SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı 'Köksüzleştirme ve Hafızadan Silme' Çabaları Yeni Değil!.

Özel Haber
Malatya'yı 'Köksüzleştirme ve Hafızadan Silme' Çabaları Yeni Değil!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan ve kent hafızası olarak da nitelendirilen, sembol yapıları dahil birçok önemli yapının ya tamamen yıkıldığı, kapalı kapılar ardında çoğunluğu Malatyalı olmayan bürokrat ve teknik elemanların çabasıyla hazırlanan ve Malatyalı yerel yöneticilerin, milletvekilleri ile siyasilerin seyirci kaldığı, 'eski' Malatya'nın hafızalardaki halinin yok olmasını sağlayacak rezerv alan uygulamasıyla cadde ve sokakları tek tip yapılaşmaya dönüştürecek olan yeniden imar projesinden önce, Malatya'nın kültürel ve sosyal kimliğine vurulan en büyük darbe, Ahmet Çakır'ın belediye başkanı olduğu dönemde 2012 ve 2013'te bir oldu bittiyle yapılan cadde ve sokakların isimlerinin değişmesiyle vurulmuştu. 

Bu 'garabet', aradan geçen sürede, Malatya kent kökenli olmayan ve dolayısıyla Malatya'dan bihaber yerel yöneticilerin duyarsızlığıyla, halen devam ediyor. Malatya, yaklaşık 2 bin 506 cadde ve sokak isminin bir anda değiştirildiği bir kent olarak,  çapsız- yetersiz kişilerin marifeti olan çoğu da 'dangalakça' diye nitelendirilen isimlerin cadde- sokak adı olarak kullanıldığı, dışarıdan tayinle gelenlerin duyduklarında 'hayretle' karşıladığı, 'sahipsiz memleket-  köksüz kent' tanımıyla karşı karşıya kaldı.

MALATYA'YI BÖYLE KÖKSÜZLEŞTİRDİLER!.. 
İçişleri Bakanlığı'nın, aynı belediye sınırları dahilinde aynı adı taşıyan meydan, bulvar, cadde, mahalle, sokak adı olmayacağına ilişkin genelgesini, kendilerine göre yorumlayan, örneğin İnönü Caddesi'nin aynı belediye sınırları içerisinde bir başka yerde olamayacağını belirtmesine rağmen, bu isimde bir cadde varsa, bu isimde mahalle, sokak, meydan vs. adı olmayacağı şeklinde anlayan, ayrıca ayrı mahallelerdeki 1., 2., 3.. sokak şeklinde adres bulma kolaylığı sağlayan rakamla sokak tanımlamayı, Ferhadiye Mahallesi 1., 2., 3. sokak varken, İstiklal Mahallesi'nde 1., 2., 3. sokak olamayacağı gibi 'akıl almaz' yorum yapan, dönemin Ali Yıldırım yönetimindeki Kent Konseyi ile başı başkan yardımcısı Ertan Mumcu'nun çektiği belediye kadrosu, özellikle numaralandırılmış sokaklara buldukları garip ötesi, ilginç, komik ya da koca bir kentle alay edilmesini sağlayacak isimler koymuşlardı.

Ahmet Çakır başkanlığındaki Malatya Belediyesi'nin meclisinin 2012 yılı Kasım ayı toplantısında, 'bazı cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesi' maddesi olarak gündeme alınan, meclis üyelerinin AKP'li üyelerin oylarıyla kabul etmesine rağmen, içeriğinden haberdar olmadıkları 'garabet' ve 'skandal', 2013 yılı Ocak ayında, malatyahaber.com'un, "Bunları Nasıl Uydurdunuz?" başlıklı haberinde değiştirilen isimleri yayınlamasıyla ortaya çıkmış ve büyük tepki görmüştü.

2013 Şubat ayındaki meclise başkanlık eden, başkan yardımcısı Ertan Mumcu, muhalefete mensup üyelerin yanı sıra kamuoyundan gelen tepki üzerine, 'uydurulan' isimlerin nihai karar anlamına gelmediğini, itirazların incelendiğini, isimlerin değiştirilebileceğini, bu konudaki önerilerin değerlendirilmesinin ilgili komisyon tarafından yapılacağını söyledi. Ancak, bundan sonraki süreç öyle olmadı ve 'uydurulan' isimler hızla Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ne uyarlandığı gibi, önemli miktarlı bir ihaleyle yeni isimler ve yeni bina numaralandırmaları oldu- bittiyle tamamlandı.

2014 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerden itibaren Malatya'nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşacağı, birçok ilçe ve kasabanın merkeze dahil olacağı, değiştirilen isim karmaşasının zaten ilgili genelgeye hiçbir şekilde uymayacağı, Büyükşehir sınırlarının belirlenmesinden sonra isimlerle ilgili çalışma yapılması yolundaki eleştiriler de dikkate alınmadı.

TEK ÇAMIN OLMADIĞI CADDENİN ADINI ‘ÇAMLICA’ YAPMIŞLARDI..

Malatya Belediyesi, hiçbir yetki ve sorumluluğu bulunmayan Kent Konseyi'ne havale ettiği cadde ve sokaklara yeni isim bulma çalışması, belediyede bazı memurların yaptığı yaklaşık 100-150 "uyduruk" isim daha eklemesiyle toplam 2 bin 509 cadde ve sokakta isim değişikliği yapılmasıyla sonuçlanmıştı. Bu durumun, basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasının ardından "doyurucu yanıtlar veremeyen" yetkililer, küçük bazı değişikliklerin ardından, "eleştirilen- tartışılan" listeyi, resmi kayıtlara sokarak uygulatmışlardı.

Kent Konseyi'nin 'isim babalığı' yaptığı, belediyenin ilgili kadrosunun da onay verdiği değişikliklere göre; İnönü Caddesi'nin adı güzergah üzerinde tek bir çam ağacı olmamasına rağmen Çamlıca Caddesi, İsmet Paşa Caddesi'nin adı Erdal İnönü Caddesi, resmi adı Atatürk Caddesi olan caddenin adının Kışla Caddesi, Hastane Caddesi'nin Hastanem Caddesi, 19 Mayıs Caddesi'nin Yakamoz Caddesi, Paşaköşkü'nün Paşaköşküm Caddesi, Koyunoğlu Caddesi'nin Koyunoğlu Caddesi, yine Elazığ yolunun çevrede bir kanyon bulunmamasına rağmen Kanyon Caddesi yapıldı. İnönü Caddesi'nin adını Çamlıca olarak değiştirmek isteyenlerin 'endirekt'dahil oldukları ticari faaliyetlerinde açtıkları bir işyerinin adını, daha sonra ‘Çamlıca’ diye koymaları da değişik yorumlara yol açmıştı.

Malatya'nın yetiştirdiği devlet adamlarından, merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın, yine Malatya'nın en önemli ulaşım arterlerinden olan, İstasyon Virajı'ndan itibaren Fahri Kayahan kavşağına kadar olan bulvardaki adının da kaldırılmıştı. Daha önce halk arasında "Ankara Yolu" olarak bilinen, adreslerde de böyle belirtilen, Turgut Özal'ın vefatından sonra "Turgut Özal Bulvarı" olarak adlandırılıp levha dikilen yolun da, Malatya Belediyesi'nin son isim değiştirme uygulamasıyla "Ankara Caddesi"ne dönüştüğü anlaşılmıştı.

Daha önce, İnönü Caddesi'nin "Sıtmapınarı ile İstasyon Virajı" arasındaki bölümüne verildiği belirtilen "Çamlıca Caddesi" adı, eleştirilere karşı nispet yapılırcasına, Eski Belediye Önü'nden İstasyon Virajı arasındaki bölümü içeren tüm İnönü Caddesi'ne yayıldı ve İnönü'nün adı, Malatya'nın en önemli ulaşım arterlerinden birinden kaldırılmış oldu.

Bir süre önce, "Kürt Sorununun Çözümü" adı verilen proje çerçevesinde başlatılan "Akil İnsanlar" çalışmasını yapanlardan Malatya'nın da aralarında bulunduğu "Doğu Anadolu Akil İnsan Heyeti"nin, hükümete sunduğu raporda, bölgeden kendilerine iletilen istekler arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucularından İsmet İnönü ile Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli komutanlarından Fevzi Çakmak'ın adlarının bölgeden silinmesi yolundaki taleplerinin kamuoyuna yansımasıyla Malatya'daki İnönü Caddesi'nin adının "en görünen ve merkezi yerden" tümüyle kaldırılması arasındaki "tesadüf (!)" ilginç bulunmuştu.

Tepkiler üzerine İnönü, Atatürk, Hastane ve diğer bazı caddeler eski adlarına kavuşurken; Malatya'nın 1839'da yerleşimin başladığı Aspuzu Bağları olarak bilinen şimdiki yerinin halk arasındaki coğrafi tanımına göre, Beydağı etekleri Kuyuönü civarının Aşağıbağlar, Çevre Yolu Battalgazi kavşağı çevresinin Uçbağlar olduğundan habersiz, 'köksüz' karar verici sözde Malatyalılar, Uçbağlar Mahallesi'nin adını Üçbağlar olarak değiştirdiler ve bu yanlış isim halen kullanılmaya devam ediliyor.

2 bin 509 isim değişikliğinin, tam bir sorumsuzluk ve aymazlıkla yapıldığı, asırları aşan geçmişi bulunan birçok sokağın adının alakassız adlarla değiştirildiği, Kent Konseyi ve belediye çalışanlarının, birçok sokağa kendi çocuklarının, yakınlarının, hatta mahallinde destek bulsun diye muhtarların çocuklarının adını verdikleri, yine isim değişikliği ile ilgili çalışmayı yapanlardan birinin, birbirini kesen iki sokaktan birine adını, diğerine soyadını verdiği biliniyor. Yine o dönem televizyonlarda yayınlanan popüler dizilerde Malatya'nın yeni sokak adlarına ilham kaynağı oldu.

Ancak değişecek sokak isminin çok fazla olması nedeniyle, bu konuda yetki verilenler, 'saçmalamaya' doyamadılar. Bilinen tüm kadın, çiçek, hayvan, meyve adlarının yanı sıra, İstanbul ve Ankara'nın birçok bilinen semtinin adı da Malatya'ya sokak adı oldu.

HALEN KULLANILAN 'GARİP, İLGİNÇ, KOMİK VE DE SOYSUZ' SOKAK ADLARI!..

Malatya'da o dönem değiştirilen, ancak sonraki belediye başkan ve yönetimleri tarafından 'kent kimliğine olan tahribatı' algılanamadığı için değiştirilemeyen, merkez ilçelere bağlı merkez mahallelerdeki bazı sokak adları şöyle:

BATTALGAZİ:

ASLANBEY: Elif, Pelin,  
ATAKÖY: Kekik, Tomur, Selen, Akıl, Turkuaz,  
B.MUSTAFAPAŞA: Kaktüs, Almira, Funda, 
BAŞHARIK: Tahran, Mavimarmara, Bıldırcın, Selin, Gonca, Başak, 
BATTALGAZİ: Esenyurt, Şerbet,  Hazin, Hiciv, Tekne, Zerdali,Büyük Doğu, Öykü, Davet, Estergon,Artı, 
BEYLERBAŞI: Dilan, Nida, 
CİRİKPINAR: Neşriyat,  
ÇÖŞNÜK: Esentepe, Demet, Bakırköy, Kanun ,Roka,  Azra, Defne, Cefa, Kandilli, Islahat, Rezene, Kanije, Kıbrıs,Tuba, 
DABAKHANE: Tenzile, Şehzade, Bebek, Meşale, Laleli,  Gücdivani, 
FERHADİYE: Adaçayı, Acıbadem, Atlas, Ahlak,
FIRAT: Pıtrak, Şems, Zencefil, Babıali, Azerbaycan, Latin, Sevecen, Yaşam, Tezhip, Sükunet, Saklambaç, Venüs, Mimoza, Lala, 
GÖZTEPE: Yeşilçam, Kule, Doruk, Seher, Hüsna, Ömrüm, Zehra, Lavanta, Kibrit, Balkiraz, Keven, Sahil, Kuşburnu, Rana, Çeltik, Alkış, Malatyaspor, 
HACIABDİ: Mabet, Canan, Merhaba, Hız, Kenger, 
HALFETTİN: Avukat, Petunya, Buhara, Sevgili, 
HANIMINÇİFTLİĞİ: Beyoğlu, Leylak, Galata, Kaptan, Orkide, Muhallebi, Hoşsohbet, Katar, Beyza, Şeftali, Akdeniz, Çankaya, Bosna, Cennet, Melek, Yalı, Hurma, Pulsar, Bahriyeli, Kazlıçeşme, Gülbahar, Malazgirt, Avcular, Şirinevler, Körfez, Yeşilvadi, İhlas, Limon, Suzan, Bağcılar, Altunizade, Kandil, Mimarhanım, 
HASAN VAROL: Esenyalı, Harmandalı, Ant,  
HİDAYET: Sülün, Çalıkuşu, Zerdeçal, Sevdam, Gurur, Diriliş,  
İSKENDER: Validesultan, Süleymaniye, Said Halim Paşa, İskenderiye, Dolmabahçe,  
İSMETİYE: Buhara, Tebessüm, 
İZZETİYE: Kainat,  
K.MUSTAFAPAŞA: Şelale, Kasımpatı,  
KAVAKLIBAĞ:; Hece, Efsane,  
KERNEK: Tefekkür, Uranüs,  
KIRÇUVAL: Buhara,  
MERKEZ BEYDAĞI: Nevbahar, Beyazıt, Tevekkül, Gözalıcı, Güldalı, Kardeşçik, Kartal, Fayton, Sofra, Mini, Net, Tarçın, Mars, Buğlem, Yıldırım Beyazıt, Esaslı, Ragıppaşa, Bişkek, Elifnaz, Siyahinci, Kumsaati, Edalı, Camvazo, Ulubat, Lalezar,  
NİYAZİ: Mis, Buhara, Fasıl, Tefsir,  
NURİYE: Emektar, Dalbastı,  
ORDUZU: Mahlep, Halk, Cihangir, Sandal, Kuruçeşme, Farabi, Kireçhane, Taka, Mülk, Saygın, Ahbap, Zeybek, Göztepe, Ezel, Asmalı, Turuncu, Sarı, Çapa, Bağdatyolu, Yeşilçam, Tosbağa, Buhara, Amca, Endam, Kahve, 
PAŞAKÖŞKÜ: Demokrat, Kalamış, Göksu, Martı,  
SANCAKTAR: Buhara,  
SARAY: Beykoz, Sarayım, Gezegen, Dergah, Ihlamur, Safran, Sonsöz,Emanet, Afiyet,Terazi, Bahtlı, Terzi, Hudeybiye, Çekül, Yengeç, Şiar, Mısır, Sahur, Hamd,   
ŞEHİTFEVZİ: Endülüs, Kaşgarlı, Güzgülü, Kumsal,  
SELÇUKLU: Mukaddes, Plevne, Tekke, Derviş, Arlı, Fazilet, Tiyatro, Kelime, Çehre, Fikir,  
ŞİFA: Samyeli, Serap, Neyzen,  
TANDOĞAN: Akkale, Gençosman, Saraybosna, Limonçiçeği, Ananas, Merkür, Eylül, Güllaç, Vuslat, Mehteran, Bektaşi, Cumbalı, Mevlüt, İffet, Düşünce, Mazlum, Gülen, Ateşpare, Nizamiye, Cadde Sokak İsimleri 
TAŞTEPE: Çobanyıldızı, Muhakeme, Efeler, Saraylı, Dönence, Himalaya, Ekvator, Şerefeli, Mürit, Nun, Bergüzar, Delikanlı, Koca Ragıp Paşa, Kaşif, Ridaniye, Meridyen, Toroslar, Telkari, Hayırlı,  
UÇBAĞLAR: Hünkar, Köprülüler, Misafir, Mutlu, Lale,  
ÜNİVERSİTE: Altınordu, Anatolya, Şenlik, Gazali, Biat, Vakar, Babil, İnfak, Gönülçelen, Maviboncuk, Hüzzam, Tülay, Pembeyol, Prens,  
YAMAÇ: Naneli, Dertsizler, Gizemli, Fikirler, Cesur, Budapeşte, Lambalı, Buğulu, Masum, Namlı, Çinili, Safahat,  
YENİHAMAM: Mücevher, Hendek, Olgun, Tambur, Neşeli,  
YILDIZTEPE: Simyacı, Angora, Kavacık, Paşa, Mısırlı, Tayyare, Maçka, Amir, Seheryeli, Nişan, Aşık, Antik, Farklı, Alize, Terbiye, Sulh, 
ZAFER: Sarsalkım, Sadrazam, Kefil, Tezkire, İzzetli, Milad, Hicret, Ebabil, Nazik,

YEŞİLYURT:

ABDULGAFFAR: Uskumru, Hızır Bey, Feza, Haber, Babaeski, 
AŞAĞIBAĞLAR: Grozni, Serasker, Serencam, İmam, Rüzgar, Ecyat, Vanilya, Palamut, Zakkum,  
ATATÜRK: Yabangülü, Tabiat, Gökkubbe, Kuşkonmaz, Abdulhamit, Ecrin, Busenur, Sırat, Hasbihal, 
BANAZI: Çeşminaz, Kuğu, Suadiye, Ressam, Cengaver, Sağduyu, Misbah,  
BENTBAŞI: Meslek, Vefa, İdil,  
BOSTANBAŞI: Atlas, Üsküp, Devrangah, Filistin, Kerkük, Mehdi, Kardel, Sumak, Nur, İncirlik, Mevr, Hor, Sadaka, Açıbadem, Tevazu, Yaban, Tahıl, Tohum, Uhud, Sedir, Saray Bosna, 
ÇARMUZU: Latife, Uğurböceği, Vekil, Boncuk, Kudüs, İhracat, Otomasyon, Marifet, Tesisat, Kurgu, Bağlarbaşı, Eşraf, Zekat, Helal,  
CEMAL GÜRSEL: Tebriz, Ninem, Okyanus, Dedem, Danışman, Keşkül,  
CEVATPAŞA: Limon, Gala, Endamlı, Paylaşım, Haneci,  
ÇİLESİZ: Hoca Çıkmaz, Cebrail Çıkmaz, Düşün, Camim, Halhal, Şeyhül İslam, Malabadi,  
ÇUKURDERE: Kul,  
CUMHURİYET: Palmiye, Günaydın, Ofis, Talih, Yerli,  
GAZİ: Zeytindalı, Medeniyel, Leman, Gazel, Ceren, Şahsiyetli, 
HOCA AHMET YESEVİ: Filibe, Takvim, Suffe, Mucit, Susam, Tenha, Ulus, Kudüs, Enerji,  
İLYAS: Serçe, Gülkokusu, İdil, 
İNÖNÜ: Beyoğlu, Ayva, Yeliz, Medine, Haseki, Yakamoz, Salkımsöğüt, Ecdat, Cihangir,  
KARAKAVAK: Şiir, Yorum, Kınalıkuzu, Asalet, Değişim, Mesut, Pencere, Sibel, Mavigöl, Bozkurt,  
KAYNARCA: Gazne, Sakin, Şam, Ezel, Halk, Kuşçu, Mostar, İkrar, Memlük, Kudüs,  
KİLTEPE: Basiretli, Pırıl, Zühre, Mağfiret, Maviay, Zekat, Çıkrıkçı, Tedarik, Konuşan, Mormenekşe, Aşure,  
KOŞU: Begonya, Sardunya, Ashabı Kehf,  
KOYUNOĞLU: Kahve, Şükür, Cihad,  
MELEKBABA: Emekli, Yazar, Mücadele, Esved, Kayra, Abbasi, Osmangazi, İyimser, Hürrem, Ehil, Şişli, Talebe, Zülüf, Nane, Zevkli, İncili, İzafet, Gelenek, Sirkeci, Süvari, Erik, Küfe, Üsküdar, Konak, Bağdat, Darulselam, Düş, Yağmurdamlası, İmparator, Kahraman,  
MERKEZ FATİH: Açıkgöz, Amasyalı, Siteler, Hazar,  
ÖZALPER: Arafat, Linik, Misket, Müezzin, Hediye, Hoş, Müstesna, Müzdelife, Gençlik, Spor, Cümbüş, Bambu, Kutadgubilig, Ney, Rüya, Karar, Semerkant, Telgraf, Huzurlu, Kibar, Beylerbeyi, Havadis, Gerdanlık, 
SAMANLI: Feraset, Fener, Yelkenli, Kabza,  
ŞEYH BAYRAM: Beste, İstanbul, Ardeşen, Kundak, Marmara, Sarayburnu, Hüdavendigar, Asil, Haber, Vadi, Külliye, 
SEYRAN: Modern, Hür, Dinamik,Diva, Acem, Duyarlı, Lalapaşa, Botanik, Yaya, Kristal, Mütercim, Sırçalı,  
TECDE: Sırça, Beyefendi, Alibey, Sarayönü, Hoşgörü, Morsalkım, Maşallah, Mısra, Arzu, Arena, Hezarfen, Boğaziçi, Kartanesi, Umman, Şebiaruz, Keramet, Gönülgözü, Tevazu, Dayı, Keman, Tarih, Çingülü, Şah, Sanatçı, Edebiyat, Kaside, Halaskargazi, Ateşböceği, Arşiv, Arayış, Nezaket, Anlayış, Satranç, Muntazam, Mizah, Mucize, Gazze, Kıble, Beyrut,  
TURGUT ÖZAL: Dertsiz, Suskun, Mızrap, Fenike, İsfahan, Dua, Saltanat,  
YAKINCA: Kokmuş, Saraybosna, Filistin,  
YAVUZ SELİM: Gılgamış, Rıhtım, Sultanbeyli, Demokrasi, Lacivert, Liyakat, Değerli, Haşmetli,  
YEŞİL KAYNAK: Letafet, Kestane 
ZAVİYE: Tasasız, Makale, Akraba, Gülümseyen, Muazzam, Medya, Rumi, Eftelya, Temaşa, Prenses, Dilemma, Meziyet, Erciş, Kundak, Ebe, Arzuhal, Marmara 

MALATYA'NIN BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT İLÇELERİNDEKİ MERKEZ VE KIRSAL MAHALLELER DAHİL TÜM İSİM LİSTESİ

Battalgazi Cadde, sokak, bulvar, meydan listesi için buraya tıklayın!

Yeşilyurt Cadde, sokak, bulvar, meydan listesi için buraya tıklayın!

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

FOTOĞRAF: Kernek Mahallesi'ndeki, Malatya'nın köksüz, sorumsuz duyarsız bir yönetim ve çalışan kadrosunun eseri olan‘URANÜS’ sokağının levhası..

_______________

ÖNEMLİ NOT: Malatya'nın, sosyal ve kültürel açısından adeta bilinçli bir tahribata uğratıldığı cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesine ilişkin tüm ayrıntılar, aşağıdaki İLGİLİ HABERLER bölümündeki haberlerde yer almaktadır. Ancak malatyahaber.com arşivinin, Aralık 2015 sonunda daha yüksek kapasiteli yeni cihazlara aktarılması sırasında, bu tarihten önceki tüm haber ve yazıları Aralık 2015 olarak tarihlenmiştir. Dolayısıyla, daha önceki yıllara ait olan haber ve yazılardaki bu tarihin dikkate alınmamasını okuyucularımızdan rica ediyoruz. (malatyahaber.com)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Murat (3 ay önce)
    İyicene saçmalıklar ülkesi olduk birde bu doğru yazılanları beğenmeyenler bir müddet daha bir çok şey zorunuza gidecek az kaldı
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Sezgin Coşkun (3 ay önce)
    Uğur Mumcu’nun çok güzel bir sözü vardı. “ Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar “ şeklimde. Sanki bizim Malatyadan bazı insanları tanımlamış. Haberi de yorumları da okudum. Yorumlardan ve yazıdan kimin doğru olduğu açık. Edep, üslup, mantık, izah ve sorgulama açısından herşey ortada. Maalesef haberi yazan ve destekleyenlerin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarını gördüm. Günlük ortalama 300 kelime konuşan ülkemizde 2500 yeni isim bulmak kolay değil elbet. Ve bu zorlukta çok az yanlış isimlerde olabilir. 3-5 isim için 2500 ismi karalamak adil değil. Doğru değil. Hepimiz Malatya’da yaşıyoruz. 300 metre uzunluğunda bir sokak ismi 3 numara olsa ne bambu sokak olsa ne nane sokak olsa ne. Rakam yerine isim olması gayet makul ve mantıklı. Şehircilik sahiplenme ve insanlik açısından isim konulması daha doğru. Uzmanlara sorabilirsiniz. Navigasyon ve yapay zeka gerçeği karşısında çok doğru tercih isim koymak. Buna rağmen hala neden eleştiri var anlamış değilim. İsimlere de baktım. Ya Malatyalı değerler şahıs, özellik, mekan ya Türki değerler, ya tarihi değerler yada olumlu çağrışım yapan isimler konmuş. Özellikle şehit asker ve polislerin isminin yaşatılması da vefa adına isabetli olmuş. Malatyahaber gibi seçkin bir siteye bu yazı (içerik, üslup, nezaket) açısından ve çok çelişkili olmasından yakışmamış. Helede mevzuyu kök, kent hafızasına getirmek aşırı abartı olmuş. Kentin hafızası; kültürü, değeri, inancı, tarihi binaları, yöresel ağzı, yemekleri vb ile yaşatılır. Şehre konulan isimlerde aslında kentin hafızasına ve kültürüne katkı sağlamış. Naçizane benim kanaatlerim bunlar. Haberi ve yorumları içim acıyarak okuyunca bari adalet ve vicdan adına yazmak istedim. Biliyorum ki bu yorumun altınada ağzı olan konuşup yorum yazacak. Ama maksat iyilik olsun. Sevgi ve saygıyla
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Herkes kendini işin uzmanı sanıyor vermiş bir agız Allah konuşuyorda konuşuyor. N acizane fikrim.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 ay önce)
    Bu isimleri verenler ve onaylayanlar açık söyleyeyim Malatya düşmanıdır. Bunlar Malatya ya nasıl yönetici olmuşlardır? Kimler bu adamları Malatya ya yönetici yapmıştır? Kimler bu Malatya düşmanlarına oy verip seçilmelerini sağlamıştır?
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Orhan (3 ay önce)
    Bu sokak isimlerle ilgili çalışma yapanlar şu anda da koltukta oturanlar. İnsanların aklıyla dalga geçer gibi isimler. Bu isimleri savunanlarda aynı beslenme gurubundan herhalde. Bırakın kartondan kahramanlar ortaya çıkarmayı. Bana bambu, şehnaz, adaçayı, nane, limon gibi alakasız saçma sapan isim koyulan yerle hiçbir alakası olmayan isimleri nasıl savunursunuz. Bir örnek millet bahçesi yapılmadan önce şkö meslek lisesinin duvarında üçbağlar mahallesi gündoğdu caddesi yazıyordu. Tam karşısında spor salonunun kantini nin duvarında uçbağlar gündoğdu caddesi yazıyordu. O kadar şehirden uzak ve alakasız liyakatsiz devlet edebinden adabından uzak memuriyeti sınavsız takla atarak alan tipler yetki alırsa kimi caddeye çocuğunun(beste, ezel, mısra, arzu gibi) kimi sokağa platonik aşkının(şehnaz,sibel,idil,yeliz gibi) , kimi sokağa o dakika canının çektiği meyvenin yada sebzenin(erik,kestane, ayva), yada ruh haline göre (kokmuş, tasasız gibi), siyasilere şirinlik için şehirle hiç alakası olmayan (sultanbeyli, sarayönü gibi) isimleri verirler. Örnekler çoğaltılabilir. Şehir yönetilmiyor günü kurtarma adına idare ediliyor. Bana palamut, uskumru, rüzgar, bambu, dayı, sultanbeyli, sırça, sırçalı, istanbul isimlerini sokaklara verilirken hangi tarihi, kültürel, organik, inorganik bağ kurarak verdiniz. Günü birlik siyasete şirinlik yapma adına ismi verilen siyasetçilerin isimlerini daha sonra değiştirmek için kıvranır dururlar.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • selahattin (3 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    valla orhan bey istanbul pasajı var malatya da eskiden beri, o sebepten istanbul sokak ismi olabilir. ayrıca sayın editör. yıllardır dönüp dolaşıp bu haberi yapıyorsun. artık doyduk. Battalgaziye giden yolun isminin selahattin gürkan zamanında "SELAHATTİN GÜRKAN CADDESİ " olarak kendisi değiştirdi hiç haber yaptın mı? Yok. adam bildiğin bulvara kendi adını verdi. kimin haberi var. kimin eleştirisi var. yeter artık aynı haber aynı haber. hiç bir değişiklik yok aynı metin aynı metin....Yorumumu lütfen yayınlayın....
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Takıla takıla istanbul a mı takıldın? Peki bambu sokakta bambu mu yetişiyor. Şehnaz sokakta ünlü bir şehnaz mı var? Arzu sokakta ne arzulanıyor? Gerçeklerin yazılmasından rahatsız olmayalım. Sokak ve cadde isimlerini büyükşehir değiştiriyor ilçe belediyesi değil.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (3 ay önce)
    Özalper mahallesinde iki sokak isminden örnekler vereyim CÜMBÜŞ SOKAK, DABRUKA SOKAK inanmayanlar gidip bakabilir eczacılar ve doktorlar sitelerinin bulunduğu sokaklarda…
    %52
    %48
    Yanıtla
  • SELÇUK (3 ay önce)
    10 yıl önceki bir düzenlemeyi, yıkılmış ve yeniden yapılacak sorunlar yumağı olmuş bugüne taşımak tipik bir Malatya dili. İsimler 10 yılda demokratik baskı ve taleplerle çok kolay duzeltilebilinirdi. Bu düzeltmeden haberdar edilmiş muhtarlar,dernekler vb. bir çok taraftar varken neden bir şey yapılmamış kısmını sorgulasak Malatya'ya daha çok katkımız olacak. Ama her şeyi bir şeylere bağlayıp eleştirmek kısmı tam bize göre. Bakın Malatya merkez üç aylık bir proje ile ve hızlıca ihale edildi. Ortaya otoparkı olmayan, geleneksel bir mimari tarz içermeyen beton bloklardan oluşurken, yerinde dönüşüm yerine şehir köpük bir şekilde uzaklara dağıtılıp bölünürken,Malatya şehir kültürünün artık yaşama şansı olmazken,soğuk ve ruhsuz bir fiziki yapılanma ile sözde yeniden inşa edilirken, cılız seslerin dışında ortak aklın Malatya'da artık ikamet etmediği ortadayken, nüfusun artık bir mozaik görünümüne hızla kaydığı ortada iken, beş yıl boyunca kötü bir yerel yönetim süreci yaşayan şehre daha kötüsü layık görülmüşken, birbirini sömürmeye çalışan esnaf ve ahaliden ibaret olmaya yol alan bir Malatya ortaya çıkarken, asayiş ve güven ortamı hızla bozulan bir sosyal yaşam egemen olmaya başlamışken, on yıl söyle olmuş demek gündemi dağıtmak bana göre. Daha değerli tartışmalara, daha birlik ve beraberliğe ihtiyacı var Malatya'nın. Şahsi hesaplar gömülerek helalleşmeli Malatya!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • tolga (3 ay önce)
    hele bi sorun malatyayı yönetemeyen yöneticilere malatya merkeze en yakın bölge olan çok yıkımın bulunduğu rezerv alanına dahil edilmeyen hatta hala yıkım bekleyen çok binanın olduğu gizli kulisler düzenlenip paylaşılan yer neresi aslanbey mahallesi derler ama bıraksan yerini bulamazlar bilerek yıkılacak binaları bekletip yıkmayıp sona kalsın ki rantlık olsun denilen yerin adıdır aslanbey mahalesi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahit (3 ay önce)
    Aşağıdaki yorumlara bakıyorum da, bu saçmalığı Malatya'nın başına saran kimliksiz- köksüz ve beyinsizlerin eseri olanları savunanlar var. Muhtemelen bu saçmalığa katkısı olanlar çaplarına göre Malatya'nın köksüz- kimliksiz şehir yapılmasını normal buluyor 3-5 tane tarih kitabından alınmış isimle bunları savunmaya çalışıyor zavallılar. Biri de tarih okuduğundan dem vuruyor googleyi adres gösteriyor, çapsızın önde gideni bu. Rakamların daha kolay adres bulmak için konulduğundan yani işin tekniğinden habersiz. Bu ve bunun gibi zavallılar, palamuta, uskumruya, şahsiyetliye, çoluk çocuklarının, eşlerinin akrabalarının adlarını sokaklara yazanlara ne diyorsunuz? İstanbul'un en köklü ve üst seviye semtlerinin adlarını gecekondu mahallelerine vermek nasıl bir kompleksin ürünü. Malatya'da bir sokağa Rıhtım adını vermek nasıl bir kenti aşağılamanın eseri. Üranüs Meydan muharebesinin anısına mı o sokağa isim koymuşlar. Aslında uzaydan seçmelerle, ne kadar uzaylı olduklarını, dizilerden, filmlerden, ansiklopedilerden seçtikleriyle ne kadar cahil olduklarını yazmışlar. Bunları savunanlarda aynı kafada insanlar ve maalesef bunlar Malatya adına söz söyleyebiliyorlar. Bu işte parmağı olanların yeniden belediyeye çöreklenmek istediklerini duyuyoruz. Sakın ola ki bunları belediye binasına bile yaklaştırmayın.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Kızma birader (3 ay önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    Kızma birader seviyeni gösteriyorsun. Yorumlar doğru olunca hakarete başlamışsın. Haber içeriğine yazmadığın diğer isimleri de yazsana. Mesela Malatya’nın bir değeri Prof. Sezai Yılmaz ismini de bu adamlar ilk defa bir sokağa vermedi mi? Yada rahmetli Ahmet Şentürk, Hüseyin Çolak ve diğer kıymetli Malatya değerlerini. Muhsin Yazıcıoğlu’ndan Recai Kutan’a kadar bu ülkenin değerlerini isim olarak vermediler mı? Ya Hüseyin Doğan dede? Ya Hacı Bektaş.Bunları da sokak isimleri yapmadılar mı? Cem olalım diye Cem ismini vermediler mi? Hem Cem ismini hem Birlik ismini vermişler. Haksızsın cahit. Haksızlığın aynen bu yazıyı kaleme alan kişinin hakaret ve seviyesi ile aynı. Kusura bakma cahit kardeşim. Adamlar güzel isimler koymuş. Tebrik edip geçsen ne olacak. Adamları özellikle “hasüd “ ismini kullanmayıp sevgi, saygı, gülümser, neşeli, hür, latif, vb isimler koydukları için bir daha kutlarım. Kızma be birader.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • ahmet (3 ay önce)
    Bu fikirler kimden çıktıysa onu Uranüs e göndermek lazım.Orada da sokaklara tabela yapsın
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Beni gönderin (3 ay önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Beni gönderebilirsiniz. Muğla Milas’ta bulunan Uranüs sokağa olur. Gezegen olarak Uranüse ise gönderemezsiniz. Çünkü uzay,astronomi, yapay zeka, nano teknoloji sizin ufkunuza çok gelir. Sokağa çık 10 kişiye sor gezegenleri sayacak 3 kişi var mı?
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ben eğitimciyim ve gezegenleri anlatmaya çalışıyorum ufkum geniştir :) sizin ufkunuz Muğla ya kadar mı
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haciwhat (3 ay önce)
    Pokemon,supermen,Herkül gibi isimleride bir kaç sokağa verinde tam olsun.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yabancı isimler (3 ay önce)
    Bu isimlerin çoğu Türkçe bile değil. Alıştık zati başka bir hökümet gelir başka isimler verir
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İyi misiniz? (3 ay önce)
    İyimisiniz sayın malatyahaber editörleri? Haberin başlığını içeriğini okumadan mı koydunuz? İsimlere bakın. Turkuaz, Kıbrıs, Azerbeycan, Şebiaruz, Kutadgu Bilig, Rumi,kaside,gazel, Saraybosna, Hazerfen, İstanbul, Beylerbeyi, ulus, Kerkük,Osmangazi ,Filipe, Memlük,ecdat ,Kanije vb isimleri koyanlar mı köksüz? Adamı güldürmeyin değil ağlatmayın. Bunlar hep tarihi isimler. Üstelik sizin haberde geçen isimler. Diğerleri de bitki, çicek vb isimler. Bu isimleri kaldırıp rakam mı koymak kök hafıza ? İyi misiniz? Bu isimlerin laf söylemek kimsenin haddi değildir? Bu isimleri koyanların ufku tarih bilinci ülküsü belli ki çok büyük. Bu yazıyı yazan hiç tarih okumamış belli ki. Bari google da anlamına baksın.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Troller işbaşında (3 ay önce)İyi misiniz? isimli kullanıcı yorumuna
    Utanmadan bir de "iyimisiniz?" diyor trol. Yüzlerce abuk subuk sokak isimlerinin arasına tarihi birkaç kelimenin yer alması o listenin Malatya'yı yansıttığını iddia eden trol. Diğer isimleri savun savunabiliyorsan. Haberde senin saydığın birkaç kelimeye rastlamadım zaten. Sorayım o zaman 19 Mayıs, 9 Eylül vs var mı bilmiyorum. Ayrıca Sadrazam ve Sarsalkım sokak neyin nesi? Ayıp be! Ekipte sen de mi vardın ?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Harun (3 ay önce)
    Eski Malatya'ya giden yolun adını Selahattin Gürkan Caddesi yapmışlar. İsteyen istediği caddeye isim verememeli. Yaşayan kişilerin isimleri sonradan sorun olabiliyor. Örnek: Abdullah Gül Parkı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • erhan (3 ay önce)
    ama siz çocuklarınıza koyduğunuz isimlere bir bakın. hani nerede o kadim, geleneksel, tarihimize uygun isimler mehmet.mustafa,ali, haydar,hasan, hüseyin, yavuz, ,fatih ayşe ,zehra..... isimleri. ne kadar veriliyor Ve de işyeri tabelalarına, kullandığınız giysilerin markalarına bakın. güya sanki kültürümüze bağlıymışsınız gibi duyar kasmayın.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • ARAPPPPPP (3 ay önce)
    ne bu arap meraki yahu. yetti artık ne orf ne gelenek bıraktınız her şeyimiz araplasti. cocuklariniza turkce isim koyun. araptan dost olmaz !
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Gayet Güzel (3 ay önce)
    İsimlere baktım gayet güzeldi. Azerbeycan, Estergon, Bosna, umman, keşkül,meziyet,muazzam,hüdevendigar, Kutadgu bilig,gazne,rüya,letafet,hazerfen,İstanbul,serasker, altınordu,modern, muntazam,vakar vd. çok güzel tarihimizden yada hayatın içinden hoş isimler. Neyini beğenmediniz anlamadım. Benim sokak ismim 423 olacağına bunlardan biri olsun. Türk devlet büyükleri bilim adamları vb isimler. Hiç birşey olmasa sokak isminin anlamını bilip bir öğrencimiz bile TYT sınavında bir soru çözse kardır. Gerçekten anlamadım. Nesi varki bu isimlerin. İyi olmuş. Şehre değer katmış. İstanbulun ve Ankaranın sokak isimlerini görün. Çok güzel olmuş Malatyaya.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Kayısı sevdalısı (3 ay önce)
    Acaba Malatya ya çekilen bu operasyonu dış güçler çekiyor olabilir mi? Bence olabilir, siz de bir düşünün:)))
    %60
    %40
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (3 ay önce)
    Sanayide CEBİR koymuşlar sokağın isimini, C1 olmadığını telefonda anlatana kadar feleğimiz şaşıyor.Bir tane dericinin olmadığı sokağın adı DERİ sokak bir sürü var böyle.Çakır başkanı eski köy garajının durumu ve sokak isimleri için herzaman hayır duası ederek anıyoruz.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • İlginç (3 ay önce)
    İsmi 5,6,7 vb olan sokak Malazgirt olunca Marmara Buhara olunca mı köksüzlük oluyor? Birilerine yönelik önyargınız ile komik bir yazı olmuş. Sokak isimleri fevkalede doğru olmuş. Çoğu çok iyi isimler. Ama asıl dert Ali Yıldırım ve Ertan Mumcu ise her ikisi de çalıştıkları başkanlardan daha büyük isme, imaja ve sevgiye sahip. Her ikiside Malatya için bir değer. Ali Başkanda, Ertan başkanda kendilerini çalışkanlıkları, yetenekleri, bilgileri ve karizmaları ile ispat etmiş kişiler. Depremde yerle bir olmuş bir şehirde hala isimleri konuşmak ilginç. İş icraat bilgi tecrübe zeka yetenek ve en önemlisi dürüstlük (yıkımlar dürüstlüğün önemini hala ortaya koymadı mı?) konuşulması gerekirken bu haberin amacı meçhul dicem ama belliki bu iki değeri değersizleştirme çabası. Bu haberiniz ile sayeniz de bu iki şahsa daha çok sempatim arttı.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • ATATÜRK İNÖNÜ KİME BATTIIII (3 ay önce)İlginç isimli kullanıcı yorumuna
    Atatürk ve inönü kime battı değişti
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ramazan (3 ay önce)
    Köksüzleştirme bildiğiniz gibi vahabi selefilerin icadidir. Suud parası bugüne kadar boşuna almadı derneklere ve milli görüşe.Ondan sonra ikinci adım aklı, düşünmeyi ret etme. Sonra sana Taliban kafası ve IŞİD kafası. Bunlar Osmanlıyı yıkan zihniyet.
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Yaşar Abi (Karaaslan), Malatya, Türkiye'de olduğu gibi 25 senede maalesef kültürel, ahlaki, eğitim, sağlık ve ekonomi anlamında dibe çekilip mahvedildi. Abi yaşın büyük ihtimal 65 vardır. Ve çok iyi biliyorum ki bu yaşına kadar böyle bir rezil dönem ne Sen gördün ne de Biz. İdealimiz ve umudumuz daha aydınlık bir Türkiye idi. Ama hep birlikte tanık olduk ki en kültürsüz, en sahipsiz, en liyakatsiz ve en sorumsuz dönemdeyiz. Türkçesi bozuk, davranışı bozuk, ağzı küfürlü, uyuşturucuya ve abuk sabuk müzik kültürüne maruz bırakılmış bir nesil yetişti ve bu günlere geldi. Aynı zamanda bunların bir üst neslide sahte ve Türk - Anadolu kültürünü aşağılayan, celladına aşık cahiler idi. Ne yapılsa "Bizimkiler yapmışsa vardır mantıklı bir nedeni" mantığıyla, düşünemeyen kitle. Belediyede çalışan bir ablamız anlatmıştı o dönem, Abla senin adını şu caddeye verdik haberin olsun, O da şaka zannedip gülüp geçmiş. Bakmış ki gerçekten de verilmiş ismi o caddeye, Ablamızda tepki gösterip ne münasebet deyip adını sildirmiş o caddeden. Böyle mesnetsiz bir ekip kafasına göre google dan isim beğenip aptalca izimlendirmiş gibi. (Gerçi o dönem hatırlarsınız meşhur bir bakan vardı, sonra büyükelçi olarak ödeüllendirildi, cuma günleri google dan ayet bulup sosyal medyasından paylaşıyordu - Bakara ile başlayan muhabbet) Netice itibariyle Devleti kuşatmış çoğumuza göre ihanet içerisindeki hükümetin ve onun hizmetinde çalışan kendi yandaşlarının el birliği ile Türk-Anadolu kültürüne hançer sokması, dibe vurması, son olarakta deprem bahanesi ile çıkarılan rezerv alan adı altında milletin mülkiyet hakkını gasp eden, beceriksizliklerinin aslında KADER olduğunu yutturmaya çalışan ve buna Diyanet ve başındaki sözde başkanlarını da alet edebilecek kadar yozlaşmış, İnsanları aptal-enayi yerine koyan bir hayatın tam dibindeyiz. Ne Malatya ne de Türkiye iflah olur. Saygılarımla Yaşar Abi. Teşekkürler malatyahaber.com
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Crisis (3 ay önce)
    Malatya haberleri için bu siteyi takip ediyorum.Fakat bazen öyle yazılar çıkıyor ki saşırmamak elde elde değil.seviye yok..anlamsız,boş,argo,kalitesiz bir metin.hiçmi düzgün bir editörunüz yok,bu yazı nasıl yayinlanır anlamak mumkün değil.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 ay önce)
    Ağzınıza kaleminize yüreğinize sağlık, bende diyorum ya bu sokak isimleri neden böyle saçma, haberi okuyunca anladım. Bunu yapanlar vatan hainidir bence, her mahalle için muhtardan isimleri alabilirlerdi, mahalleli kendi sokağının kültürünü biliyor, uygun ismi yine halk koyabilirdi. Uskumru sokak nedir ya
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Vatan haini bu kadar kolay mı olunuyor? Malatyalı asker ve polislerin Şehitlerin tamamını sokaklara verenler hain öyle mi? Pes ne denir sana? Yuh. Uzayda yaşamıyor kimse o dönem tüm sokak isimlerini muhtarlara sordular. Tüm STK lara sordular tüm kamu kurumlarına sordular. Bari yalan konuşma. Sokak isimlerine baktım anlayış ismi koymuşlar nezaket ismi koymuşlar. Kutadgu Bilig koymuşlar. Beylerbeyi koymuşlar. Ama boşa koymuşlar. Ne bey var. Ne bilgi var ne nezaket ne anlayış var. Bu isimlere karşı olanlarda. Bu isimlere karşı olanların asıl derdi şehitlerin ismi mi, Türk geleneğini taşıyan isimler mi? Arada 3-5 yanlış isimle binlerce isme takılmak nedir. Sayın editör Malatya’da katiller hırsızlar namussuzlar vatan haini ilan edilmezken bu işte imzası olanlara bu hakaretler suç olmaz mı? Sorumlu editör olarak sizde mesul olmaz mısınız? Bu kadar seviyesizliğe engel olmanız gerekmez mi? Biraz vicdan biraz adalet zor olmasa gerek.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 ay önce)
    Yukarıdaki sokak isimlerini garip ve ilginç olarak nitelemek çok çok hafif bir eleştiri. Bu şekilde yapmak, kente, ülkeye, kimliğe ve vatana ihanettir. Garip ve ilginçlimten öte alçaklıktır. Sokak isimleri acilen değiştirilmelidir. Yukarıdaki isimleri öneren ve onaylayanlar da halk önünde rezil edilmeli ve sürgün edilmelidir. Bunları yapan Malatyalı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamaz. Bunları yapanların Malatya ve Türkiye ile sorunları var demektir. Depremden önce yıkım bu şekilde yapıldı. Kentin kimliği çalındı, Malatyalı sokaklarını bulamadı. Tekrar gündeme getirdiğimiz için teşekkürler.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Atilla Kantarcı (3 ay önce)
    Çalışmalarımız sonucunda “Abbas Efendi, Kırçuval, Nebioğlu, Babuktu, Cirikpınar, Bolluk, Barutçu, Ferhadiye, Sancaktar, Kozkökü, Hanbeyoğlu, Margap, Banazı, Konak, Horata ve Cafanaya iade-i itibar yapılmıştır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Asırlık azizler cegetinin adını kendi akrabalarından dolayı istanbulluoğlu yaptırmışsın. Doğrumu.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Atilla Kantarcı (3 ay önce)mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa bey herhalde çok samimiyizki senli benli konuşuyoruz. Ben yine de size siz diye hitap edeceğim. Ben ve derneğim ayrıca Kent Konseyi asırlık kadim bir sokağın ismini değiştirtecek kadar kültür yoksunu değiliz. Bu konuyu mahallenin muhtarına sorarsanız size olayı anlatacaktır. Biz de bu isim değişikliğinden çok rahatsız olduk. Bilginize…
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Haydar (3 ay önce)
    Bu şehir bu kafalar ile düzelmez. Şehirde uyuşturucu had safhada ama uyuşturucu ile ilintili insanlar hakkında yazılmaz. Şehirde intihar cinayet artıyor emniyet stk medya kamu kurumları sorgulanmaz. 100 bin ev yıkılmış. Müteahhiti, belediye yetkilisi, medyası sorgulanmaz. Ahlak savunulmaz. Hırsızlık yapan bürokratlar malum medyaya yakın diye yazılmaz. Esnafta ahi ahlakı kalmaz ama esnaf başkanı sorgulanmaz. İhaleci kof mafyatik siyasi partinin hiç bir yöneticisine korkudan tek kelime yazılmaz. Şehir neredeyse 2 yıldır toparlanmamış belediye başkanları açıkça nitelikli eleştirilmez. Bizans’ın melekler dişi mi erkek mi tartışması gibi sokak isimleri gündem yapılır. Neyin üzerini örtmek istiyorsunuz? Sokak isimleri 1 den 2000 e kadar rakam olunca şehirde herşey güllük gülüstanlık mı olacak. Hem yayınladığınız isimlere baktım. Hemde eski linkinize. Çok güzel isimler koymuşlar. Rakamdan 1000 kat daha güzel isimler. Özelliklede yüzlerce Malatyalı şehidin ismini koymuşlar ya kutlarım emeği geçen kim varsa. Sadece bir şehit ismi için bile ben razıyım. Yakınınız şehit olsa idi vefa adına yüzlerce şehit asker ve polis isminin konduğu bu çalışmayı kutlardınız. Bu haber sitesine Malatya’nın ciddi sorunları hakkında özel yazılar kaleme almak yakışır. Mesela konteyner kentte kalan sayısı, hızlı tren, suç oranları, eğitim kalitemiz, intihar, Malatya’nın havası en kirli il olma trajedisi. İstihadam oranları, ihracat oranları, kitap okuma oranları , tiyatro izleme oranları. Ama nerde…? Yazık etmeyin Malatya’ya . Bari deprem ders olsun.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Atilla Kantarcı (3 ay önce)
    Sevgili Yaşar kardeşim. Sizin de üyesi olduğunuz Malatya Kültür Yaşam Derneğinin bu konuda aylar süren çalışmalar yaptığını ve sonucunda bir çok kadim isme tekrar kavuştuğumuzu neden belirtmiyorsunuz.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Polat (3 ay önce)
    İsimlere bak. Arap aşığı bunlar.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Yorumsuz (3 ay önce)
    Bu arada sizin saray mah yeriniz duruyor mu? Oranın adı değişmedi bildiğim kadarı ile
    %30
    %70
    Yanıtla
  • PLANSIZ (3 ay önce)
    Hiç bir plan yok gelişigüzel kondurmuslar evleri. Yapıyorsunuz bari insanlara evinin onunde ufak bahçe imkanı şunun. Koy enstitüleri örnek köy projesini bir açın inceleyin. Akp vizyonu bu kadar
    %74
    %26
    Yanıtla