SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kemancı Talip' Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2022-01-22 20:15:58
'Kemancı Talip' Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya yerel müzik dünyasının önemli isimlerinden, 'Kemancı Kel Talip' lakabıyla da bilinen Kemani Talip Özak vefat etti.

Bir süredir Alanya'daki oğlunun yanında yaşayan 80 yaşındaki Talip Özak'ın, çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği bildirildi. Özak'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Alanya Cikcilli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÖZAK KİMDİR?

Özak'ın çalışmalarına katkı sağladığı ve saz heyetinde bulunduğu Malatya Musiki Cemiyeti'nden, özgeçmişine de yer verilen şu açıklama yapıldı:

"1942 yılında Malatya'da doğdu. Genç yaşta boks sporu ile uğraştı, 67 kiloda 5 kez Malatya Şampiyonu oldu. İl dışındaki müsabakalarda Malatya'yı temsil etti.

Müzikle ilgisi 1956 yılında Hava İkmal Merkezi Çıraklık Okulu'na girmesiyle başladı. Astsubay Müzik Öğretmeni- Koro Şefi Şadi Erdem Özerdem ile tanıştı. Babasından kalan kemanıyla Şadi Hoca'dan nota dersleri almaya başladı. Şadi Erdem Hocanın korosunda baş keman olarak görev yaptı. 1970 yılında Hava İkmal Merkezi Ankara'ya taşınınca buradaki görevinden ayrıldı. Müziğe daha çok önem vererek artık profesyonel olarak keman çalmaya, çeşitli eğlence mekanlarında çalışmaya başladı. Aynı zamanda 2010 yılına kadar Musiki Cemiyetimizde keman sanatçısı olarak Türk Sanat Musikisi koromuza devam etti. 1970'li yıllarda Kernek Gazinosu, Hürriyet Parkı, Elazığ ve Diyarbakır'da çeşitli eğlence mekanlarında çalıştı. İclal Eroğlu, Vahdet Vural, İbrahim Tatlıses, Sami Kasap, Hakkı Coşkun, Bedri Karahan (Topal Bedo) gibi sanatçılara eşlik etti. Keman başta olmak üzere kanun, ud, bağlama kursları açarak bu yönde birçok genç yetiştirdi.

Evli ve Murat isimli bir oğlu olan Talip Özak, 2013 yılında beyin kanaması neticesinde kısmi felç geçirdi ve Malatya'dan ayrılarak Alanya'daki oğlunun yanına yerleşti. 20 Ocak 2022'de maalesef Alanya'da vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesi, sevenleri ve müzik camiamızın başı sağ olsun."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Talip Özak, Malatya Musiki Cemiyeti korosuyla bir konserde. Fotoğraftaki diğer kemancı Bilgehan Göksu da geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmişti. Fotoğrafta üstte solda görülen Solist Ünal Menevşeoğlu da geçen yıl vefat etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Celalettin Çırak (2 yıl önce)
    Çocukluğumda ikamet ettiğimiz mahallemizde komşumuzdu.Allah Rahmet Eylesin.Mekanı Cennet Olsun.Sevenlerinin ve yakınlarının başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Özerol (2 yıl önce)
    Hak rahmet eylesin... Hakkında edindiğim bilgileri de ‘Ringe çıkınca müzik kalmıyor, müzik alanında da ringi unutuyorum’ başlığı altında Sanatçılarım sitemde yayınladım. Haberdeki fotoğrafı bir videodan kaydetmiştim.Malatya Haber uygun bulursa yazımı yayınlayabilir.Hak rahmet eylesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    allah rahmet etsin mekanı cennet olsun. müzik dünyasında malatyayı iyi temsil edenlerdendi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (2 yıl önce)
    Allah rahmet etlesin. İyi bir sporcu olduğu kadar iyi bir müzisyendi. Dürüst insandı, adı hiçbir olumsuz olaya karışmadı.Ailesine ve dostlarına bağlılığıile tebarüz eden biriydi.Malatya musiki camiası bir değerini daha kaybetti,
    0
    0
    Yanıtla
  • YÜKSEL (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla