SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Büyük Cami' İçin Üniversitede Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve bazı  STK temsilcilerini katılımı ile yapılan toplantıda Malatya’da yapılması planlandığı bildirilen büyük cami projesinin istişare edildiği kaydedildi.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, İnönü Üniversitesi’nde STK temsilcileri ile gerçekleştirdiğini  bildirdiği toplantıda şehir merkezine yapılması planlandığını açıkladığı cami konusunu istişare ettiklerini kaydetti.

Milletvekili Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çarşı merkezde inşa edilmesi tasarlanan büyük Camii hakkında STK yöneticilerimiz ve akademisyenlerimizle istişare toplantısı yaptık. Gerçekleştirdiğimiz ve devam edecek olan görüşmelerimizin devamında büyük çarşı camii için nihai kararı, tüm hemşehrilerimizin önerileriyle vereceğiz.”  açıklamasını yaptı.

Bu arada, yaşanan depremlerde taşıyıcı kolonlarında sıkıntı olduğu gerekçesiyle yıkılacağı açıklanan Söğütlü Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak. Söğütlü Cami’nin inşa maliyetinin de, Yeni Cami’nin yapımını üstlenen Malatyalı hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan tarafından yapımının karşılanacağı belirtilmişti.

BÜYÜKŞEHİR İLE AVM ARASINDAKİ ALAN DAYATMASI..

6 Şubat depremleri öncesinde söz konusu cami projesinin, Büyükşehir Belediye binası ile MalatyaPark AVM arasındaki alana yapılması için kamuoyu oluşturulmaya çalışılırken, bu alanın Malatya'da çeşitli toplantılar ve başta deprem toplanma alanı olmak üzere çeşitli ihtiyaçlar için kullanılabileceği, caminin başka bir yerde yapılması gerektiğine ilişkin karşı görüşler ortaya çıkmıştı. 

Ancak, bazı STK'ların temsilcilerinin, Büyükşehir Belediyesi'nden bazı yönetici isimlerin de desteğiyle caminin yeri için uygun gördükleri söz konusu alan, 6 Şubat depremlerinden sonra toplanma ve barınma alanı olarak kullanılmaya başlanmıştı. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Ahmet 2 (9 ay önce)
    Ahmet rumuzluya..Uyanacak seyve konusulan konu camii yapimi mi?Haklisin materyal zihniyet kavrayamaz Sorsan bunca mesele arasinda,der..Ne diyelim..Bize de ona da hidayet,basiret nasib etsin.Camii yapimi da bir mesele..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bu kadar önemli sorunlar varken ,cami yapımını düşünmek özellikle ,yılardır çözülememiş yeni bir caminin yer sorunu için tekrar toplanmak ,aklımızla alay etmektir ,gayri ahlakidir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Gereksiz (9 ay önce)
    Yahu kardeşim bi bıkmdınız eleştireni ötekileştirmekten.Malatyalı değilsin! velevki değil ne olacak şimdi? Ülke vatandaşı olmak yetmiyor mu size. 80 yıl bu ülkede sadece heykel yapan bir zihniyet hakimdi bu ülkeye. Hangi biat kültüründen bahsediliyor? 1980'li yıllarda Türkiye, Anıtkabir direğine ip bulamıyordu. 34 yaşındaki iş adamı Güner Coşkun harekete geçince, yöneticiler teşekkür olarak özel plaket vermişti. Anlayana sivrisinek saz! Anlamayana Togg, 3. havalimanı, nükleer santral, hzlı tren!!!!!!!!!,
    %40
    %60
    Yanıtla
  • A haber kanalını izleyip, kendinden geçenlerden birisin...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    hali hazır çe reyolundaki alt geçitleri ya doldurun yada üstünü kapatın altı otopark üstünü bulvar olarak düzenleyin. kuzey çevre ve kuzey kuşak yolları açıldığı gün şimdiki çevreyolu battıçıktılara gerek kalmayacak. cami konusuna gelince müslüman değerlerimizi bilen tecrübeli bir şehir plancısı bulun o gelip nereye yapılabileceğine öyle karar verin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasbi (9 ay önce)
    Camide namaz kılmayı severdim... Ancak son zamanlarda arkasında namaz kılacağım bir imam bulmakta zorluk çekiyorum... O nedenle namazlarımı evde kılmaya başladım.. Diyanetin de siyasi cuma hutbeleri ve pamuk eller cebe söylemleri nedeniyle kılınması zorunlu olmayan cuma namazlarına da gitmiyorum..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • aşkım_44 (9 ay önce)
    öncelikle iş insanı Bayram Kızılaslandan allah razı olsun malatyalıya yakışır hareketinden dolayıda çok teşekürler.. Bayram Kızılaslanı tanımıyordum bu vesile ile tanımış olduk inşallah malatyamıza başka yatırımlarını duyarız.. tekrar allah razı olsun
    %43
    %57
    Yanıtla
  • malatyalı (9 ay önce)
    utanmadan sıkılmadan ,millet ne halde camiyi nereye yapacağız diye toplanmışlar.yuh olsun size, bir tane adam çıkıpta bu iş şimdinin işi değil demedi mi?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • fatih (9 ay önce)
    Allah size akıl fikir ihsan eylesin. Yer yüzünün her parçası müslümanlar için mescit sayılır. Evet cami ihtiyaçtır. ancak şehir yerle bir iken yeniden imara başlanıyorken başka hizmetlere kafa yorun. Mesela hafif raylı sistem yani Tramvay şehre nasıl kazandırılır bunun için fikir alışverişi yapın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Evet şehrin tüm yetkilileri toplanmış, bu şehrin en büyük sorununu çözmeye; büyük cami nereye yapılsın. Büyük cami yapılınca herkes ev, bar, iş sahibi olacak şehrin tüm sorunları çözülecek. İşte zamane particiliği ve siyasetçiliğinin geldiği son nokta. Kel başa şimşir tarak. Böyle vatandaşa böyle hizmet. Onlar da biliyor, bu şehre büyük gösterişli bir cami yaparsak bir an önce vatandaş tüm sorunlarını unutur. Hele de seçimden önce temel atılırsa muhteşem olur. Yok bu millet doğru yolu hiç bir zaman bulamaz. Bu ülkede ekonomik kriz bitmez. Bu halk fakirleşmeye devam eder. Sonunda tam bir ortadoğu ülkesi olduk, eksiksiz. Atatürk ün bu milleti aydınlığa, refaha, demokrasiye, gelişmişliğe çıkarma çabası ne yazık ki boşa gitti. Kendi düşen ağlamaz ancak, kurunun yanında yaş ta yanar.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Volkan (9 ay önce)
    Memleket te adam kalmamış siz halen büyük cami derdindesiniz önce camiye gidecek vatandaşa ev ve işyeri yapinda millet memlekete dönsün yoksa koca şehire bir kac camilik anca cemaat kalacak
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Yerinde dönüşüm onaylandı belediye ruhsat vermiyor her geçen gün maliyetler arttığı gibi kötüleşen durum şehri mültecilere bıraktırıyor esnaf kaçıyor malatya kan kaybediyor bir an önce ruhsat verilip şehir hızlıca yapılmalı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Necmi (9 ay önce)
    Günün en güzel haberi ! STK Temsilcilerinin, Üniversite hocalarının ve bir milletvekilinin böyle bir toplantıda bulunması takdire şayan ! Büyük cami AVM ile B.Ş. Belediye binası arasına yapılsın mı ? yapılmasın mı ? Gündem o kadar acil ki, bu ve buna benzer konuların ivedilikle çözülmesi için toplantıların ve çalıştayların devamını sabırsızlıkla bekliyoruz !
    %90
    %10
    Yanıtla
  • özcan duman (9 ay önce)
    hak ediyoruz bu gibi adamları !!! insanlar evsiz esnaf dükkansız orta hasar durumu muamma hiç bir sey başlamamış toplantı ekibi ve sonucu,,,
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kuru Gürültü (9 ay önce)
    Biz neler gördük; yok yavuz sultan selim köprüsüne ne gerek var! yok 3. hava limanına ne gerek var! Yok vatan caddesi neden bu kadar geniş! Turgut Özal üniversitesine ikinci tıp fakültesi açılırken de bu örümcek kafalılar itiraz ediyordu! bu sığ kafaların bunu anlamasını bekleyemeyiz. Toplum hizmet bekliyor. Cami de , okulda ev de iş yeride ne gerekiyor sa o yapılacak. Kuzey Çevre yolu, Yeni adliye sarayı, Valilik hizmet binası, okul binaları, hepsi ihtiyaç yapılacak. Ne saçmalıyorsunuz devlet evde yapacak, iş yeride, camide burada niye bir rahatsızlık var. Büyükşehir belediyesi kiliseyi restore etti, şehirde kimse bu ne, buna ihtiyaç var mı demedi. Biz cami istiyoruz belediye avm ve diğer civar yerşekede yer alan kurum çalışanları için bu bir ihtiyaç. Kışın biz depremden sonra camileri barınma alanı olarak kullandık. Çöşnük Necip Fazıl cami, Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezi merak etmeyin yeri gelirse camile sadece ibadet için değil kriz zamnlarında sosyal tesis gibi de kullanılabiliyor. Evet sizin için ihtiyaç olmaya bilir eğer stk'lar ve iş adamları yapcaksa kimi ne igilendirir. Ha ezandan rahatsızsanız o başka. Şimdi bazı klavye yiğitleri saldırmasın.
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Malatyalı olmadıgın belli biyat kültürünü buraya taşiyan kafa yapısına sahipsin kapitalis sistemin bütün oyuncaklarını kullanıp Allah'a yakın olacağını zanneden bir cematle illaki bir bağın vardır onun için Malatya senin gibi kafa yapısından şu an bu durumda koçum
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Fatma (9 ay önce)
    Şaka gibi herşey bitti kocaman camimiz kaldı. Önce ınsanların ucuz sebze meyve satın alabileceği pazar alanını yapın. Insanların güvenle dolaşabilmek için ivedi bir şekilde enkazları kaldırın. Güvenli barınacağı yerleşim yerlerini planlı modern ve sağlam bir şekilde inşa edin. Camimiz olmasada olur olanlar zaten ici boş insanlar sadece Cuma günleri gidiyor bunun için büyük camiye ihtiyaç yok .Üniversitede iki cami var ama vakit namazlarında en fazla 15 kişiden fazla kimseyi bulamazsınız. Üniversitede bilim yapılan yerler çözüme ulaşamamış binalar yıkılacak bu binaların eğitim için gerekli olduğunu unutulmuş büyük bir caminin yapımının oturup konuşulmuş. Üzülerek memleketimin liyakatsız kişilerin elinde yok oluşunu izliyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • abdulkadir (9 ay önce)
    Buda ne ya şakamı bu Allahaşkına şehirin tamamı yıkılmış esnafın dükanı yıkılmış iş yapamıyo halkın evi yıkılmış perişanlık içinde yaşıyo şehirde büyük göç olmuş halada boşalıyoken siz çıkmış şehre büyük kocaman cami yapma peşindesiniz siz kendinize hakaret ettirmek içinmi bunu yapıyosunuz siz bir an önce çarşıyı yapın evleri yapın Allahım biz ne günah işledikki bu boş liyakatsız beceriksiz bütün büroklatları başımıza bela ettin ne olur bizi affet bunlarıda başımızdan kurtar sana yalvarıyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (9 ay önce)
    Ağzımın ucuna gelip de yazıp yazıp sildiğim bazı şeyleri yorumlarda vatandaş yazmış... Malatya nın geleceği çok ama çok sıkıntılı bu kafayla, üzülerek söylüyorum...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mlt (9 ay önce)
    Sayın Üniversite Hocalarım, Sizlerin önceliği İnönü Üniversitesi olsun. Eğitim kaliteniz ortada, dünya üniversiteleri arasında kaçıncı sıradasınız? Üniversitenizde birçok fakülte depremde hasar almış, Sizler şehre yapılacak Caminin derdine düşmüşsünüz. Bırakın Çevre Şehircilik denen kurum ilgilensin! Bir tane cami yapsınlar yeterli. Sizler ilim irfan sahibi insanlar nasıl yetiştirilir onun hakkında bir araya gelin, deprem bölgelerinin nasıl daha iyi ekonomik-sosyal alanda tekrar nasıl kalkındırılması bunun uğraşını veriniz. Okullar açılacak, hocaların gitmemesi için barınma sorununu hallettiniz mi? Gelecek öğrenciler için ne yapabilirizsiniz, toplantı yaptınız mı? Siyasiler üzerinde ne kadar etkili oldunuz? Yoksa onlar mı sizlerin üzerinde daha etkililer!!! O çok gezen siyasetçiler bu durumda ne kadar bilgi sahibiler, anlattınız mı? Şehir planlaması üzerinde etkiniz nedir? Herkes yine bir köşe başını mı tutacak? Soruyorum sayın hocalar.?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kardeş, bu devirde dini kullanıp yağlı ballı bir makama gelmek çok kolay ve zahmetsiz bir işi, bilimsel ilerleme yapmakla o makamı elde etmek balığın kavağa tırmanması gibi bir şeydir...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bu konu çok önemli (9 ay önce)
    Üniversitede koca Fen Fakültesi yok olmuş, ne derslik ne Laboratuvar kalmamış. İçindeki milyonlarca liralık milli serveti dahi henüz çıkaramamışlar. Hocalara oturacak yer bile göstermemişler. Sanki bu şehirde namaz kılacak camii kalmadı. Cami yoksa evde kılınır, parkta kılınır, hatta yolda kılınır! Bilim mi , bak o kısmı umurları bile değil. Onları sadece camii yapımı ilgilendiriyor, bir de rant!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (9 ay önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yunus (9 ay önce)
    Rektör yardımcıları önce yıkılan ve ağır hasarlı fakülteleriin nasıl onarılacağını, yenisini nasıl yapılacağını düşünsün. Üniversite; öğrencisiyle, personeliyle ve akademisiyeniyle içler acısı bir durumda iken cami yaptırmanın peşindeler. Bırakın camiyi Diyanet işleri ve müftülük karar versin. Tabi ki ihtiyaç var ise... Şehir yıkılmış, insanlar göç ediyor. Toz dumandan göz gözü görmüyor kiralar uçmuş ve hayat pahalılığı had safhada. Rektör yardımcıları ,sayın vekil ve değerli zevat cami yaptırma derdinde. Güler misin ağlar mısın... ..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ferhat (9 ay önce)
    Ekibe baktım da, boş bir toplantı.Herkes birbirini iyi tanıyor. Bir şey çıkmaz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    Çok önemli bir hususa parmak basmış yetkililer. Malatya halkına huzur ve güveni vermeyeceklerini anlayan yöneticiler, şükreden toplum oluşumunu destekleyen kesimlerle içi boş cami yapmayı planlıyorlar. Malatya, tercihlerinde de anlaşıldığı gibi, bir kaç kış mevsimini, yapılması planlanan büyük camide geçirecekler anlaşılan.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa (9 ay önce)
    eve ihtiyacımız yok. şehir dümdüz. istediğiniz yere beşer onar cami yapın. biz ev derdindeyiz adamlar içinde 1 cuma namazı kılıp geri hayatlanırını baska şehirde geçirecekler. dertleri hala cami. cami yaptıran-yapan direk cennete girmiyor beyler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı (9 ay önce)
    Şehir enkaz altında ve her yer yıkılmış darmadağın toz duman içinde vatandaş derdine çare olacak bir makam derdini dinleyecek bir yönetici bulamazken şehirle ilgili dini yapılanma konusunda her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ’in koruması altında bulunan Kent konseyi genel sekreteri Abdulkadir ARTAN başkanlığında ilim irfan yuvası olan üniversitede görev yapan öğretim üyeleri başta olmak üzere yeni öğretim yılında üniversitede eğitim görecek öğrencilerin eğitim alacağı bir bina ve barınacakları bir yurt bulamazken isimlerinin başında sadece öğretim üyesi yazmaktan başka hiçbir özelliği ve ilmi bilgi ve birikimi olmayan o masa etrafında oturan akademisyenler şehirde tüm sorunlar çözüldü bitti de sadece cami yapım işi kalmışçasına teze yetme milletvekili ile toplantı yapmış ve şehir adına karar veriyorlar. Bu deprem bize bir kez daha gösterdiği İslam dini okumayı ve ilmi emretmesi her şeyden önemli. İbadet için cami ve mescitte önemli olmakla birlikte namaz şartı için mekan merfumu olmazsa olmaz değildir. Konu sadece günde değiştirmek ve her zaman olduğu gibi yine dini siyasete alet etmek. Eğer adı akademisyen olan bu beyler gerçekten İslam adına bir hizmet yapmak istiyorlarsa çalınan çimento demir nedeniyle yıkılan binaları altına ölen insanlar için bu binalara izin veren belediyeler ve yapan müteahhitlere bir çift söz söylesinler eğer söylemeyip susuyorlarsa onlara peygamber efendimizin şu güzel hadisini hatırlatmak isterim “Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır”
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Destan (9 ay önce)
    Bence kapalı carşının üstüne yapın malatyalılar daha rahat eder şark kurnazları camiden çikar ordan ekmeğini alır evine gider Destan şehir malatya
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hasan44 (9 ay önce)
    Yeryüzü mesciddir. Gösterişli cami hevesi İslami degildir. Milletin evi yokken cami yapma telaşı hoş değil. Dertlerimiz bitsin Lcv binasını yıkıp camiyi oraya yapalım. Hem şehir de nefes alır.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • malatyalı (9 ay önce)
    şu an en çok ihtiyacımız olan şey camiiihiç bir eksiğimiz yok ..yolların nasıl temizleyeceğiniz hakkında bir toplantı yapsanız pislikten tozdan nefes alamıyoruz.zübükte bir cami yaptırma sahnesi var aynı sizi anlatmış ...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Zübük (9 ay önce)
    Sanki Zübük filmini tekrardan izliyoruz.... tarih ve tekerrür döngüsü.. insanlara anlatacak - verecek bir gram proje olmayınca hemen din iman kompozisyonu... ama bize müstehaktır... zaten bunlar böyle yaptıkça deizm artıyor imam hatip öğrenci sayısı azalıyor beş vakit namaz kılmayan sayısı artıyor.. hangi tarafa çalışıyorlar anlamak zor :)))
    %90
    %10
    Yanıtla
  • maho (9 ay önce)
    cami yapmak için başka bir yer bulamadınız mı, orada yapılacak olan buyük cami trafiği aksatır. en iyisi yeni cami, söğutlü camı ve birde küçük bir cami var orada ismini hatırlayanadığım üçünü yıkıp o meydana büüyk bir cami yapılması daha iyi olur.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Okyay (9 ay önce)
    İbrahim Zübükzade aklıma geldi.Not:Bu haberle ilgisi yoktur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Cemc (9 ay önce)
    Kimi dolduracan buyük camiye
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakkı (9 ay önce)
    Zübük filmi gibi. Filmde, seçim öncesi iktidar cami, muhalefet okul diyordu ya.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mlt44 (9 ay önce)
    Cehennemde yangın çıkışı var zannediyoruz, bunun başka izahı olamaz.Toplanma alanını kapatmak bilinçli olarak halkı kışkırtmaktır. Cami yapmanız sizi haklı çıkarmaz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erolk (9 ay önce)
    Bırakın bu boş işleri sırf bazılarının gözüne girmek için çabalamayı. Şehirin birsürü hüzünlü sorunu varken.bu davranışları artık terk edin...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hamdi (9 ay önce)
    Fotoğrafta görünen muhterem büyük düşünür şahsiyetlerin hangisi 5 vakit camiye gidiyor? Yada Cuma namazı dışında cami kapısından geçiyorlar mı? İnönü Üniversitesi'nde şuanda çok sayıda akademisyen çoluk çocuğunun barınacağı yeri olmadığı için gidecek şehir arıyor. Şehir boşalınca camide kim namaz kılacak ey akıllı aklı eveller? Malatya'da kışın insanlar nasıl barınacak, bunun için o STK'lar niye ortada yoklar. Bu STK'lar ve genel merkezleri deprem süresince Malatya'ya hangi katkıyı sundular? Gören, bilen var mı? Abdurrahman Babacan için donanımlı diyorlardı, meğer tek donanımı paraşütle Malatya siyasetine inmiş olmasıymış.Bu vekille daha çok işimiz olacak gibi.Hem bu deprem enkazının önünde gülerek fotoğraf çektiren değil mi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdullah (9 ay önce)
    Memleket depremle yerle bir olmuş.Şehir merkezindeki iki büyük cami yıkılmış, hasar görmüş.Şu toplanhanların derdine bakar mısın?Yüzbinlerce vatandaşa başlarını sokacak evin derdine düşmemişler hemen kolları sıvanmışlar.Daha o iki cami yapılmadan, bunlar kaldıkları yerden, bir de milletvekilini yanlarına alarak devam ediyorlar.Sen önce Malatya'yı yeniden kur bak kaç nüfusu olacak ondan sonra büyük cami peşine düş.Ama yok aynı simalar aynı adamlar aynı istismar konusu.Bunlar mı Malatya'ya cami kararı verecekler? Eğerki çok istiyorsalar kendileri gibi birileri var eski şehirlerarası garajını satın alanlar.Gidip onlardan arsayı alsınlar versinler parayı oraya yaptırsınlar camiyi.Ama yok.Hem üniversite bu kadar büyük bir deprem yaşamış şehrinin başka derdi yokmuş gibi bu cami işine niye karışıyor.Yoksa varlık sebepleri zaten bu mlu.Yeter artık sizin din istismarınız YETERRRRRR
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent (9 ay önce)
    Yine saçmalıyorlar zaten memleket dağılmış sizin keyfinize bak milletin derdine bak kış geliyor millet perişan toki evleri ve yerinde dönüşüme hız verin
    %83
    %17
    Yanıtla