SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Vah Ankara Vaaahh.! MTÜ Rektörü Değer Katmışmış..

Vah Ankara Vaaahh.! MTÜ Rektörü Değer Katmışmış..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni (MTÜ), ikamet ettiği Ankara'dan ara sıra Malatya'ya uğrayarak kocasıyla birlikte yönetmesi, üniversite iş ve işlemlerindeki idari ve mali yolsuzluk iddiaları, rektör olduktan sonra hızla zenginleştiği, kendine yakın görmediği personel üzerinde baskı oluşturduğu, yasa dışı ve liyakatsiz atamalarıyla zaman zaman gündeme gelen rektör Aysun Bay Karabulut, yeni bir atraksiyonla yine kendini gündeme getirdi.

Kendi ürünü olduğunu ve kansere iyi geldiğini öne sürdüğü 'Kayısır' adlı acı kayısı çekirdeği ürününü, üniversitenin imkanlarıyla oluşturduğu imalathanede eşinin arkadaşına imal ettirdiği, ürünün olması gereken siyanür (zehir) miktarının 132 kat fazla çıkması üzerine inandırıcı olmayan gerekçelerle, 'çok iyi bildiği' aklama yöntemleriyle kendini savunmaya kalkıştığı bilinen rektörü Aysun Bay Karabulut'a, adı 'Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği' olduğu belirtilen bir dernek tarafından 'Geleneksel Tıp Ödülü' verildiği bildirildi.

MTÜ rektörü, 'Kayısır' skandalının ardından, bilinen ve beklenen şekilde harekete geçerek, 'bir paket' programla kendini aklamak için bazı televizyonların programlarına çıkmıştı. Rektörün bu organizasyonu, girişim aşamasında 'falanca televizyonlara çıkacak, bir yazar da bunu savunan bir yazı yazacak' diye önceden duyulmuş, programlar ve yazar övgüsü bu duyumlardan sonra birebir gerçekleşmişti.

Daha önce de gündeme getirilen skandallarının ardından, kendisini kamuoyunun bilmediği bir dernek tarafından, akademi camiasının duymadığı bir sözde oylamayla 'Yılın Rektörü' seçtiren Aysun Bay Karabulut'un, 'Kayısır' skandalının ardından bu kez yeni bir organizasyona giriştiği, başkanlığını Ömer Uzun adlı kişinin yaptığı derneğin 'Ankara'ya Değer Katanlar' adlı organizasyonunda 'Geleneksel Tıp Ödülü' alması, 'kara mizahın yeni bir örneği' oldu.

Kahramanı olduğu skandallar aylardır kamuoyuna yansımasına rağmen, başta Yükseköğretim Kurumu (YÖK) olmak üzere ilgili birçok devlet kurumunun, AKP Milletvekili olan ablası Öznur Çalık'ın siyasi gölgesi nedeniyle işlem yapmadığı, olanları sadece seyretmekle yetinerek 'ciddi devlet yönetimi' kavramını tartışmaya açtığı Aysun Bay Karabulut, söz konusu dernekten 'aldığı' ödül için düzenlenen törene, MTÜ'yle, rektörün kocası olmaktan başka hiçbir bağlantısı olmayan kocası Ercan Karabulut ile birlikte gitti ve kameralara poz verdi.

ÜNİVERSİTENİN TABELASINI ASTIKLARI İMALATHANE!.
Malatya'da skandallarla anılan MTÜ Rektörüne, üniversite bünyesinde uygun bir alan yerine dışarıda kirayla tutulan, rektörün kocasının Mahmut Serdar T. adlı arkadaşının şirketinin 'Kayısır' ürününü ürettiği, ancak önünde asılan tabelasında  'T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ KAYISI ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME UYG. MERKEZİ' yazılı olan yerdeki 'zehirli' ürün üretiminin ardından 'ironik' bir şekilde, büyük olasılıkla benzer organizasyonlarda olduğu gibi 'bir bedeli olan talep üzerine' 'Geleneksel Tıp Ödülü' verilmesi, kara mizah ve ironi olarak görülüyor.

Bu son atraksiyonun organizatörlerinin, düzenledikleri töreni 'Ankara'ya Değer Katanlar' adı altında sunması da, adeta Ankara Marşı'nın “Ankara Ankara.. Seni görmek ister her bahtı kara” sözlerinden hareketle  "Vah Ankara.. Bahtı kara Ankara" olarak akla getirdi.

malatyahaber.com

FOTO: Rektör Aysun Bay Karabulut ve kocası ‘eş rektör’ Ercan Karabulut (sağ baştaki), habere konu ödül töreninde

FOTO: Rektörün kendi ürünü olduğunu söylediği, ancak kocasının arkadaşı olan bir şahsın şirketine ürettirdiği Kayısır'ın üretildiği, ancak üzerinde üniversitenin bir birimi olduğu izlenimi veren tabelanın asılı bulunduğu  Altınkayısı (Yüzakı) Bulvarı'ndaki ‘imalathane’..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Akkurt (2 yıl önce)
    Durmak yok yola devam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğan (2 yıl önce)
    Acınası ve gülünç olan YÖK isimli kurumun vasatlığın altına ulaşma çabasının(!) sürmesi. Vasatliğın çıtanın en üst derecesi oldugu bu hal 30 yıldır sürüyor. Yedikleri her kuruş tharam zıkkım olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhat ak (2 yıl önce)
    Wah wahh hemde ne değerler kattı üniversitenin paralarıyla kendi reklamını yapıyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu unv kim için açıldı istedıgını yapma hakkına sahıp bence rüküşlük abidesi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • mtt (2 yıl önce)
    rahmetli Akif bir şiirinde ne bitmez olsada tahammül onunda bir sonu var. gerçekten sözün bittiği hayretle izlediğimiz sanal bir başarı tiyatrosu izliyoruz nasıl olur bu mobbingciye bu tahamül
    %83
    %17
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    bu böyle rektörlük yapıyorsa koskoca YÖK te araştırma yapmıyosa söylenecek birşey yok. malatya haber com. da bu kadının yolsuzlukları hep dile getiriliyosa savcılık soruşturma açmıyosa. iç işleri bakanlığıda sezi kalıyosa söylenecek bir şey yok.. söylencecek tek bir şey cenabı allah hem bu dünyada hem öbür dünyada yapacağını çok güzel yapar eyvahhh dersiniz allah sabırlıdır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Bunlara maalesef yol açan ve bu tür kişilerin sırtını sıvazlayan zihniyet ne yazık ki 20 yıldır bu ülkeyi yöneten zihniyettir. Bu sözde rektör hanımefendi'de ablasından sonuna kadar aldığı destekle maalesef olmayan liyakatıyla koca bir üniversiteyi yönetmektedir.! Bu ayıp tabi ki bu şehirde bu zihniyeti her seçimde açık ara birinci yapan vatandaşa yeter kanaatindeyim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Sayın gazetici ve yorumcu arkadaşlar, Bu rektörün (dolayısı ile eş rektörün) nasıl işler çevirdiği, bilimi nasıl manüple ettiği, nasıl haksızlıklar yaptığı ve makamını kullanarak nasıl çıkar sağladığı hakkında siz gazeteciler yerel gazetelerinizde ne yazarsanız yazın, bizler ise haberlerin altına nasıl yorum yaparsak yapalım, küçük hanım ve enişte ulusal gazeteleri ve ulusal gazete muhabirlerini ayarlıyorlar. Büyük pişkinlikle kendilerini övüyorlar. Bu da sizin ve bizim havanda su dövmesine neden oluyor. Ablası da zaten tam destek vererek Malatya'da her türlü adli ve idari incelemeyi engelliyor. Bu işin ses getirmesi için ulusal basını canlandırmak gerek. Yoksa kendi kendimize söylenip duracağız.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Özür dilerim şu deyimi eklemeyi unuttum.Körler sağırlar biri birini ağırlar.!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Tek bildiğim bu ve bunun gibiler ak partiye büyük zarar veriyor..... Bu arada veli ağbaba neden sessiz....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Yaninda Kısa sürede nasil zengin olunur plaketide verseler daha iyi olurdu.Rektör,eşi ve iş ortağı m.s.t üçgeninden hesabı mutlaka birgün sorulacaktır.Bakalim o zaman nasil gazetelere poz verecekler.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Murathan (2 yıl önce)
    Enişte Bey sürekli neden yanında ben anlamış değili. Siz hiç Ahmet Kızılay hocanın eşini yanlarında gördünüzmü yada tanıyomusunuz. Nedir bu böyle sürekli yanında gezdiriyor. İLGİNÇ
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dava adamı (2 yıl önce)
    Ak parti ve oy verenler muhafazakar bir kişilikte olmasına rağmen,Hem eğitime hemde İslama yakışmayan bu tür i insanları Ak partinin nasıl göreve getirdiğini anlamış değilim.Ak parti özüne dönmelidir.Ak parti ayağına sıkmaktadır.Bu arada herşeye muhalefet olan Ağbaba nerdesin Sende Ak partiden olmasanda malatyada yine payına düşeni aldın,Otel ruhsatından sonra daha niye sesin çıksın,Sus payı aldın.Bize dava adamları lazım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Balık kokmuş, ayıklayanı yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Orhn (2 yıl önce)
    Son 2 yılda her gün önünden geçtiğim altınkayısı Cad. Bu yeri şimdiye dek bir kere bile açık görmedim
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    İnönü Üniversitesinde Prof. Dr. Cemil çelik döneminde bir akademisyen bilim adamı olması için bir Almanya'daki araştırma merkezine gönderilmiş 6 aylığına. Almanya'daki merkez o akademisyeni hemen geri göndermiş, 'Bundan bilim adamı olmaz' diye. O bilim insanı kimdi, çok merak ediyorum. Cemil Çelik bir konuşsa da herkes duysa bu konuyu.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Görende rektör hanımı Nobel'den ödül almış sanacak., bilim adamı olmak bu kadar mı kolay bu ülkede ?
    %92
    %8
    Yanıtla