SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Osman Karakaş

Gece-Gündüz İsraf..

Gece-Gündüz İsraf..
A- A+ PAYLAŞ

Önerimiz, bizim 'rezalet' alt yapıları yapanlara ve basit: Bilmiyorsan kopya çek.

Osman KARAKAŞ Yazdı

Basmakalıp bültenler, açıklamalar..

"Gece-gündüz yorulmadan, azimle vs vs çalışıyoruz..."

Bitmedi, bitmeyecek gibi kimi yöneticilerin sözde geceli ve gündüzlü çalışmaları.

Elin oğlu (Gavur olarak adlandırılan ama nedense hep bizden ileride olanlar) sadece gündüzleri ve mesai saatleri içinde çalışıyor ama yine de bir türlü onları yakalayamıyoruz.

Bu işte bir yanlışlık olduğu kesin. Ya hesap hatası yapıyoruz yani onlar bizden çok ilerideler, ya da biz bir yerde değil bir çok yerde yanlışlar yapıyoruz.

Yanlışlar yapmanın bedeli ise çok ağır: Geri kalmışlığın devamı, güçlü ülkelere bağımlılık/kölelik, para israfı, zaman israfı ve gün yüzü görmeden bu dünyadan göçen onlarca milyon insanımız.

Aslında basit bir yolu var: Bilmiyorsan kopya çek.

Onu da yapamıyoruz, yapmıyoruz. Çünkü bizdeki akıl kimsede yok!

Sonuç; 40 yıl önce de hüsrandı, sonraki yıllarda da öyle oldu, gelecekte de değişmeyecek kimilerine göre "kader" olan tarzımız.

Türkiye'deki tüm belediyelere paralel olarak parti gözetmeksizin Malatya'daki belediye ve diğer kamu kurum yöneticileri de farklı konuşmuyorlar diğerlerinden.

"Geceli gündüzlü çalışıyoruz, şu kadar yol yaptık, şu kadar yaya yolu yaptık, karo, kilit taş döşedik, asfalt döktük vs."

O elin gavurunda böyle haberler, bültenler görmeniz mümkün değil. Sanki hiç yol yapılmıyor, açılmıyor, asfalt dökülmüyor, yaya yolu yapılmıyor sanırsınız.

Bir bakıma doğru. Bizimki kadar yapılmıyor. Yapılanlar da haber olmuyor, açıklama dahi yapılmıyor, allı pullu bültenler dahi yayınlanmıyor. Gerekiyor ise yapılıyor. Çünkü ilgili kurumların görev ve sorumlulukları yasalarda belirtilmiş. Belirtilen görevleri yapmak neden reklam ya da haber olsun? Ancak çok büyük yatırımlar haber olur ve açılışı vs yapılır. O da yılda 1-2'yi geçmez.

Örneğin elin oğlu asfalt yolu, otobanı bir kez yapıyor, onlarca yıl el vurmadan kullanabiliyor. Yaya yollar da öyle. Çünkü yapılan yerin coğrafik şartları, araç tipi ve sayısı, kullanan insan sayısı dikkate alınıyor ve bizim deyimimizle "ömürlük" iş yapıyor. Bizdeki gibi 6 ay sonra karayolları çökmüyor, asfaltı sel alıp götürmüyor, otoban orta yerinden çatlamıyor, Beylerderesi Köprüsü gibi köprüler hiç yapılmıyor, yapılması dahi mümkün değil.

Kazara bir rüşvet ya da görevi suistimal olsa bile o köprü ilgili firmaya yıktırılıp yenisi yaptırılır hem de büyük bir ceza ile. Ya da ilgili firmanın, sahiplerinin ve görevlilerin/sorumluların işi biter. Bir daha iş alamazlar kamu kurumlarından. Aynı zamanda da büyük para cezasın çarptırılırlar. Ama bizde böyle olması mümkün olmadığı gibi üstüne üstlük ilgili müteahhitlere plaket verilir, ihale bedelinin üzerinde büyük paralar ödenir.

Yaya yollarımız (kaldırım) nedense hiç gerekli olmadığı şekilde alttan ışıklandırmalı, cafcaflı yapılır ancak 2 yıl geçmeden ne o ışıklar çalışır, ne de döşenen taşlar sağlamdır.

Elin gavuru, zevk sahibi olmadığı ve parası olmadığı (!) için her yere cafcaflı ve kaygan parke taşları döşemez. Yaya yolları da asfalt yollar gibi uzun ömürlüdür ve çoğu betonarmedir. Böylece çamurda, karda buzda insanlar kayıp düşmez ve bir yerlerini kırmaz.

Altyapı bir bütün olarak düşünülür ve uzun vadeli projeksiyonlar yapılarak planlanır. Altyapıyı üst yapılar destekler. Dünyanın en büyük metropolleri bu planlama ile ayakta durmaktadır. Nüfus artınca istimlak dertleri vs de yoktur. Bu da büyük bir ekonomik kazançtır.

Karayolları, son yıllarda moda deyimle duble yollar toprakla karıştırılmış bir cürufun üzerine 3-5 santimlik asfalt dökme şeklinde yapılmaz. Bir kaç kat uygun ve farklı malzemeler kullanılarak, ısı, yağış ve araç sayısı ile tonajları dikkate alınarak yollar yapılır.

Ekteki plan ve grafiklerde bir kaç örnek gösterildiği gibi benzer bir kaç yöntem daha vardır karayolu ve yaya yolu inşasında. Bir diğer grafik ise (yazının sonunda) New York'un kalbi Manhattan'ın 1904 yılında hizmete giren metro ve diğer altyapı sistemini göstermektedir. Yüzlerce metre sert bir kayalık zemine sahip olan adanın o yıllarda ne zorluklarla yapıldığını tahmin edebilirsiniz. Yanı sıra sıradan bir metro sistemine sahip olmadığını anlamak için ise hatların haritasına bakarak yer altında milyonlarca insanın seyahat etmekte olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Asfalt Yol Yapımı. Malzeme çeşitleri ve yüksekliği.

Sağlıklı bir yaya yolu kesiti.

Erken Roma dönemi yol kesiti.(Yaklaşık 3.000 yıl önce)

Erken Roma döneminde yol yapımı. (Yaklaşık 3.000 yıl önce)

Türkiye'de yol(duble) yapım çalışması. Malzemeye dikkat!

Göçmüş bir karayolu.

Geç mi kaldık?

Evet. Acı bir gerçek ama zararın neresinden dönülse kârdır misali en kısa sürede göz boyama türünden ve günü kurtaracak nitelikteki işleri sürdürmek yerine para ve enerjimizi uzun vadeli ve kalıcı altyapı yatırımlarına harcama kararlılığında olmamız kaçınılmaz.

Uzun yıllar önce planlanan raylı sistem ve düşünceden öteye geçemeyen metro ulaşımına bir an önce YERLİ TEKNOLOJİ ile ya da ORTAK ÜRETİM ile geçmek zorundayız. Yine Amerika kadar başarılı ve hatta istasyonlarının birer müze görünümündeki Moskova metrosu (1935) da yapı başımızdaki örnek bir uygulama. Eski Sovyet cumhuriyetlerinin bazılarında da yine benzer sistemler bulunmakta. Yerli üretimi teşvik ve öncü olmak adına en cazip teklifi değerlendirerek Malatya'da üretim yapılması mümkün. Belki sadece dış teknik destek/danışmanlıkla ve TCDD'nin tesislerinde ya da uzun yıllardır atıl bir şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası binalarında bu üretim yapılabilir. Bu sadece Malatya'nın değil tüm Türkiye'nin ihtiyacıdır. Gelecek yıllarda yerel yönetimlerin en büyük ihtiyaçlarının başında ulaşım araçları ve arıtma tesisleri gelmektedir/gelecektir. Bu yatırımlar ise büyük bütçeler gerektirir.

Önemli olan sağlıklı projeksiyonlara göre planlama yapmak ve başlamaktır.

Geceli gündüzlü yaya yolu ya da karayolu yapmamıza gerek yoktur. Hatta Türkiye gibi bir ülkede kamu görevlileri günde 3 saat verimli çalışsalar, yıllık büyüme hızımız yüzde 6'dan aşağıya düşmeyecektir.

New York ABD, Manhattan altyapı sistemi grafiği (Aşağıdaki)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Ozel (7 yıl önce)
    Viyana merkezi 100 yıl önce yapılmış 3 gidiş 3 geliş insanlar bir is yaparken uzun yılları düşünüyorlar. Bizde en ucuza kalitesiz ve ahbap çavuş ilişkisi ile yapılan işler.Sadece günü kurtaran bozulunca tekrar yapılan isler Biz toplum olarak bilinclenmezsek bu devir böyle devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kartal (7 yıl önce)
    Çok uzaklara gitmemize gerek yok yanımızda yükselen bir kayseri konya var malasef malatya da heryeri aynı anda kazinca adi hizmet oluyor.Tamam çalışma yapılıyor (adı öyle olsun) en azindan o tabelalara YESILYURT BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR yerine Verdigimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz yazsanız biz ona da razıyız saygilar...
    0
    0
    Yanıtla
  • kkk (7 yıl önce)
    yerinde bir paylaşım teşekkürler!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Haber çok doğru ve teşekkürler ancak bizim ülkemizde bu mümkün degil...Sebebi açık, 1. Onlar yani gavurlar rüsvet yemez, 2. Onlar yani gavurlar particilik yapmaz, 3. Onlar yani gavurlar o bizden bu sizden diye bakmaz, 4. Onlar yani gavurlar hele hele isten anlamayanı is başına getirmez. Eeee ne demişler "Ali Baba'dan olursa vezir, iste olursun böyle rezil.."
    0
    0
    Yanıtla
  • METE-CENEVRE ;)) (7 yıl önce)
    Yazıyı yazana çok teşekkür ederim ben Cenevre de yaşıyorum.İsteyen günümüz teknolojisi ile de şuan da bakabilir.Bizim Türkiyede ki gibi kaldırım taşları yok,kaldırım yerlerini asfaltan yapmışlar.Çokta güzel paten yapan,bebek arabası kullanan v.s hiç zorlanmadan herkes fıstık gibi yaşamını keyifle sürdürüyor. Ama bizde belediyeciler ne hikmetse adı hizmet,ben ce eziyet, sök tak,sonra resimler afişler... Buralara harcıyacağınız parayı insanımızın eğitimi için harcayın geleceğe bi mirasınız olsun. Geçen bi röportajda ALİ ATA BAK ın ögelerini ayırın diye soruyor,muhabir buna cevap veremeyen bi gençlik var,bu soruya cevap veremeyen öğrenci mi suçlu, bunu yetiştiren öğretmen mi (bence öğretmen),Ufku ve tecrübesi olana BELEDİYELER emanet edilmeli,nerde yazar güzel yazmış bilmiyorsan KOPYA çek kalemine sağlık....
    0
    0
    Yanıtla
  • selcuk (7 yıl önce)
    belediyeler parti baskısı altından çıkıp rant ve oy ve seçim zamanları iktidar parti merkezleri olduğu sürece daha çok boru döşerler. Belediyeler siyasi anlamda nötr bir yapıda ve valilik kontrolü altında olsa örneğin tüm avrupa veya ABD gibi. Partiden çok kişi odaklı ve belli kriterlerde olmalı. Aylık olarak şehre harcamalar ve verilen hizmetler ile ilgili gerçek beyanlarını sunmalı. Belediye önüne kamyon çekerek yapılmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (7 yıl önce)
    Malatyahaber iyiki varsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Memleketli (7 yıl önce)
    Bir malatyalı olarak şunu biliyorum biz proje hazırlarız ama yapmayız onun adisini yaparız elin gavuruna biz veririz asfalt yapımında real olanlat diye yada deprem riskini mini muma indirme projesini ama neden se yapan olmaz bu ülküde ben bir seyyahım Türkiye nin 81 filayetini gezdim 4 yıldır Memleketim Malatya ya gelemiyorum ama eminim ki gelsem şu an hala yeşil sinamanın orda ki kaldırım çalışması bitmemiştir gördükçe tek sözüm Yazıklar olsun demek oluyor merak etmiyorum Malatya belediyesi hala yeşil sinamanın orda ki kaldırım çalışmasını ne zaman bitirecen hizmetiniz sök tak sonra tekrar sök takmı vizyonunuz,misyonunuz bu olsa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Kaleminize sağlık, gerçekleri öne süren, altı boş olmayan ve yapıcı yorumlarınız mükemmel. Bizim toplumda ön görüşlü olmak yada olanlara kıymet vermek gibi bir anlayış bulunmuyor maalesef. Biri masaya yumruk vuracak, şu şu yapılacak diyecek, sonra da akıl yoksunu işler ardarda gelecek, yaşadığımız bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe Karahanlı (7 yıl önce)
    Yorumu mu yayınla gardaşım millet bilsin da!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Bence yazı çok yanlış. Bizim şehirlerimizde, özellikle Malatya'da vatandaşa çok güzel "döşeme" yapılıyor. Malatya'da biraz yaşayan herkes bu döşeyişi en derinlerine kadar hissedebilir kanaat-i aczini haizim. Bir kişi de çıkıp döşediklerini inkâr edebilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    Bu yazıyı yazan kişi kaç kere yurtdışına gitmiş ???? Elin oğlu bilmem ne yapmaz vs diye konuşmuş.. birincisi olaya tarafsız bakamayan kişiden ne yazar olur ne gazeteci arkadaşım. Tarafsız bakacaksın. Elin oğlu cafcaflı yok kaldırım yapmaz diyor.. her hafta yurt dısındayım ben neyin kafasını yaşıyorsun. Yapsalar suç yapmasalar suç.. Hadi herşeyi geçtim çok biliyorsun belediye başkan adayı neden olmadınız dostum ? Çok biliyorsun neden okuyup belediyeye iş başvurusu yapmadın?? Haa bunları yaptıysan söyleyecek sözüm yok, yapmadıysan senin söyleyecek sözün olmaz. Tarafsız ol öyle köşe yazısı yaz.. ne güzel dünya ya cafcaflı yol yap yazarlar düz yol yap 'oldu mu şimdi buraya böyle yol ' derler.. ayıp ayıp.. YORUM YAZARINA EDİTÖR NOTU: Osman Karakaş, 'Gazeteci' olarak 4 yıl ABD- New York'ta,yaklaşık toplam 15 yıl da Kırgızistan- Bişkek, Kazakistan- Almata, Türkmenistan- Aşkabat, kısa sürelerde Rusya- Moskova, Almanya, Azerbaycan- Bakü'de yaşadı. New York'ta iken Hürriyet Gazetesi Birleşmiş Milletler Muhabiri olarak da çalıştı. O dönemde, New York metrosunda çektiği bir fotoğrafla, New York Eyaleti'nde 'Yılın Haber Fotoğrafı' ödülünü aldı. ABD'de yayınlanan 'ilk Türkçe gazete'nin kuruculuğu ve editörlüğü de var.. Türkiye'ye dönüşünde 1999- 2004 yılları arasında dönemin Malatya Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'nin danışmanı olarak Malatya Belediyesi'nde çalıştı, bugün Malatya Belediyesi'nde görev yapanların bilmediği birçok projenin fikir sahibi ya da başlatıcısıdır. Ayrıca, 2005'te tekrar gittiği Kırgızistan'ın Manas Üniversitesi'nde 8 yıl 'öğretim görevlisi' olarak görev yaptı. Ve e-posta adresinizi iletirseniz, Osman Karakaş'ın eğitimi, kariyeri, çalışmaları, aktivist olarak bizzat katıldığı sosyal sorumluluk faaliyetleri, kitabı (Adı da enteresan bu kitabın 'Tabağıma Öküz Düştü'!), yaptıklarını içeren 8 sayfalık CV'sini gönderip, daha sonra bir kez daha yorumunuzu öğrenmek isteriz. Sakıncası yoksa, yazarın CV'sini okuduktan sonraki yüz halinizi, rengini gösteren bir fotoğraf ve hakkında ahkam kestiğiniz yazarla kıyasınız açısından kendinizden, kariyerinizden, eğitiminizden, çalışmalarınızdan da bahsederseniz daha değerli bir geri dönüş olur!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Asena hanım " her hafta yurt dışında olduğunuzu " belirtmişsiniz. Pilot veya hostes olmalısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahaber ekibi gerçekten canı gönülden kutluyorum sizi. Ben Malatya ve İstanbul arasında mekik dokuyarak hayat sürüyorum. İstanbulda olduğum vakit Malatya'daki gözüm kulağım sizsiniz. Ve bu gidişle olmaya devam edeceksiniz. Kaleminiz sivri yolunuz doğru olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Editör yere yıkmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Herşeyi güzelce yazıp, sonra yüz rengini sormak. Olmamış malatyahaber, seviyeyi düşürmüşsünüz. Anlayana yeterince kapak vardı zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Editörün notu fena olmuş. Bilmediğin konu hakkında yorum yapmayacakmışsın. Bu yazıyı hergün manşet verin allah rızası için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Türk (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Asena hanım eğer editörün notunu okuduysanız suratınızın halini ben de çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu Malatyahaber okuyucuları da ne çok mor renk meraklısıymış. Asena hanım ya da bey editör notunu okuyunca üzülmesin... Ne de olsa mor da bir renktir..
    0
    0
    Yanıtla
  • sayın editör, yazarın kariyeri ile verdiğin cevabı, yüz hattıyla ilgili kısımda rezil etmişsin, senin kurumsal davranman ve olayı tadında bırakman gerekirdi, ne demek ''yüz halinizi, rengini gösteren bir fotoğraf ''' Nasıl bir ruha haline sahipsiniz anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Öyle demeyin beyler...malatyamizin gecekondu mahllelerinin sokakaklari dahi..parisin şanzelise sinden daha aydınlık..biz onlardan daha aydinliktayiz haberiniz yok..sözüm tabiki anlayana..anlayan anladı herhalde..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral (7 yıl önce)
    Yüreğim Soğudu Bu Haberi 15 Günde Bir Vermenizi Rica Ediyorum Belki O zaman bi uyanış kıpırdanma Olur Belki
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin (7 yıl önce)
    Herkes hakedildigi gibi yönetilir.kurunun yanında yaş yanmaz.yeterince sesi çıkmadığı için yanında yanar.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    yani koskoca belediye işten anlamıyomu diyorsun Osman Bey. onlar öyle demiyor. tabelalarda şu kadar yol bu kadar boru döşedik diyorlar. şaka bir yana sağlam sokak yok.yollar kapalı. nerden gideceğimizi bilmiyoruz. aklımızla dalga geçiyorlar.hakediyoruz. başka açıklaması yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)halil isimli kullanıcı yorumuna
    Yollar tabelalar kötü olunca da borulardan kötü su gelince ağlayadın mı ? Kesin ağlamısındır. Sizin sülaleden birisi işçi değil mi hiç mi işçi yok. Gidip sorsana ışık hızıyla neden çalışmıyorsunuz sihirli sopanızla kaldırıma yola dokununca 1 sn de nasıl yapılmıyor diye ?? Kullandığın maddeyi söyle satışına başlayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Sorun ışık hızı ile çözülmesi değil. Kalıcı çözümlerin üretilmemesi. Maalesef belediyemizin teknik yönetimi yetersiz. Öğretmen teknik daire sorumlusu olursa ötesi de beklenmez. Mühendiste hocam hocam diye peşi sıra dolaşır. Kısa bir örnek : Malatya Çevreyolu - altınyunıus önüne kadar kaldırım düzenlemesi yapıldı. Su basılamadığı için tekrar ihale edildi. İşte bu mühendislik sorunudur ve teknik daireyi ilgilendirir. Emeksiz - Çevreyolu kavşağı altı adliye bitişiği. Minibüs durağı olarak ihalesi yapıldı. Duraklar yerleştirildi. Bir gün kullanılmadan tekrar yıkılıp alt geçit sonrası düzenlendi. Bu bir yerleşim planlama hatasıdır. Teknik daire sorumludur. Sadece iki küçük örnek. Kalın sağlıcakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt44 (7 yıl önce)
    Öncelikle cesur yazınızdan dolayı sizi kutluyorum sizin gibi gerçekleri yazan ne yazık ki pek yok. Yalnız şunu kabul etmeliyiz ki hemşerilerimiz kraldan öte kralcı. allah aşkına Ahmet çakıra oy verirken kaçınız onu tanıyordu yada belediyecilik hakkında bir bilgisi var mıydı kaçımız sorguladık bunu. Ne gerek var adam lider partinin adayı diye düşünüp bastınız oyu. Ne yaptı söylesinize trambüs fiyasko Çevreyolu fiyasko Kanalboyunda gömü buldular herhalde vs daha niceleri. Bu adam helvacıydı küçük bi yeri vardı organizede gidin bi bakın oraya şimdi ne kadar olmuş. Belediye maaşı belliki çok yüksek Hadi Allah'a emanet
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)Mlt44 isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam söz bir dahaki seçimde İnönü üniversitesi Belediyecilik ve işletme bölümünden mezun olan kişiye vereceğim. Sende haklısın :)) hadi Allah'a emanet
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli İbrahim (7 yıl önce)Asena Ulusoy isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye başkanı tekniker veya mühendis olmak zorunda değil. İyi bir yönetici doğru kişileri doğru yerlere atayarak hukuki boyutu ile ilişkilendirmelidir. Teknik adam olsa kötü mü olur? Olmaz tabiki. Yoksa Ahmet Vevik ALP gibi dehayı ( kendileri aynı zamanda bizim büyükşehir belediye binasının mimarıdır ) belediye başkanı seçmeyen İstanbul halkına ne demeli ? ( üstelik iki dönem farklı iki partiden aday olmuştur ) Bizim klasik sorunumuz bu. Belediye de şahıs değil parti her zaman ön planda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena hanım size cevap vermek isterdim lakin diğer yorumlarınızı da okudum ve dengim olmadığınıza kanaat getirdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    yaşam alanları , sanayi bölgesi ve tarım alanları tüm köyler ,ilçeler ve iller için belirlenmeli anayasada bu alanlar değiştirilemez diye kanun yapılmalı . kısaca imar her yerleşim yerine göre belirlenmiş olmalı 50 yıl sonrası bile bilinmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • yazar (7 yıl önce)
    ama bizim pembe trambüsümüz var amca
    0
    0
    Yanıtla
  • kemalettin (7 yıl önce)
    malatyahaber'den ricamız hangi mahalleleri son 5 yılda(10 yılı demiyorum bile) kaç kez yıkıp yaptıklarını resmi olarak malatya kamuoyuna duyurmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Ne yazılırsa yazılsın millet hizmet gördüklerini zannedip alkışlıyor, koşa koşa bunlara oy veriyor. Malatya K. Turizm'in otobüsü bu yol yüzünden kaza yapmadı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın Osman KARAKAŞ, eleştirmekle kalmayıp çözümü de benim gibi okuryazar birinin anlayacağı şekilde anlattığınız için teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir (7 yıl önce)
    Haber ve ayrintili bilgi ve bu kadar onemli bir konudaki hassasiyetinizden dolayi tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Seçime doğru kaldırım yolları sokup geri yaparlar her şey seçime endeksli bu millet batı düzeyine ulaşması çok uzun sürer yönetenler ortada ...
    0
    0
    Yanıtla
  • CAFER (7 yıl önce)
    Kendilerine oy verenler ne verecekler yap boz tahtasını sunacaklar oy topluyolar milleti kim ne yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    sn yazar, üstte gösterdiğiniz kesitlerde dikkat ettinizmi derinlik en basit kilit taşında bile yolu 87,5 cm yükseltiyor. Hangi yolumuzu 87,5 cm yükseltsek evler altta kalır. bu yöntemler yeni imara açılan yerleşim yerlerinde uygulanabilir. Öyle sürekli yapanlara kızmayın. Eski yıllarda yapanlar çok suçlu. Ancak belediyeler yeni yerleşim yerlerini tabiki dikkatle planlamalı. Yapılacak yollların kaplamalarını ise ömürlük yapmalı. Ama sadece yolları değil. Çevredeki Tüm inşaatları düzgün ve standart yapmalı. Aynı şekilde toplumun her kesimi standart olursa (Buna basında dahil) başarılı ve güzel işler yapılabilir. Rabbimin emirleri her yönden yerine getirilirse bu işlerde kendiliğinden güzel olur. Yapılan hizmetler Allah' ın rızasını kazanmak için yapılmalı vesselam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)ibrahim isimli kullanıcı yorumuna
    İbrahim bey, yol seviyesini düşürerek bu sorunu çözecekleri kanaatindeyim. Ayrıca şehrin hizmetini gören bütün kurumlar " eşgüdüm " çerçevesinde sağlıklı çalışmıyorlar. Eline kesme makinası alan yollara kablo döşüyor. Yazıkki çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BU İŞLERİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN YAPIM TEKNİĞİNE UYGUN ŞARTNAME VE STANDARTLAR BELİRLENMESİ VE UYGULANMASININ DENETLENMESİ. DAHA İHALELER DÜZGÜN YAPILMAZKEN BİZİM ÜLKEMİZDE HİÇ BİR ZAMAN UYGULANMAZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nizamettin Opanoğlu (7 yıl önce)
    Elin gavuru dediğimiz,5 bin yıl önce yollara kaldırımlara döşediği taşları kullanıyor hala.Çünki onlarda iş ahlakı,görev ahlakı,insanlara hizmet aşkı,ve de insanlardan utanma ahlakı var.Elin gavuru dediğimiz Bizim gibi milyonlar döküp bilboartlara önce fotoğrafını,sonra yapacağı işin resmin vesairesini koyup asmıyor.Asırlık ömürlük işler yapıyor. Not:Muhtemelen ilk seçimlerde seçilecek bir belediye başkanının yapacağı ilk iş ucubeye çevrilen guya Malatya'nın yeni vitrini Fahri Kayahan'ı yıkmak olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    en buyuk kaybimiz kisa sureli ilerisi ongorulmeyen yol ve duzenleme calismalarimiz. bizim canimizi yakan muteahhitleri zengin eden 40 ayri yonetimde degisse duzelmeyen kangrenimiz..
    0
    0
    Yanıtla

Osman Karakaş yazıları