SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gece Yarısından Sonra Kaçak Göçmen Kovalamacası

Gece Yarısından Sonra Kaçak Göçmen Kovalamacası
A- A+ PAYLAŞ

Yetkili makamların, 'Düzensiz Göç' diye adlandırmalarına rağmen, adeta 'Yasa Dışı Düzenli Sevkiyat'a dönüşen kaçak göçmen girişleri, 'kevgir olduğu' anlaşılan doğu sınırı kullanılarak yoğun bir şekide devam ederken, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden Türkiye'ye yasa dışı giriş yaparak Malatya'ya kadar ulaşabilen genç yaştaki kaçaklarla polis arasında gece yarısından sonra kovalamaca yaşandı.

Suriye olmak üzere Afganistan ve Pakistan'ın yanı sıra Afrika ülkelerinden 10 milyona yakın göçmenin yoğun bir şekilde göçlerine hedef olan ve bu göçün de adeta, Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye sokan "Düzenli Sevkiyat" görünümünde olmasına ve  yetkili makamların "Düzensiz Göç" diye tehdidin boyutunu gözden kaçırma çabalarına karşın, kaçak göçmen girişleri akın akın ve düzenli bir şekilde devam ediyor.

İran sınırından Türkiye'ye kaçak yollardan giriş yaptıkları ve göçmen kaçakçıları tarafından batı illerine taşındıkları bilinen bir grup Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece 01.00 sıralarında polis tarafından saptandı. İki araçla Malatya'ya gelen kaçak göçmenleri farkeden polis ekipleri, bunlara müdahale ederek 10'unu gözaltına aldı. Araç plakalarının sorgulanmasında, bu kaçakları Malatya'ya getirdikleri ve göçmen kaçakçılığından da sabıkalı oldukları belirlenen 3 şahıs da, araçları bırakarak kayıplara karıştılar.

Polis ekipleri, kimliği belirlenen bu 3 kaçakçının yanı sıra, ara sokaklarda kaybolan diğer kaçak göçmenleri yakalamaya çalışıyor.

GİZLENME GEREĞİ BİLE DUYMUYORLAR..

Daha önce, kamyon, TIR vs. gibi araçlara gizlenerek Türkiye içerisinde seyahat eden kaçak göçmenlerin, son dönemde saklanma gereği dahi duymadıklarına ilişkin bir olay, 3 gün önce yine Malatya'ya görülmüş, Hekimhan yakınlarında durdurulan bir yolcu otobüsünde 15 Afgan kaçak göçmen yakalanmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu sorun göçmen yakalamakla bitmez. Arkadaş bu ülkenin sınırı yok mu? Atalarımız hudut namustur demiş. Artık yeter. Şu sınırlarımızı koruyun. Korunan sınırdan kimse geçemez.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)
    Halam oğlu anlatmıştı ; 1,5 sene önce yaz ortası, gece 03:00 de uyanmış, balkona geçip sigara içerken (Evi Mücelli Caddesinde) evinin yan sokağında 3 tane minübüs durmuş ve içerisinden sırt çantalı bir sürü kaçak göçmen (Afganlı) inip bir anda sağa-sola dağılmışlar. Afganlı olduklarını dillerinden anlamış. Farsça, kürtçe diline çok yakın demişti. Daha sonra 155 i arayıp Yusuf Ziya Paşa Cami nin orada hadisenin gerçekleştiğini bildirmiş. Ama malesef 04:00 e kadar merak edip beklemiş, bir tane ekip oraya gelmemiş. Dün sosyal medyada gördüm, afgan taliban 2055 yılında Türkiye'yi de kapsayan bir kuşatma videosu yayınlamış. Akıllara şu soru gelmeli, el birliği ile kendi sonumuzu mu hazırlıyoruz ? Malesef...!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu göçmenler neden bitmiyor? Bizim sınırımızdan şimdiğe kadar kuş uçmazken, nasıl bu göçmenler elllerini kollarını sallayarak geçebiliyor?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet kul (1 yıl önce)
    Olayı mahallemizde farkeden bekçilerdi kaçak göçmenleri tek tek yakaladılar gerçekten tebrik ediyorum burdan Ercan müdürümüze ve tüm teşkilata teşekkür ediyorum Polislerimiz ve Bekçilerimiz gecelerini gündüzlerini katıyorlar hepsine teşekkürler ...
    %47
    %53
    Yanıtla