SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Görevinden İstifasını Açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Görevinden İstifasını Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

14 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra oluşturulan hükümette Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Özhaseki'nin istifasını açıkladığı bildirildi.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Murat Kurum'un yerine atandığı bakanlığın yeniden imar konusundaki görevi nedeniyle birkaç kez Malatya'yı da ziyaret eden, Malatya'daki çok tartışılan imar ve inşaat faaliyetlerinden dolayı eleştirilen bakan Özhaseki'nin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifasını duyurduğu belirtiliyor.

Özhaseki'nin, Pazartesi gecesi saat 23.07'de  sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklaması şöyle:

"Aziz milletimiz,

Uzun zaman önce; 1994 yılında Kayserili hemşehrilerimizin yoğun talebi üzerine, belediye başkanı olarak hizmet kervanına katılmıştım. Türkiye’nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum.

İlerleyen yıllarda çok farklı alanlarda memleket hizmetinde görev almak kader yazgımız oldu. Önce Kayseri Milletvekili sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güzel Türkiye’mize hizmet ettim. Bu hizmet süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürümek her daim bizim için bir onur vesilesi olmuştur.

Ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirlerimizi imar etmek için tarihi bir sorumluk üstlendim. Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi.

Bugün ise; üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim.

Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum.

Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim. Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir.

Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum."

ÇINAR'IN DESTEKÇİSİ İDİ!.

Özhaseki, bakanlıktan önce partideki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı konumuyla, Gri Pasaport olayı nedeniyle zorda olan Yeşilyurt eski belediye başkanı Mehmet Çınar'a çok yakın destek sağladığı iddialarıyla, malatyahaber.com'un haberlerine de konu olmuştu. Nitekim, Çınar'ın, bu skandal ile ilgili Danıştay'daki davasına, Özhaseki'ye yakın Kayseri'deki bir hukuk bürosu vekaletini üstlenmişti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Mehmet Özhaseki'nin 5 Mayıs 2024'te yaptığı Malatya ziyaretinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 gün önce)
    Bakan Ali olmuş, Veli olmuş, Mehmet olmuş artık umurumuzda değil, Deprem yaşandı, bitti. 17 aydır Konteynırlarda bağda, bahçede, köyde yaşamaya çalışan Malatya Halkı beklemekten sabır taşına döndü, artık verilen sözlerin tutulmasını ve ciddi ciddi icraat bekliyor. Evi yıkılan veya orta hasarlı evini güçlendirme yaptırmayıp yıktıranlar, yıkılan evinin yerine Toki-Emlak konut yerinde ev yapsın diye bekliyor, güçlendirme için Kanunen %80 kat malikleri çoğunluğunu sağlayıp, yönetmeliğe uygun olarak Zemin etüdü ve Karot aldırıp binasını-konutun analiz yaptıran, güçlendirmeye uygundur raporu alan, güçlendirme planı çizdirip belediye ve çevre şehircilikten bu işlem için onay da alıp güçlendirme yolunu seçenler, güçlendirme kredisi sözlerinize istinaden evini borç harç güçlendirme yaptırdı veya hâlâ yaptırmakta, bu hal sahibi vatandaşlar da güçlendirme kredilerinin hesaplarına yatırılmasını bekliyor. İnsanlar şu ekonomik şartlarda zor durumda artık olayın ciddiyetine varın lütfen. Depremi Malatya yaşamamış gibi davranmayın, 74 konteynır kentte yaşayan 120 bin insan var, 100 bin konut ihtiyacı var bu şehrin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 gün önce)
    Zorbalıkla sosyal hizmetler adı altına vatandaşın mülkiyet hakkını gasp ederek bazılarımız için çok rezil işlere sebep oldu.rezerv alan depremlerin yıktığı bölgede zoraki olmalı,can güvenliği tehlikesi oluşturacak yapıların zaten depremler sonrası yıkılan ve temizlenen yerler sonrası bakir kalan yerlere çöker gibi işlere sebep olmak için durmadan kentsel dönüşüm yasasıyla oynayıp duranların hayatından elbet çıkar.riskli yapılar bahane edildi ama depremler sonrası keyfi riskli yapılar ortadan kalktığından bu sefer bizim anladığımız dilden bakanlık yetkililerinin gözüne kestirdiği alanı savaş ganimeti gibi müsadere yöntemine rahmet okutacak şekilde,rezerv alan uygulamasıyla büyük zarar görenlere depremin yıkımına rahmet okur hale düşürdüler.deprem bölgesinde en fazla rezerv alan ilan edilen şehir açık ara Malatya olmasına sebep olan vekiller birde yalan sınırını zorlayarak; Malatya da rezerv alan uygulamasını vatandaş istedi diyecek kadar haksızlığa sebep olmaya çalışıyorlar.oysa ki zaman vatandaşın hoca Nasreddin dediği gibi kedi burdaysa ciğer nerede ciğer burdaysa kedi nerede hassas hesap gösterecektir kib arsalarımız ciğer gibi iç edilecek. işte deprem sonrası zorlamalara sebep olan bakan bey hesap günü elbet hesabı sorulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Haklarımız helal olmasın. Rezerv alan safsatası ile milletin sağlam yapılarını yıkıp borçlandırıp sokakta bırakanlara hakkımız zehir zıkkım olsun. Depremde çadırı bile reva görmeyen zihniyetiniz batsın. Allah bildiği gibi yapsın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Atıldı (2 gün önce)
    Atıldım demiyorda
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44 şehirli (2 gün önce)
    Akp fiilen bitti. Ülkeyi yönetemez hale soktu. 10 milyon mülteci 20 sene sonra 30-40 milyon olacak. Şehirlerin alt yapısı yok , demografi alt üst olacak.
    %79
    %21
    Yanıtla