SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meğer Kanbay'la İşleri Bitmemiş!. Bir Tayin Daha, Hem de Nereye?

Meğer Kanbay'la İşleri Bitmemiş!. Bir Tayin Daha, Hem de Nereye?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü iken geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Daire Başkanlığına atanan Battal Kanbay'ın, hemen ardından ikinci bir atamayla makam düşürülerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü görevine getirildiği, aynı hafta içerisinde peş peşe iki atamanın pek rastlanan bir durum olmadığı bildirildi. Kanbay'ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınmasıyla ilgili tepkilerin önüne geçilmesi amacıyla, 'terfi' olduğu değerlendirilecek şekilde bakanlık teşkilatında Daire Başkanlığına atandıktan kısa bir süre sonra 'makam düşürülerek' İstanbul'a şube müdürü olarak atanmasının 'cezalandırma' olduğu değerlendirildi.

Malatya'da, adı en son 24 Ocak 2020'deki Sivrice merkezli Elazığ- Malatya depreminden hasar gören okul binalarının yıkımı, yenilerinin yapılmasıyla ilgili ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına da karışan, hakkında adli soruşturma izni verilmesine ilişkin karara yapılan itirazları redden ve dosyadaki memur sanıklar hakkında adli işlem yapılması için dosyanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi kararında da geçen Ali Tatlı'nın, 6 yıl görev yaptığı Malatya'dan alınmasıyla, yerine Malatyalı olan Battal Kanbay İstanbul'dan atanmıştı.

Malatya'ya atanan ve 'milliyetçi' yönü nedeniyle, daha önce Milli Eğitim İl yönetiminde etkili olan radikal dinci bazı grupların tepkisini çeken Kanbay, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir kararla görevden alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atanmıştı.

Görevden alınması kararı Malatya'da tepkilere yolaçan Kanbay'la ilgili atamayı uygun bulan ve Kanbay'ın terfi ettirildiğini, dolayısıyla mağdur edilmediğini öne süren çevrelerin bu savunması, Kanbay'ın Daire Başkanlığı görevinden hemen sonra ikinci bir atamaya muhatap olmasıyla boşa çıktı.

Kanbay, daire başkanı yapıldıktan birkaç gün sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine şube müdürü olarak atanarak, makam kaybına uğratıldı ve Malatya'dan alınmasını sağlayanların, Kanbay'ın daire başkanı yapılmasını da engelledikleri yorumlarına neden oldu.

Battal Kanbay'ın görevden alınmasından sonra, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir atanmış, Rizeli olan yeni müdür geçtiğimiz günlerde Malatya'ya gelerek göreve başlamıştı.

Kanbay'ın Bingöllü olan Ali Tatlı'nın yerine Malatya'ya atanmasında rolü olan AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın, radikal grupların baskısına dayanamayarak, Malatya'dan alınmasına da onay verdiği, Özdemir'in Malatya'ya atanmasında da rol oynadığı öne sürülüyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü olan ve hakkında ‘skandal’ olarak nitelendirilen, bu göreve geldikten sonra hızla zenginleştiği başta olmak üzere ciddi yolsuzluk- usulsüzlük iddiaları bulunan kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un görevde tutulması için çaba gösteren Öznur Çalık,  AKP'ye de Malatya'da büyük zarar veren kız kardeşiyle ilgili tavrı nedeniyle de vatandaştan ciddi tepki görürken, Battal Kanbay'ın ‘nedensiz’ tayininin ardından bu tepkiler daha arttı.

Bu arada, deprem hasarı okul binalarının yıkımı, yenileriyle ilgili ihaleler konusunda başlatılan idari soruşturmaların ardından Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, YİKOB Müdür Vekili Elazığlı Fikret Onhan Valilikçe açığa alınmış, yine İdare Mahkemesi'nin kararında hakkındaki iddialara yer verilen Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Bingöllü Ali Tatlı, Malatya'daki görevlerinin sonlandırılmasından kısa bir süre sonra, başka illere yeniden il müdürü yapılmıştı. AKP'nin Malatya Milletvekilleri, Malatya'da görev yapan Fikret Onhan ve Ali Tatlı'ya destek vererek, haklarındaki tüm iddialara karşın uzun süre Malatya'da görev yapmalarını sağlarken, Malatyalı olan Battal Kanbay'ı ‘harcamaları’ tepkilere yol açmış, çeşitli kuruluşlar Kanbay'la ilgili işlemlere tepki göstermişlerdi. Bir başka ilde vekaleten  ‘İl Müdürü’ olarak yeniden göreve başlatılan Fikret Onhan'ın asıl kadrosunun hala Malatya'da olduğu, AKP'nin Malatya milletvekillerinin bu duruma ise seyirci kaldığı belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Hoca44 (2 yıl önce)
    Gençler yazar olmak istiyorsanız ..buradaki yorumları toplayın bir kitap yazın 2022 Türkiyesi de bir milli eğitim müdürü nasıl alınır adlı bir kitap.. nasıl mağdur edilir buradaki yorumlarla bir kalın bir kitap olur.. millî eğitim müdürü Bingöl lümu olsun baskilimi Adıyamanlı mi olsun..fatih İstanbul'u ederken Bizanslılar melekler dişimi erkekmi diye tartisiyorlarmíş.neyse sakın kitabın sonunda milli eğitim müdürünün nasıl müdür olduğunu yazmayın onu okuyucular merak etsin.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Serkan44 (2 yıl önce)
    Battal kanbay'ı birileri siyasete hazırlıyor önümüzdeki seçimde milletvekil adayı yazın bir köşeye....haaa hangi parti onuda siz yorunlayın.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • 1650507085 (2 yıl önce)Serkan44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkede İki cümleyi bir araya getiremeyenler milletvekili oluyorsa vay halimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Atila (2 yıl önce)
    Namuslu ve dürüst çalışan Battal Kanbay'a kin besliyerek partizanlık yapanlar,bu zihniyetleriyle yalnız Malatya'ya değil,bütün Türkiye'ye zarar vermektedirler.YAZIKLAR olsun.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Belirli makam ve mevkilere gelenler ,giderken neden,niçin ,nasıl gidiyorum demeden önce lütfen nasıl o makamlara geldiğinizi düşünüp sorgulayıniz zamanın bir milli eğitim müdürü bir toplantıda okul müdürlerine sizler diğer öğretmenlerden farklı olduğunuz için değil biz tercih ettiğimiz için okul müdürü oldunuz demişti, kızanlar olmuştu ama gerçekten doğru söylemişti ,onun için siyaseten geldiğimiz yerlerden yine siyasetin gereği giderken feryadı figan etmenin bir anlamı yoktur alacaksın çantanı sessiz sedasız gideceksin.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet SELİM (2 yıl önce)
    Buna sebep olanları lanetliyorum.. Başarılı bir müdürdü kendisi ve Malatyamızın öz evladıydı. Yazıklar olsun buna sebep olan sendikalara ve derneklere...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Battal bey Adıyaman lı olsaydı kıymetli olurdu bak ce mal Adıyaman lı kardeşliğin den kaç müdür ve başkan eskitti. Adıyaman lı kardeşlerim den özür dilerim ancak sendika başkanı ve cemal kötü örnekler oldu ne yazık ki
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Hiç korkmaya gerek yok müdürüm en fazla asli göreviniz olan öğretmenliğe dönersiniz. Her zaman başınız dik anlınız ak gezmeniz her şeye bedeldir. Malatya kamuoyu olanı biteni az çok biliyor. Allah bahtınızı, yolunuzu açık etsin
    %72
    %28
    Yanıtla
  • mte (2 yıl önce)
    maalesef yine meşale kazandı
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya lı (2 yıl önce)
    Birilerin sözünü dinler itiraz etmesen yalayıp yutarsan koltuğunu şişirirsen yanlışına karşı gelmeyip göz yumarsan arkan kuvvetli gözde olursun yoksa seni Battal bey gibi harcayıp yok etmeye çalışırlar adaletiniz batsınnn
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Bu adam başarılı bir müdürdü Malatya'da 150 aktif projenin adı geçiyor adam ikili diyalogları ile birsürü iş bitirdi bu başarı cezasız kalmamalıydı öylede oldu. Ama bundan sonrası da zulüm valla yazık yazık veyl olsun sebeb olanlara bence bu şarkı burada bitmez
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    E gel sen konuş! Merhaba kitap :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Sn kanbay çıkıp olan bitenleri açıklamalı azdannaz çoktan çok gider en basitinden öğretmenliğe döner korkacak bisey olmamalı bana bunlar yapılsaydı tüm haksızlıkları anlatırdım vesselam
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Neyi tartışıyoruz görevden alınmayı görevlere gelirken belirli kriterler,adam kayırma ,yani torpil etkili oluyormu olmuyormu biz bunları tartışmalıyiz şu anda 1 milyonun üzerinde öğretmenimiz var hangi öğretmen ileride belirli kriter ve donanımlara sahip olursa il,ilçe ve bakanlıkta yönetici olabileceğini biliyor kısacası 1 milyon öğretmenden objektif bir artısı olmadan siyaseten geldi yine siyasetinde gitti ne gelişleri nede gidişleri konuşmaya bile değmez ,hayırlı iftarlar dostlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Temiz (2 yıl önce)
    Fetönün taktiğini uygulayan, ellerinde meşalelerle kurumlara sızan cemaatler var... Bu cemaatler ellerine fırsat geçse, hiç acımazlar... Birileri kandırıldık diyebilir, ama devletimiz uyanık olsun...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cemal (2 yıl önce)
    Bir Cemal i bile görevden alamadı .. nedir buhergun kanbay... Memlekete elle tutulan ne yaptı yazsaniza.. Malatyalı olmasından başka ne farkı vardı... Yeter artık arkadaş..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Müdür (2 yıl önce)
    Bir ülkede insanlar ancak bu kadar itibarsizlastirilir,yalaka haline getirilir,kisiliksizlestirilir,....vb.Menfaat toplumu ancak bu kadar yerlerde sürünür.Tabii tüm bunları siyaset ve sistem üretiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mert44 (2 yıl önce)
    Malatya'da eğitim alanında başka haber yokmu sıkıldık bu Battal haberlerinden
    %44
    %56
    Yanıtla
  • 1650103667 (2 yıl önce)Mert44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibilerin Olayı sadece Battal olarak görmesi nedeniyle Malatya da ne yönetici kaldı nede yönetici adayı!
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Olay Battal in ikbalinden ibaret. Gerisi laf-i guzaf. Kimse gel Malatya ya İl müdürü ol demedi. Nasıl geldiyse öyle de gitti.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nasıl bir haber istiyorsun menümüz geniş.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • 1650205748 (2 yıl önce)Mert44 isimli kullanıcı yorumuna
    sen malatyalı olamazsın.Bir malatyalı ne olursa olsun hemşerisini savunur.tabi usulsüzlüğü yoksa.Ali tatlının adı nelere karıştı herkes gördü.adamı ödüllendirir gibi 7 sene tutup Balıkesire müdür yaptılar.kendi hemşerimizi alıp 2 kere atama yapıp şube müdürlüğüne düşürdüler.neymiş olay battalın ikbaliymiş.daha bunu anlamayacak kadar cahilsin.Bari adamı İstanbulda bir ilçe milli eğitim müdürlüğüne de mi layık görmediniz.adıyamanın elazığın vekillere bakıyorum nasıl çalışıyolar güçlüler.Ama bizimkilere bakıyorum 20 senedir bir çevre yolu bile yaptıramadılar.alın siz örnek.Bari sayın vekiller hemserimize sahip çıksaydınızda istanbulda müdürlük verdirseydiniz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yılmaz Karadağ (2 yıl önce)
    Haberin içeriği hakkında bilgilendirme yapayım. Sayın KANBAY il müdürlüğü görevine asaleten atanmamıştı Kadrosu İstanbulda şube müdürü olarak görünüyordu. Maaşı bile İstanbul'da yapılıyordu. Yani sayın KANBAY görevden alınmadı. Görevlendirme süresi içinde görevlendirilmesi iptal edildi. Daire başkanı olarak atanması yapıldı. Lakin orada neden tekrar İstanbul'a gönderildi. Sayın KANBAY'in açıklaması önemli. Kendisi istemiş olabilir mi? Sayın TATLI her haberde gündem olarak tekrar tekrar parlatılmaktadır. Buna da bir anlam veremiyorum. Sayın KANBAY ile sayın TATLI'nın sürekli aynı anda gündemde gelmesi ilginç. 20 yıldır her zaman yakinen takip ettiğim güvenilir ve tarafsız haber kaynağımı nice yıllara diyerekten tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Neden Ali tatlı gündeme geliyor biliyor musunuz? Çünkü sayın site yöneticilerini yıkan Battal beyin gidişi değil Ali Bey'in hala ayakta oluşu. Yani Battal Kanbay üzerinden başkalarına vuruyorlar. Anlayacağınız Battal Beyi kullanıyorlar. Yoksa umurlarinda bile değil.ha bir de işlerine gelmeyen yorumları yayınlamama gibi bir durum da yok değil
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Hoca 44 (2 yıl önce)
    Bu makamlara sınavla gelinmiyor el ayak ölpülerek geliniyor ...ey malatyam Malatyaspor düştü kaysi yandı başka işiniz yokmu milli eğitim müdürlüğü ne yapabilir tarım il müdürlüğünde bir bayan müdür Malatya'nın köylerinin imarına karar veriyor..kaysi yandı Malatya üniversite kazandırmaya Türkiye'de kaçıncı sırada buna bakın milli eğitim müdürünün başarısı burdadir..gerisi boş Malatyalı olsa ne olur olmasa ne olur bunlar boş şeyler.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Norm fazlası görevlendirdiğin adamlar dolu dizgin devam. Seni unuttular bile ama bu işler böyle sayın müdür. Onları hancı sen yolcu oldun. Şimdi onların derdi yeni müdür aman bizim görevlendirmemizi iptal etmesin. Aynı ekip ali müdüre de aynısını yaptı sen geldin sana yaptılar, şimdi da yeni müdüre yapıyorlar. Bir adamı bir yere getirirken bak zaman içinde nerden nerelere gelmiş. Sağa sola sor, öyle getir hak ediyorsa.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    akp li vekiller uyuyormu kendi şehrinin evladına neden sahip çıkmıyorsun malatyada tüm müdürlüklerde başka ilin adamları var milli eğitim müdürlüğüne ilk defa malatyalı biri atandı onuda tutamadınız burda yazıklar olsun uyumaya ve görmemezlikten gelmeye devam edin yazıklar olsun size dürüst insanın böyle makamlara getirilmesi demek sizin işinize gelmiyor
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Yağmur (2 yıl önce)
    Birilerine peşkeş çekeceksiniz diye dürüst insanları yok ettiğiniz yeter. Allahın azabı var
    %63
    %37
    Yanıtla
  • didem (2 yıl önce)
    Kanbay fazla abartılmadı mı ? sanki eğitimde çağ atladı Malatya.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sayın Vekilim, Bu hatanın bedeli Kanbayı tekrar görevine getirmektir ( Malatya Milli Eğitim Müdürü). Yoksa şelale sizden de üstün olduğunu kanıtlamış olacaktır. Bir adamın hevesini kurmak, kadro verilecek diye bekletirken görevden almak yazık değil mi? ki bu adam sizin toprağınız, bir pötürgeli. pötürge bunu unutmaz sayın vekilim, Mesele artık hepimizin! Hepimiz Battal Kanbayız!
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ece (2 yıl önce)
    Yuh! Pes! Paralel yapılar her yerde !! Vekilleri bile dize getiriyorlarsa vay halimize...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    hani birde dinci gruplar diye yazmışsınızya, dediğiniz gruplarda eğer din, iman, Allah korkusu olsa bu işlerle uğraşmazlar, masum insanların ekmeğiyle oynamazlar. dini imanı para, mal, mülk. bunlara dinci grup yerine, maddiyatçı gruplar demek daha doğru olur.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Bu vatan için ay yıldızlı bayrağın dalgalandigi her yerde her türlü görev bizim için şan ve şereftir yeterki insanlara hizmet olsun yeni gorevinizde başarılar dilerim değerli hocam.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatyam (2 yıl önce)
    Sayın Battal bey peş peşe iki görevden neden niçin alındıniz ,önce il müdürlüğü hemen ardından daire başkanlığı sizi seven ve destekleyen birisi olarak acaba ben yanılmışmiyim diye düşünmeye başladım , lütfen bir açıklama bekliyoruz .
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yorum yapılacak ne varki tepki için yorumsuzdur.
    %72
    %28
    Yanıtla