SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kart ve Oyun 1 Puana Sevinmemizi Sağladı"

0
Güncellendi - 2021-01-29 19:17:29
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımdaki maddi sıkıntının giderilmesi için somut bir adımın atıldığını ifade ederek, “Kısmen çözüldü ama daha henüz her şey çözülmüş değil. Fakat çözülmesi için en azından somut bir adım gördük. İnşallah bunun devamı gelir çünkü gelmesi gerekiyor. Ama şuan için hiç olmazsa bir adım attık” dedi.

Fatih Karagümrük maçı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Hamzaoğlu, “Kendi sahamızdaki maçı kazanmak isterdik ama oyun içindeki hem kırmızı kart hem de oyun 1 puana sevinmemizi sağladı” ifadesini kullandı.

Hamzaoğlu, maçın ilk yarısıyla ilgili değerlendirmesinde “Oyuna çok iyi başlayamadık. İlk yarıda 11-11 iken çok da iyi oynadığımızı söyleyemeyeceğim” yorumunda bulundu.

Hamzaoğlu, Kubilay Kanatsızkuş’un ilk yarının son dakikasında gördüğü kırmızı karta ilişkin şunları söyledi:

“Ama Kubilay’ın kırmızı kartının ağır bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü sezon başından beri bu sene izlediğimiz buna benzer birçok pozisyonda faul bile verilmedi. Oldu, gördünüz, durdurdunuz, faul verdiniz, en fazla sarı kart verebilirsiniz çünkü pozisyonun gelişimini, oyuncunun geliş yönünü hepsini doğru analiz etmek lazım. Resmi yapıştırıyorsunuz sanki çok müthiş bir darbe yemiş gibi zaten rakip oyuncularda bunu lehlerine kullanmak için biraz abartıyorlar. Bu sefer çok kolay bir kırmızı kart çıkabiliyor ama kime çıkıyor, bize çıkıyor. Malatyaspor’a, Kubilay’a çıkıyor. Acaba başka takımların başka oyuncularına bu kadar kolay VAR’a çağırabilecek misiniz ya da bu kartı verebilecek misiniz? Bunu hakem camiasının bir kere enine boyuna düşünmesi lazım.”

Mücadelenin hakemlerini eleştiren Hamzaoğlu, “Her bağırıp, kendini yere atana faul çalmayın. Çalarsanız, bu oyun oynanmaz. 90 dakikalık maçta topun oyunda kalma süresi 45 dakika, 40 dakika böyle devam ederse 30’lara kadar düşecek. Biz futbol oynamaktan başka bir şeye döneceğiz. Görüyorsanız, gerçekten faul varsa verin ama kendini atmasa dahi verin o zaman belki futbol bir yere gelir ve oyuncularda keyif almaya başlar. Çünkü her atana vermezseniz, kendisini bir daha atmayacaktır. Bu sefer daha iyi top oynanacak, daha tempolu ve akıcı bir maç oynayacağız” diye konuştu.

Hamzaoğlu, mücadelenin ikinci yarısıyla ilgili ise “10 kişiyle böyle bir saha ve zeminde anca bu kadar mücadele edilir. Oyuncularımı tebrik ediyorum, müthiş bir mücadele örneği ortaya koydular. Fofana girdiğimiz pozisyonu değerlendirse 1-0 galipte gelebilirdik ama rakibimizde kazanabilirdi. Çok iyi pozisyonları ve şutları vardı. Abdulsamed ve savunmamızda izin vermedi” değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Karagümrük maçının geride kaldığın ifade eden Hamzaoğlu, Göztepe maçına iyi bir şekilde hazırlanıp, deplasmanda bu beraberliği telafi etmek istediklerini söyledi.

Hamzaoğlu, “Takımda oyuncuların alacaklarıyla ilgili sıkıntılar vardı, bu sıkıntılar çözüldü mü?” sorusuna, “Kısmen çözüldü ama daha henüz her şey çözülmüş değil. Fakat çözülmesi için en azından somut bir adım gördük. İnşallah bunun devamı gelir çünkü gelmesi gerekiyor. Ama şuan için hiç olmazsa bir adım attık” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Takımda kadro derinliği yok , bütün olumsuzluklara rağmen topladığımız puan iyi sayılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Hamza hoca umutu 4 maç daha oynatacak böylece umut ligde 504 maçla en fazla forma giyen oyuncu olacak,ligde ikinci devre oyunlar içinde oyunlar dönüyor ,alttakiler sürekli kazanır oluyor onun için en az 18 puan daha almamiz gerekiyor bir sözümde bu haftaki hakeme hiç vicdanın sizlamadimi kubilaya kırmızı gösterdin.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Kendi sahamızda karagümrük gibi takımdan bir puan kopardığımıza seviniyormuş.Hocanın kalibreside mehmet ile furkan kadar olunca bu bir puan bile çok gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Takımımızın puanı şu an 28. Hatırlatmak istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    Hocam tebrikler kırmızı kart zemin eksik oyunculara reğmen 1 puan iyi paralar da ödendimi çok iyi yerlerde olacağiz seni kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Diğer taraftarların %99 u ile aynı paralelde düşünüyorum.padişahın dalkavuğu taraftar hiç olmadım.geçen sene küme düşme gerçeğini hiç yaşamamış balık hafızalı sözde taraftarlar herhalde tribünün beleşçi takımı olsa gerek! bunlar karga kılavuzlar olduğu için hamzaoğlu ve umut bulut u başımıza musallat ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Kırmızı kart akıllara zarar. O pozisyonda VAR'a çağıranlarda açıkça futbolun ve Malatyaspor'un düşmanıdır. Yönetimin tek bir açıklaması bile yok. Ayrıca takımda taktik, teknik, diziliş hiç birşey yoktu. Hangi taraftan orta yapılsa diğer kanadın ceza sahasına yakın bölümü otoban gibi her maç bu böyle her orta cız dedirtiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuzca (3 yıl önce)
    Çok net bir şekilde Hamza Hamzaoğlu giderse küme düşeriz.. Eldeki malzeme bu..Umuta itiraz edenler, Kubilayın yüreği ile ortaya koyduğu mücadeleye saygı duymayanlar; Sanki yedek kulübesinde bupenzalar maximler,koitalar,babacarlar oturuyorlar da Hamza hoca da onları oynatmıyor zanneder.. Dün butaibe,alexice, gulermeye, Robin Yalçına bağırıp çağıranlar bir gün başka futbolculara karşı aynı davranış da bulunuyor.. Kadro o kadar dar ki Hamza hocayı eleştirecek bir malzeme bile yok.. Her takım en az 17-18 iyi oyuncu ile mücadele ederken Malatyaspor da bu sayı 12-13.. Lütfen biraz insaf..
    0
    0
    Yanıtla
  • ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • izmir kombi servis (3 yıl önce)
    Zor bir maçtı skorda emeği olan herkesi tebrik etmek istiyorum. Kırmızı karttan sonra hele ikinci yarı on kişi ile bir puan kötünün iyisi. Karagümrük, Hatay gibi takımlar bu yıl ligde sürpriz takımlar. Artı Hamza hocayı ayrı kutlarım böyle bir dönemde takımı çalıştırmak hazırlamak motive etmek kolay olmasa gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Hamza Hocaya katılıyorum kırmızı kart çok ağır bir karardı Kubilay'ın niyeti tamamen topu kapmaktı sadece zamanlama hatası yaptı .Orta hakem faul bile vermemişken VAR gereksiz yere müdahale etti. Protokole göre Var gri pozisyonlara müdahale edemez. Takımımızın kaderiyle oynadılar belki de maçı kazanacaktık. Takım 10 kişi kalmasına rağmen müthiş mücadele örneği gösterdi .Bu yüzden takdiri hak etmiştir Özellikle Abdülsamed hayatının maçını oynadı haftanın kalecisi olmaya adaydır.Tebrikler yeni Malatyaspor böyle mücadele.ederse bu ligde korkulu rüya görmeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (3 yıl önce)
    Kaleci samet kurtardı. Sayesinde 1 puan aldik tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Hocam elinize sağlık iyi mücadele ettiniz bu sartlara ragmem ama umut bulut israrınız niye onu alamadım jetmir lukoki ve daha genc oyuncular varken bu umut ve Kubilay israrınız anlamış değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kubilay henüz 23 yaşında,Bize en azından Denizli ve Rize maçlarını kazandırdı.Umut belki iyi golcü değil ama birçok maçta rakibe iyi baskı kurarak rakibin oyun kurmasını engelleyerek,ve çok çalışarak takıma katkı verdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (3 yıl önce)
    Tebrikler hocam emeğinize sağlık kötü zemin ve eksik takıma rağmen güzel mücadele vardı, bazı beyinsiz taratar grubu haksız eleştiriler yapıyor ama onlarıda cahilliğine sayın artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Bu sartlarda emeginize saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (3 yıl önce)
    Malatya haber futbolcu alacakları konusunu zaten yazınızın giriş bölümünde anlatmıştınız, yazınızın sonuna tekrar son paragrafa konuyu bidaha açarak ne kadar kişisel, yanlı ve taraflı haber yaptığınızı bı kez daha gördük malesef canım Malatyam sizin gibilerin haberlerine kalmış yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Yenik duruma düşmeden umut bulutu oyundan almıyorsun.Her maç bu ızdırap canımıza yetti.Kaleci Abdulsamet olmasaydı halimiz haraptı.takımın başında hiç teknik direktör olmasaydı karagümrüğü rahat yenerdik.Maçın son saniyesinde oyuncu değiştirmeye kalkan sözde hocayla bu iş yürümez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karamsar Ali yine konuşmuşsun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (3 yıl önce)KERNEKLİALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Ali Allah aşkına takim iyi oldğunda da o müthiş yorumların ı yap bilmeyen seni real mardin editörü sansın bi düş artıkl şu malatyaspor yakasından git barguzuya su iç orduzuya ormana git eğit kendini beydağına çık bağir çağır böcek sev kedi köpek sev.. Sen bunları yap... Yani biraz büyü artık hep yerinde sayıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil Gevrek Jürgen KLOP'u getirse memnun olurmusun acaba Ali bey. Sen nasıl bir hoca tipi istiyorsun acaba çok merak ediyorum. 5 ay maaş alamayıp takımı buralara kadar getirmiş. İşin müsaitse veya emekli filansan sen yönetemezmisin acaba rica etsek. Senin oyun stilin nasıl.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sukru Birhan (3 yıl önce)
    Hamza efendi milletle dalga geçiyor. Bu oyunla diyerek 1 puana sevinilecekmiş! Oyunu oynatan sensin. Ligin başından bu yana her puan kaybında kötü oyunun ve sonucun sorumlusu benim diyorsun. Oynatamıyorsan İSTİFA edeceksin efendi. Bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (3 yıl önce)
    Karagümrük bizden bikac gömlek üstnmuş....kırmızı kart çok bişey değiştirmeyecekti.....Malatya ya acil şekilde yırtıcı bir forvet veya kamara gibi bir deli gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Bana göre 11'e 11 oynansa malatyaspor bu maçı alamazdı ! 10 kişi kalındıktan sonra birde ikinci yarıd aki oyuncu değişiklikleri ve kalecimizin üstün performansı bizi oyunda tuttu.Saha zemini ise kötüydü ve yağan kar ile birlikte daha da ağırlaştı buna rağmen alınan 2 puan altın değerindedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 1 puan alındı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek34 (3 yıl önce)Tarkan isimli kullanıcı yorumuna
    Hem Kubilay'a kızıyorsunuz Hemde ki kırmızı kart görmesini eleştiriyorsunuz. Adamcağız daha ne yapsın. Önümüzde ki hafta kadro da Olmayacak. İstedi ki sevinesiniz. Kadro kuranlar ve taktik verenlerden çok bilmişlere kadar herkese duyurulur.. Sinirli şirinler, Bu hafta kime kızacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla