SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akpınar'da 3 Kişinin Öldürüldüğü Kafe Çatışması Davasında Karar

Akpınar'da 3 Kişinin Öldürüldüğü Kafe Çatışması Davasında Karar
A- A+ PAYLAŞ

Akpınar'daki Vitamin Kafe adlı işyerinde meydana gelen ve 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili yargılanan sanıklar hakkında karar çıktı. Cinayet ve yağmadan yargılanan, bazıları  olay sırasında yaralananların da  bulunduğu sanıklar müebbet ile 12 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına mahkum edilirken, bazı sanıklar hakkında beraat kararı çıktı.

OLAY..
18 Haziran 2022 tarihinde, Yeni Hamam Mahallesi Akpınar Meydanı girişindeki binanın 1. katında bulunan kafede çıkan silahlı kavgada  53 yaşındaki Remzi Erşahin ile yeğeni 33 yaşındaki Halil Ulutaş öldürülmüş, İsmail Artuç ile Seda Bayındır, Mehmet Aslan(40), Mehmet Tekin (28) ve Mehmet Akbulut (39) adlı kişiler de silahla yaralanmışlar, olayda yaralananlardan karşı taraf olan 31 yaşındaki İsmail Artuç kaldırıldığı hastanede 2 hafta sonra ölmüş, ölü sayısı 3'e yükselmişti.

Olayın hemen ardından ve sonraki tarihlerde yapılan soruşturmaların ardından 14 kişi tutuklanmıştı.  

KARAR..
Vitamin Kafe Cinayeti ile ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılama sona erdi.

Mahkeme Heyeti tutuklu sanık Selim Kırteke’ye  Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürme suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezası ile 1 kişiyi  öldürmeye teşebbüsten 12 yıl hapis cezası, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası, tutuklu sanık Bayram İmga’ya  Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürme suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezası ile 1 kişiyi öldürmeye teşebbüsten 12 yıl hapis cezası, Mücahit Artuç’a   Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürme suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezası ile 1 kişiyi öldürmeye teşebbüsten 12 yıl hapis cezası, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası verdi.

Sanık Mehmet Aslan’a Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürmeye yardım suçundan  toplam 20 yıl, 1 kişiyi  öldürmeye teşebbüsten 12 yıl olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezası cezası verildi.

Fatih Soylu’ya Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürmeye yardım suçundan  toplam 20 yıl, 1 kişiyi  öldürmeye teşebbüsten 12 yıl olmak üzere toplam 32 hapis cezası cezası verildi.

Tutuklu sanık Mehmet Akbulut’a İsmail Artuç’u öldürme suçundan  25 yıl hapis cezası ve 3 kişiyi öldürmeye teşebbüsten toplam 25 yıl olmak üzere toplam da 50 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Tutuklu sanık Mehmet Tekin’e Halil Ulutaş ve Remzi Erşahin’i öldürme suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezası ile İsmail Artuç’u öldürme suçundan 20 yıl hapis cezası, ruhsatsız silah taşımadan 5 yıl, 1 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl olmak üzere toplam 37 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme sanık Halil Karabulut, Kenan O. ve Mustafa K. hakkında ise  cinayet suçlarından beraat verdi.  

Mahkeme Heyeti, “yağma suçundan” da tutuklu sanık Seda Bayındır’a  10 yıl hapis cezası, tutuklu sanıklar Selim Kırtekin, Mehmet Tekin, Bayram İmga, Mehmet Aslan, İsra Kırtekin, Cumali Koç, Mücahit Artuç, Fatih Soylu ve tutuksuz sanık Halil Karabulut’a 12’şer yıl hapis, tutuksuz sanık Şinasi A.’ya da 6 ay hapis cezası verildi.

Tutuklu sanık İnan Y.’ye ise “Yağmaya azmettirme” suçundan 12 yıl hapis cezası çıktı.

Yağma suçundan  Mustafa K., Çetin K. ve Kenan O. ise beraat etti.

Cinayete azmettirme ile suçlanan ve yurt dışına kaçtığı öne sürülen sanık Hülya Y.’nin ise halen firarda olduğu ve hakkındaki dosyanın ayrıldığı kaydedildi.

malatyahaber.com- malatyayenises.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatya (2 ay önce)
    2022 de olmuş olay, mahkemede karar çıkmış, bizim 2021 de uğradığımız saldırıda daha iddianame dahi yok. Bize gelince, yoğunuz kardaş çekiyorlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Bunu yapanlar malatya lımı sonradan gelenlermi
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hayrullah (3 ay önce)
    Sedaaaaaaaa ;)
    %70
    %30
    Yanıtla