SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Fevzi'deki Yıkım İçin İhale

A- A+ PAYLAŞ

Ocak ayında meydana gelen Sivrice merkezli depremden etkilendiği gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Haziran ayında ‘Riskli Alan’ ilan edilen ve kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Şehit Fevzi Mahallesi’nde, yıkılmasına karar verilen evler için bir ihale düzenlendi.

Malatya’yı de büyük ölçüde etkileyen Sivrice depreminde etkilenen ve yıkımına karar verilen okul binalarındaki kapı, pencere, demir, çatı, musluk, lavabo gibi malzemelerin sökülmesi işini ve bu malzemelerden elde edilecek hurdaları yasa dışı yollarla bazı şahıslara vermekle suçlanan ve bu nedenle yöneticilerinin adli soruşturmaya tabi tutulduğu Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki evlerin yıkım işi ihalesi 4 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

“Şehit Fevzi Mahallesi’nde Bulunan Riskli Alan İçerisinde Kalan Yapıların Yıkım İşi” başlığını taşıyan ihale, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. Maddesine göre, açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek.

Ağır hasarlı bina listesinde belirtilen, 47 ağır hasarlı bina hariç olmak üzere, sınır krokisi ile gösterilmiş alan içerisinde kalan tüm yapıların yıkılması ve hafriyatının Belediye tarafından gösterilecek yere taşınması işi ihalesinde, yıkılacak bina sayısının net biçimde belirtilmemiş olması dikkat çekiyor.

Patlayıcı madde kullanılmayacak

İhalenin ‘Özel Teknik Şartnamesi’nde, binaların yıkılması için yapılacak çalışmalarda herhangi türde bir patlayıcı madde kullanımının yasak olduğu belirtilerek, “Yıkım işleri patlayıcı madde kullanılmadan, makine ile yapılacaktır” denildi.

Acil yıkım kararı olan binalarda, yüklenici tarafından bina içinde hurda sökümü yapılmayacağı, binanın mevcut haliyle yıkılacağı da kaydedildi.

Her tür hurda yıkım ihalesini kazanana ait olacak

İhale şartnamesinde, yıkım sonrası ortaya çıkacak her tür hurda ve yapısal atığın ihaleyi üstlenecek olan yüklenicinin tasarrufunda olacağı açıklandı. İhale Şartnamesinin söz konusu maddesi şöyle: “Yıkımdan önce yapı üzerindeki pencere, kapı, çatı malzemeleri, cam vb. ile yıkımdan sonra meydana gelecek her türlü yapısal atığın kullanımı şantiye sahasından uzaklaştırılmak suretiyle yüklenicinin tasarrufundadır”.

1 ayda yıkılacak

İhale Şartnamesine göre, Şehit Fevzi Mahallesi’nde Riskli Alan ilan edilen bölgede kalan binaların yıkımı, ihaleden sonraki 10 günlük yer tesliminin ardından 30 günde tamamlanarak, alan boş bir biçimde Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    Kış günü hiçbir bilgi verilmeden hastalık varken dışarı çıkarttılar , zengin semtler olsa herşeyi ile bilgi verirlerdi ancak fakir ve yoksullar olduğu için o kadar üstüne düşmediler, halen kira fiyatlarını ödemediler , umarım herkesin hakkını verirler kimsenin hakkını yemezler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Osman güder umutsuz oldugum bașkandı;ama sehit fevzi yi dönusturme ișinde beni șașırttı..Eğer bașkan bu iși hakkiyla halkida arkasina alarak orta yolu bularak bașarırsa bir vatandaș olarak söyleyeyim Malatya daki son 20 yilin en buyuk belediyeciligini yapmis olacak.zira bu bölge bir kangren aldigi göçlerle göçmen kampina dönmüs plansiz bakimsiz yolu olmayan bir bir mahalle..Hakkiyla hukukuyla hidayet beylerbasi melekbaba taștepe kiltepe yesilkaynak mahalleri de dönüșmeli..Ama dönüșüm kadar önemli bir noktada șehir hafızası;zira bu mahalleler 100 yillik bir kulturu de iyi kötü barındiriyor..tek tip ruhu olmayan bina ve mahalleler sehirleri kimliksizleștiriyor..örnegin melekbaba mahallesi ismiyle bütünleșip yeșil kimliği korunup yatay mimariye uygun bir mimariyle yeniden imarlandirilabilir..melekbaba nin yarisi boș arazi yani alan her türlü mimari gelișime uygun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence çok ta umutlanma derim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İnşallah yatay mimarı olarak yapılır.Hem görsel hemde deprem için
    0
    0
    Yanıtla
  • masto (3 yıl önce)
    iki katlı yıkılsa bile ölüm az olur .verin bi mütahite 12 kat yapsın depremden sonra en azından ölümler artar.nüfus azalır yapacakları mütahitlere yer açma avrupaya bakın 2 kat 3 kat
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Su kış ayinda evden cikartmak nedir.cevre sehircilik. ortada para yok poroje yok firma yok biz kimseye evinizi bosaltin demiyoruz diyor bizim evlerin resmi fiyati yok yapilacak evin fiyati yok Allah sizin hakkinizdan gelsin yangindan mal kaciriyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yakup (3 yıl önce)
    Sarıcıoğluna nezaman sıra gelecek.?
    0
    0
    Yanıtla