yaşayanlarla sürekli olarak iletişim halinde, şehre yapılan yatırımlar, uygulamalar ve yenilikler konusunda da vatandaşla birebir fikir alışverişinde bulunarak bir nevi halkın düşüncesini en iyi bilen danışma merkezleridir” dedi.

Kovid-19 salgınından özellikle küçük esnafın en çok etkilendiğini ifade eden Öznur Çalık, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini uygulamaya geçirdik. Esnaf ve sanatkarımızın kooperatif kefaletiyle veya doğrudan Halkbank’tan kullandığı kredilerin geri ödemelerini 3 defa erteledik. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif üyesi esnafımızın borçlarını 2 yıl art arda yapılandırdık. Halkbank vasıtasıyla işletme kredisi ve ticari kredi kartı desteklerini hayata geçirdik. Bu çerçevede 16 Mart 2020-5 Şubat 2021 tarihleri arasında 760 bin esnafımız yaklaşık 19 milyar lira faiz indirim kredisi kullanıldı. Yine Ağustos ayı sonu itibarıyla 2021 yılı içerisinde ise 140 bin esnaf ve sanatkara yaklaşık 17 milyar lira faiz indirimli kredi temin edildi. 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası Malatya’da esnafın hazine destekli olan kredilerinin faizleri ertelendi. Malatya’da 2 bin 300 kişiye 167 milyon lira hazineden destek kredisi verildi. Bugün itibariyle verilen destek kredisi miktarı 254 milyon liradır.” dedi.

Esnaf ve sanatkarların KOSGEB'ten kullandıkları kredilerin geri ödemelerinin de yine aynı şekilde faizsiz olarak ertelendiğini ifade eden Çalık, “Kamu bankaları yanında esnafımızın özel sermayeli bankalara olan borçlarına da erteleme imkanı getirdik. Salgın nedeniyle iş yapamayan ve temerrüde düşen esnafın kredi sicillerine mücbir sebep kaydı düşülmesine imkan sağladık. Esnaf ve sanatkarlarımıza gelir kaybı desteği ve kira desteği başlıkları altında toplamda 4,3 milyar liranın üzerinde ödeme yaptık. Yıllık gelir vergisi beyanname verilme ve ödeme süresini uzatıp, SGK prim ödemelerini erteledik. Hazine ve vakıf taşınmazları üzerinde tahsisli olan işletmelerden kira bedeli alınmaması, ertelenmesi veya açık olan işletmelere kira bedelinde indirim sağlanması yoluna gittik. Vakıf İş Hanındaki esnaflarımızla bir araya geldiğimizde bizden talepleri buydu ve bizde gerekli görüşmelerimizi yaptık, isteklerini yerine getirdik. Biz her zaman esnaflarımızın yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık, vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, öğrenim kredisi, otoyol ve köprü kaçak geçiş cezası gibi kamuya olan borçların yapılandırılması için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu ve bugüne kadar vergi dairelerine başvuranların sayısının yaklaşık 4,6 milyon kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Çalık daha sonra, Battalgazi İlçesi Büyük Hüseyinbey Mahallesindeki esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Zafer (2 yıl önce)
    Bırak bu hikayeleri vekil hanim,bir tane doğru icraat göster.Gücün yetiyorsa veya fakiri fukarayı düşünüyorsan halkın hizmetindeysen Doğalgaz da ve elektirikte yüzde yirmi indirim yaptır,buyur bekliyoruz.bende partine üye olmazsam namertim
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (2 yıl önce)
    Ayıptır söylemesi 20 yıldır neredeydiniz?! 1989'da Ahmet Münir Erkal'ın belediye başkanlığı döneminde büyükşehir statüsünde olmadığı halde Malatya Türkiye'nin 15. büyükşehri idi, şimdi kaçıncı sırada? Malatya'da yaşayan veya Malatya dışından gelen gençler için kültürel ve sosyal etkinlik için Malatya'da ne var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    alternatifiniz olmadığı için her seçimde size oy verdim keşke elim kırılaydıda vermiyeydim ama artık alternatifiniz var oda rahmetli erbakan hocanın oğlu fatih erbakandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (2 yıl önce)
    halk uyanmış katılımcı sayısı baya az
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Gençlere iş aş lazım üniversite öğrencileri boş ve gezerken siz Genlerle dalga geçin gengin çocuklarına iş verin fakir çocuklarından ve oy ve bekleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ne yolmuş bu yol. 20 Yıldır yürüdünüz yürüdünüz bitiremediniz. Ülke bitti siz yolu bitiremediniz. Sizin bu yolu bitirmeniz için memleketin yok olması mı gerekiyor. Zenginleştiniz, 11,950 tl lik ayakkabı giydiniz. Kardeşinizi rektör yaptınız vs vs. Daha ne istiyorsunuz. Rahat bırakın ülkeyi. Ülke ülke olmaktan çıktı, göçmen kampı oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (2 yıl önce)
    Tabiki. Daha çok işiniz var. Milletin anası ağlamış. Nefes alamıyor. Çiftçi buğdayını, arkasını nasıl edecek diye düşünüyor. Esnaf, işçi, memur tükenmiş. Ama siz algı operasyonlarıyla, duygu sömürüleriyle nasılsa yine kazanırsınız. Hiç merak etmeyin. Kazanırsınız. Elbetteki Müslüman dindar partiye oy vereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Madem esnafa ciftciye yardim yaptiniz neden esnaf ciftici memur isci emekli issiz dul yetim neden isyan diyor ya soylemler dogru yada yanlis
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Hedefiniz muhtemelen 7 milyon olan sığınmacı sayısını 14 milyona çıkarmak..onlar olmazsa ekonomi batar değil mi? Eğer bizim umudumuz kendi vatanlarina hayrı dokunmamış insanlar ise vah bizim halimize vah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Yolunuz ilk seçimde son buluyor
    0
    0
    Yanıtla